Dyskusja wewnętrzna 58842 188

O temacie

Autor zOrc

Zaczęty 24.07.2010 roku

Wyświetleń 58842

Odpowiedzi 188

Kowal

Kowal

Użytkownicy
posty0
  • Użytkownicy
Prosto z Moddb trafiłem tutaj dzięki ogłoszeniu Avallacha i powiem, że jestem zaciekawiony tym całym eventem ^^  
Czy mody do GTA Vice City się kwalifikują? (na tle pozostałych dziwnie by to wyglądało ;p ) Jeżeli tak to z chęcią wezmę udział :D

With the kids sing out the future,

Maybe, kids don't need the masters,

Just waiting for the little Busters...

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Cytat: Avallach link=topic=10890.msg107225#msg107225#msg107225#msg107225 date=1281779976
Po twoim poście jej poszukałem, nie ma tam możliwości dodawania newsów, a link do forum dyskusyjnego jest ślepy :)
Najnowszy news pochodzi z dnia 27 Września 2009.

Dzięki newsowi na moddb.com zgłosił się modder Diablo I, Noktis. Modduje tą grę edytorem szesnastkowym :naughty: . Jako swój materiał promocyjny chciałby zgłosić filmik pokazujący ulepszoną rozgrywkę. Czy taka forma prezentacji mogłaby zostać dopuszczona? Ten mod byłby naprawdę wielkim urozmaiceniem ;d

no to widzę, że tak jak było w planach i ostrzeżeniach wielkiego filantropa z myszką miki w avatarze konkurencja the modders ruszyła pełną parą na całego :lol2:

serail

serail

Użytkownicy
Wyczesana opowieść, wodzu
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
  • Wyczesana opowieść, wodzu
Prosto z Moddb trafiłem tutaj dzięki ogłoszeniu Avallacha i powiem, że jestem zaciekawiony tym całym eventem ^^
Czy mody do GTA Vice City się kwalifikują? (na tle pozostałych dziwnie by to wyglądało ;p ) Jeżeli tak to z chęcią wezmę udział :D

Każdy mod jest tutaj mile widziany. ;) Wystarczy, że podeślesz nam 10 screenów, a my sprawimy, że Twoją modyfikację zobaczy cały świat. :naughty:

Moje portfolio

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Cytat: Kowal link=topic=10890.msg107229#msg107229#msg107229#msg107229 date=1281783515
Pewnie, im większa różnorodność tym lepiej ;)
W tym evencie co prawda nie ma przegranych - każdy mod zostanie jednakowo zaprezentowany i wypromowany, ale jeśli chodzi o wyróżnienia, jeśli pojawi się sporo modów pod jedno engine, proponowałbym wydzielić je jako osobną kategorię.
A jako że i tak dopuszczamy dowolne platformy, proponuję zaangażować do eventu także amatorskie projekty niezależnych gier - nikt nie powie że są na uprzywilejowanej pozycji względem modderów (wszystko muszą tworzyć sami), a ich osiągnięcia też zdecydowanie zasługują na uwagę :D

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Wygrana nie niesie za sobą praktycznie żadnego profitu poza samym faktem więc to nie jest istotne. Po prostu starajcie się zaprezentować jak najlepiej a na pewno na tym zyskacie.

zOrc

zOrc

Użytkownicy
posty45
Propsy2
  • Użytkownicy
Chyba zapominacie o moim wkładzie w to wszystko...

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Dajcie mu czek na sto tysięcy

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Cytat: zOrc link=topic=10890.msg107248#msg107248#msg107248#msg107248 date=1281789865
Chyba zapominacie o moim wkładzie w to wszystko...

Dajcie mu czek na sto tysięcy

nie wiem przy którym poście postawić lola  :lol:

zOrc

zOrc

Użytkownicy
posty45
Propsy2
  • Użytkownicy
Nie, chciałem tylko od was wyciągnąć jakie kolwiek podziękowania, ale jednak byłem w błędzie, że o coś prosiłem :lol2:

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Podziękowania za co? Bardzo dobrze, że wyraziłeś chęć i inicjatywę podjęcia się tej trudnej roli ale to co się działo dalej jak i ogólny poziom wypowiedzi w tej sprawie nie był raczej godny uznania.

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
Ja bym mu postawił krzyż - przynajmniej dopóki nie zostanie zaprojektowany i postawiony pomnik na jego cześć. W końcu wg najnowszych trendów jeśli ktoś ma coś ważnego zrobić, ale po drodze polegnie w bezsensowny sposób, to właśnie tak powinien być potraktowany.

zOrc - dobra rada dla Ciebie, zastanów się na czym opierasz swoją samoocenę - jeśli wyciągniesz z tego konstruktywne wnioski, to będzie Ci się lżej żyło :)

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Dyskusja wewnętrzna
#151 2010-08-14, 19:39(Ostatnia zmiana: 2010-08-14, 20:29)
Przygotowania idą pełną parą, otrzymałem odzew zarówno z moddb jak i WoG. Mamy już 7 projektów z Gothica, prawdopodobnie 1 z Wiedźmina, 3 z Mount&Blade, 1 z GTA. Nie wiem jak te które załatwił Serail, ale w tym jeden czeski, dwa niemieckie, prawdopodobnie dojdzie jeden słowacki.

News na Gothic Site był już dawno ^^

serail

serail

Użytkownicy
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
Gadałem z global modem Admatynowej Twierdzy, żeby wykorzystał swoje kontakty i dowiedział się, kto tworzy jakiegoś moda do TES. Jak się czegoś dowie, to da mi znać. Pierwsze info od niego będę miał jeszcze dzisiaj. Na Twierdzy Insimilion newsa napisałem już wczoraj, Tawerna Gothic też coś tam napomknęła o evencie na stronie głównej. Gość z Poltera się pluł, że na jego sajcie piszemy o projekcie, a oni nie są patronami, ale będę jeszcze z nim gadał o ewentualnej współpracy. No i obszerną relację napiszę dla Twierdzy Insimilion, szczególnie, że będę miał sporo czasu na to, bo wszystkie materiały będę miał już zanim rozpocznie się event. ^^  Ode mnie to na razie tyle. Aha, zorc, jak tam z tym twoim modem do Call of Duty 2, o który wczoraj pytałeś?

Moje portfolio

zOrc

zOrc

Użytkownicy
posty45
Propsy2
  • Użytkownicy
Cytat: serail link=topic=10890.msg107280#msg107280#msg107280#msg107280 date=1281809424
Aha, zorc, jak tam z tym twoim modem do Call of Duty 2, o który wczoraj pytałeś?
Na chwilę obecną jest zbyt mało zrobione by coś w ogóle pokazać, problemy techniczne.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Filmy czemu nie, można dodać jako dodatkowe info, oczywiście szczególną uwagę będziemy zwracać na screeny.

Poza tym, co to za Dzień Screena bez wybrania najlepszego screena? To musi być :D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Jestem pod wrażeniem zaangażowania i dotychczasowego poziomu organizacji. Bardzo mnie coś cieszy, że na forum są podejmowane działania a tym bardziej, że wybiegają one poza jego granice.

serail

serail

Użytkownicy
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
Myślisz, że zdążysz wyrobić się do tego 24, żeby zorganizować jakoś te 10 screenów?

Moje portfolio

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy

Luke_Flamesword

Dyskusja wewnętrzna
#157 2010-08-14, 21:16(Ostatnia zmiana: 2010-08-14, 21:18)
Tutaj macie trochę modów ze statusem Work In Progress, możecie się skontaktować z twórcami, których tematy są w miarę świeże. Szczególnie polecam ten mod(screeny robią naprawdę wrażenie), dawno nie było aktualizacji ale powinien być wciąż robiony.

EDIT:
Aha, i jeśli bawicie się też z zagranicznymi modami to koniecznie wejdźcie na http://forums.bethsoft.com/ Macie tam tak ogromne ilości modów do Morrowinda, Obliviona czy też Fallouta 3, że to się w głowie nie mieści :P

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Cytat: V3Q link=topic=10890.msg107284#msg107284#msg107284#msg107284 date=1281812307
Filmy czemu nie, można dodać jako dodatkowe info, oczywiście szczególną uwagę będziemy zwracać na screeny.
Czy to zostało już postanowione? Bo nie jest to jakoś jasno sprecyzowane a ten no...
http://themodders.org/index.php?/topic/10029-rzeka/page__st__20__gopid__107636#entry107636

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Tak, ale ostrzegam że istnieje duża szansa że większość osób to pominie.

Przy okazji, warto poruszyć kwestię organizacji działu targów. Uważam że rozwiązania z poprzednich lat wiązały się ze zbytnią, niepotrzebną rozbudową która wprowadzała zamieszanie. Proponuję stworzyć jeden dział targów, w którym nowe tematy mogą pisać tylko admini/moderatorzy i umieścić dla każdego moda jeden temat. Będzie w nim na górze ankieta z oceną, w pierwszym poście screeny/opis, a pod spodem dyskusja. Jasno, przejrzyście, wszystko można łatwo i szybko znaleźć.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry