Bitwy? 236994 532

O temacie

Autor

Zaczęty 7.07.2008 roku

Wyświetleń 236994

Odpowiedzi 532

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Myśle, że wymagana tekstura powinna być diffuse, a nie normalka :D

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Po prostu były by 3 nagrody : p za Ogółem najlepszą prace za Najlepszą teksturę i Najlepszy model tadam po sprawie xD

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Bitwy?
#282 2010-11-27, 21:01(Ostatnia zmiana: 2010-11-27, 21:04)
Tylko żeby się nie kumulowały ;p

W każdym razie chętnie wziąłbym udział w bitwie na coś, gdzie w 2D nacisk położony jest na "materiał" a nie na detale tekstury chociaż. Fontanna jak najbardziej moim zdaniem pasuje. I najlepiej gdyby znowu był dość surowy limit trójkątów, w tym przypadku akurat nie byłby problemem ponieważ chodziłoby raczej o proste formy geometryczne (chyba że ktoś robiłby okrągłą :lol2: ).

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
I najlepiej gdyby znowu był dość surowy limit trójkątów
:ayfkm:
Przecież do jednej fontanny wystarczy 200 tri, a do drugiej 1000 - zależy jaką kto robi.
Dlatego jestem za brakiem sztywno określonego limitu. Wystarczy to, co masz w sygnaturze.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
I tak low poly przechodzi powoli do lamusa.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale mimo wszystko warto się nauczyć oszczędnego modelowania, bo po co używać 5k poly, skoro starczy 4?

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Dobra, to założę bitwę, tylko jeszcze jedno pytanie: Chcecie typowo jak zwykle model pod gameart, czy może zrobimy w końcu bitwę na rendery?

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Dobra, kolejna bitwa rozpoczęta. http://themodders.org/index.php?topic=12078.msg120719#msg120719 Przypomnę tylko, że w każdej chwili może się przyłączyć bezimienny bohater i zrobić z nas krwawą miazgę.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Co odnośnie Bitwy z fontanną? Na chwilę obecną temat stoi pusty i nic nie zapowiada, by nagle ożył. Z drugiej strony sporo osób zainteresowało się pomysłem ikonki wsi/miasta/zamku, dlatego też proponowałbym kuć żelazo póki gorące (póki jest zapał). Co w takim wypadku z fontanną? Kończymy, czy zostawiamy, by trwała równolegle?

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja będę kończył fontannę jutro, więc niech trwa.

Wiktor Suworow, Akwarium

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Bitwy?
#291 2011-01-12, 06:14(Ostatnia zmiana: 2011-01-12, 06:23)
Ja też będę robił fontannę jak znajdę czas. Inni pewnie mają podobnie. Myślę że osoby, które już zaczęły, albo te które oficjalnie zapowiedziały, że wezmą udział, zamierzały jednak zrezygnować powinny o tym napisać w temacie. Nic się nie dzieje bo zarówno ja, jak i Dracon jak i Avallach nie wbiliśmy jeszcze na poważnie do tematu z solidnymi materiałami aby rozbujać resztę ekipy. A chętnych było przecież od cholery. Co oni nagle wszyscy wyparowali?

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Zacznijmy tą bitwę na ikonki a fontanny niech trwają równolegle.Przydałby się jednak jakiś limit czasu.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: KolegaZWojska link=topic=2562.msg130096#msg130096#msg130096#msg130096 date=1294809243
Myślę że osoby, które już zaczęły, albo te które oficjalnie zapowiedziały, że wezmą udział, zamierzały jednak zrezygnować powinny o tym napisać w temacie.
Sporo osób potraktowało to jako "a, spróbuję, a, nie chce mi się". Raczej o żadnych oficjalnych zapowiedziach nie ma tutaj mowy, był zapał który niestety szybko się wypalił.

Cytat: Rybopiotr link=topic=2562.msg130133#msg130133#msg130096#msg130096 date=1294839897
Zacznijmy tą bitwę na ikonki a fontanny niech trwają równolegle.Przydałby się jednak jakiś limit czasu.
Jak najbardziej dwie Bitwy mogą trwać równolegle, ważne tylko, by jedna drugiej nie przyćmiła, tzn. by któryś z tematów nie został zakopany i w rezultacie zapomniany.

Proponowałbym jako dodatkowe ograniczenie wprowadzić realia historyczne - gdyby mieszać to z fantasy, science fiction i co tam jeszcze mogłoby do głów ludziom przyjść, to mielibyśmy już za duży rozrzut tematyczny, a więc i problemy z oceną. Realia historyczne pozostawiają jednak wciąż ogromne pole do popisu, bo nie trzeba przecież robić koniecznie wioski/miasta/zamku - są setki możliwości i już parę bardzo fajnych pomysłów przyszło mi do głowy.

Ostateczny efekt fajnie byłoby zobaczyć w grze (w sumie niekoniecznie M&B). Proszę któregoś z modderów M&B o wypowiedzenie się na temat normal map w takich modelach, chociaż w tej kwestii chyba zmuszony byłbym odpuścić.

Sensowny czas trwania Bitwy to jak dla mnie 3 tygodnie z możliwością przedłużenia. Wydaje mi się, że podanie konkretnego terminu jest dobre, bo jeśli go nie ma, to tym bardziej nikomu nie jest śpieszno z modelami.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Sensowny czas trwania Bitwy to jak dla mnie 3 tygodnie z możliwością przedłużenia. Wydaje mi się, że podanie konkretnego terminu jest dobre, bo jeśli go nie ma, to tym bardziej nikomu nie jest śpieszno z modelami.
np Fontanna

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Co do dawania tekstur to oprócz diffuse możesz dać bumpa, specular nie jestem pewien czy na mapie to by działało no i może enviro.

Proszę aby ktoś z większą "renomą" założył temat i by bitwa została rozpoczęta.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Co do dawania tekstur to oprócz diffuse możesz dać bumpa, specular nie jestem pewien czy na mapie to by działało no i może enviro.
Co konkretnie masz na myśli poprzez enviro?
Proszę aby ktoś z większą "renomą" założył temat i by bitwa została rozpoczęta.
Temat możesz założyć i Ty, jednakże ja na chwilę obecną stwierdziłem że jednak powinienem się pouczyć i do następnego piątku raczej wolę się nawet do jakiejkolwiek grafiki nie dotykać.

BEZKRĘGOWCE
BEZKRĘGOWCE
BEZKRĘGOWCE...

Mark Twain

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Enviro - sam nie wiem do czego to tak dokładnie służy ale jak uruchomisz OpenBRFa i wybierzesz jakiś materiał to masz tam do wpisania też enviro. Ale jeżeli specularka nie działa to to też penie nie będzie.
Ale wpadłemteraz na fajny pomysł jak zrobić na mapie aby woda odbijała niebo.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To że można zrobić i dodać do modelu normala/speculara/enviro to oczywiste, ale skoro i tak nie jest to wyświetlane na mapie, to raczej mija się to z celem. Sprawdź to dokładniej jeśli możesz.

Mark Twain

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Kto oprócz mnie, Kyro i (raczej) Legomira chciałby wziąść udział w bitwie?

Jeżeli jest dość chętnych to jako termin rozpoczęcia bitwy proponuje pierwszy lutego.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry