Jestem przeciw, chyba żeby wprowadzić w nowej wersji duże zmiany. Wersja 3.0 jest zbyt rozbudowana, według mnie przeogromna ilość funkcji których nikt i tak nie będzie używał jest wadą...[...]
Nie chce mi się stosunkować do konkretnych fragmentów więc odpisze ogółem:
Co z tego, że nowe ipb (obecne też, oneoneone) jest rozbudowane jak poranna kupa skoro większość tego idzie wyłączyć za sprawą acp albo ciupagą? Myślisz, że komuś zależy na jakichś kalendarzach i innych anglojęzycznych faq, których nikt nie czyta? Nowy skin nawet w templatce tych elementów nie uwzględnia. Cała belka miała zawierać wyłącznie to:
Użytkownicy Forum Tutoriale Download Galeria
Skoro ktoś wątpi w moc Buka to zapraszam na paranormalne.pl, które jest osadzone na ipb3 i posiada zajebistą grafikę. Choćby główna strona, bzdurne statystyki ograniczone do mimium, czytelne odnośniki do podfor jak i ogólny minimalizm. Te forum jest o wiele bardziej funkcjonalne i przyjazne niż obecnie themodders na ipb2. Wystarczy trochę chęci i samozaparcia. Nikt nie powiedział, że zainstalujemy skrypt, jakieś gówno w header i wywalimy na resztę pałę opijając nasze dzieło earlgrayem jako rewolucyjne.
Zdunek, sprowadzenie innych modderów nie jest takie proste bo im dobrze u siebie, mają swój kąt. Podstawowym założeniem jest poprawa estetyki oraz zrobienie porządku we WŁASNEJ społeczności a nie szukanie kota w polu. Zadbajmy o własną społeczność a inni przyjdą sami. Jeszcze za panowania Kazzmira Wielkiego głównym założeniem naszych niecnych planów oprócz wyżej wymienionych było wprowadzenie:
Downloadu - wszystkie małe pliki, skrypty, małe mody, co bardziej wartościowe rzeczy z targowiska. Nie zajmuje to dużo a jak coś to mirror.
Galerii - ale bez żadnej masówki tylko naprawdę ładne screeny z różnych produkcji. Co miesiąc można by było wybierać screen miesiąca
Tutoriale - porządna sekcja na bazie istniejącego modułu do artykułów.
I ludzie nie potrzebujemy żadnego portalu! Tam nikt nie będzie wchodził!!! Powyższe jest wypracowaniem konsensusu pomiędzy portalem, forum dyskusyjnym i platformy społecznościowej - bierzemy tylko to co potrzebne bez żadnej bezsensownej otoczki i funkcji, które nie są dla nas. Kto będzie pisał newsy, kto będzie je czytał, o czym one będą? Nie jesteśmy kurwa polskim modb.com!!! Zdunek, dobrze wiesz że strona poziomek sukcesu nie odniosła. Proszę nie traćmy czasu robiąc po raz kolejny to samo i skupmy się na platformie, która faktycznie spełni nasze potrzeby.