Dyskusja wewnętrzna 58156 188

O temacie

Autor zOrc

Zaczęty 24.07.2010 roku

Wyświetleń 58156

Odpowiedzi 188

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Thoro ma rację. Forum jest o moddingu a nie o gothicu, więc zabronienie modderom innych gier wzięcia udziału w rywalizacji mija się z celem.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Tyle już było mówione na ten temat, że w sumie myślałem iż oczywistym jest, że mody innych gier to jedynie plus dla TM.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Lekko kujowe jest to logo, może lepiej użyć loga forum?

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak w ogóle, to może ktoś mógłby również wmieszać do tego scenkę modderską Morrowinda i/lub Obliviona? =d

serail

serail

Użytkownicy
Wyczesana opowieść, wodzu
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
  • Wyczesana opowieść, wodzu
Ja się tam z nimi nie znam, postaram się coś wskórać, ale nie wiem, czy mi się uda.

Moje portfolio

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Jak wszystko będzie mało wiele ogarnięte to zawsze można napisać, a nuż. Może ktoś zostanie na dłużej?  :ok:

zOrc

zOrc

Użytkownicy
posty45
Propsy2
  • Użytkownicy
A np. Modyfikacja do Call of Duty 2?

serail

serail

Użytkownicy
Wyczesana opowieść, wodzu
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
  • Wyczesana opowieść, wodzu
Jak najbardziej, nikt nie ogranicza modderów do działalności wyłącznie na scenie gier cRPG.

Moje portfolio

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Dodałem nieco od siebie, złączyłem wszystko i poprawiłem czytelność.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Może Luke by z kimś się zgadał? Kiedyś dość często wchodził.
No i mamy jeszcze Royal Paladinsów  :lol2:

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.

Gerry Rafferty
O.D.A.L.

Dyskusja wewnętrzna
#132 2010-08-13, 23:44(Ostatnia zmiana: 2010-08-13, 23:54)
You should have newer screens, not that previously shown. When u captured newer send it to Bula or Serail.

:facepalm:

Zastanawiam się czy wiesz co napisałeś, bo ja nie, i watpie żeby adresat w ogóle się tego domyślał.

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
Może Luke by z kimś się zgadał? Kiedyś dość często wchodził.
Niestety od dawna mnie tu nie ma, więc nie wiem czy uda się mnie złapać jakoś w najbliższym czasie. Przy odrobienie szczęścia zjawię się jakoś na dniach na forum i może akurat zauważę ten temat, ale pewności nie ma. :P

A tak serio to ja tam jestem już na modderskiej emeryturze od dłuższego czasu więc kontakty mi się pourywały że tak powiem. Z tego co wiem to scena modderska TES jest jak zwykle prawie że całkowicie martwa, ale COŚ tam jest też robione. Widziałem na przestrzeni czasu z kilka projektów i ale nie wiem czy coś jest aktualnie tworzone. Na waszym miejscu po prostu bym wparował na forum CC i napisał o waszej inicjatywie - może ktoś się zgłosi.

No i przede wszystkim polecałbym kontakt z nowym adminem CC, który zwie się TomBrightblade - on jest dosyć zaangażowany w modding i raczej otwarty na takie projekty, więc może wam pomoże :)  I jeśli do Dnia Screena kwalifikują się też spolszczenia zagranicznych modów to pewnie sam wam wyskoczy z jakimiś propozycjami :P

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Dyskusja wewnętrzna
#134 2010-08-13, 23:54(Ostatnia zmiana: 2010-08-13, 23:54)
Luke, tak korzystając z okazji, znasz może jakieś mody fabularne średniej długości warte spolszczenia? Z języka angielskiego ;)

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
Od dłuższego czasu się nie interesowałem co tam ciekawego wyszło, ale biorąc pod uwagę ogrom modów na zagranicznej scenie coś ciekawego na pewno znajdziesz(zdecydowana większość modów jest po angielsku, bo to nie jest niemiecki Gothic :P). Możesz pogrzebać na własną rękę na portalu TES Nexus(ale to bardziej mody do Obliviona niż Morrowinda) lub też na forum Bethesdy. Jeśli nie chce Ci się samemu przekopywać, to po prostu popytaj na CC, a pewnie wyskoczą Ci z całą masą propozycji :)

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Dyskusja wewnętrzna
#136 2010-08-14, 11:35(Ostatnia zmiana: 2010-08-14, 11:44)
Bardzo przydałaby się pomoc osób znających niemiecki/rosyjski do przetłumaczenia następującego newsa:
Spoiler
Na theModders.org jest organizowany doroczny event - Dzień Screena. Jest to szansa dla polskich i zagranicznych grup modderskich na zaprezentowanie tworzonych przez siebie projektów szerokiej publiczności. Zgłaszać się może każdy, kto prześle 10 grafik (screeny/rendery/concepty/cokolwiek) i opcjonalnie króciutki opis moda/link do strony internetowej. Będzie on promowany na serwisach takich jak Poltergeist, Twierdza Insimilion, Tawerna Gothic, Gothic Site i Tawerna Four Ways. Dzień Screena rozpocznie się 24 sierpnia trwać będzie 7 dni, w trakcie których publiczność będzie oceniała grafiki i modyfikacje, a na koniec zostanie wybrany Mod Targów :)  Po więcej wiadomości i listę teamów które już się zgłosiły zapraszam do tematu na forum dyskusyjnym: http://themodders.org/index.php?/topic/11112-dzien-screena-2010
Oprócz serwisów które wymieniono w oficjalnym temacie, informacje o evencie zostały też dodane na modDB.com, lsteam2009.pl, gta-mods.pl i gtamodding.pl - to wszystko co Google znalazło o moddingu na polskich stronach :)

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
zapomniałeś o wieży rozmaryna :lol2:

zOrc

zOrc

Użytkownicy
posty45
Propsy2
  • Użytkownicy

zOrc

Dyskusja wewnętrzna
#138 2010-08-14, 11:43(Ostatnia zmiana: 2010-08-14, 11:48)
Cytat: Hwep link=topic=10890.msg107202#msg107202#msg107202#msg107202 date=1281735870

Zastanawiam się czy wiesz co napisałeś, bo ja nie, i watpie żeby adresat w ogóle się tego domyślał.
Domyśli się, ale wybacz jeśli ty nie znasz angielskiego, to nie moja wina.
Ja z nim rozmawiałem przez PW i jakoś się dogadałem... Nie wiem po co to idiotyczna, niby mądra wypowiedź...

Proszę podać link do tematu na moddb.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Dyskusja wewnętrzna
#139 2010-08-14, 11:59(Ostatnia zmiana: 2010-08-14, 12:58)
Cytat: Thoro link=topic=10890.msg107221#msg107221#msg107221#msg107221 date=1281778792
zapomniałeś o wieży rozmaryna :lol2:
Po twoim poście jej poszukałem, nie ma tam możliwości dodawania newsów, a link do forum dyskusyjnego jest ślepy :)
Najnowszy news pochodzi z dnia 27 Września 2009.

Dzięki newsowi na moddb.com zgłosił się modder Diablo I, Noktis. Modduje tą grę edytorem szesnastkowym :naughty: . Jako swój materiał promocyjny chciałby zgłosić filmik pokazujący ulepszoną rozgrywkę. Czy taka forma prezentacji mogłaby zostać dopuszczona? Ten mod byłby naprawdę wielkim urozmaiceniem ;d

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry