Wiedźmin 2 162005 539

O temacie

Autor

Zaczęty 18.09.2009 roku

Wyświetleń 162005

Odpowiedzi 539

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Wiedźmin 2
#480 2011-06-24, 23:36(Ostatnia zmiana: 2011-06-24, 23:36)
To już brzmi trochę jak problem sprzętowy - bluescreeny to częściej piźnięta kostka niż zły system.

Ja grałem na 2 gb i po wywaleniu nvidia 3d okularky było ok (wręcz na sevenie i 2 gb ramu!).

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
kazz to że pomalowałeś ekran an niebiesko nie znaczy że to wina Wiesmaka : p

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
2gb ramu, regularne wywalanie do windowsa i ze 2x niebieski ekran :D
z twoimi dochodami powinieneś sobie kupić statek, nie komputer. czekaj... dochodami? może wszedł już komornik?  :lol:

sauron
  • Gość
z twoimi dochodami powinieneś sobie kupić statek, nie komputer. czekaj... dochodami? może wszedł już komornik?  :lol:

co?

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy

Klark Cent

Wiedźmin 2
#484 2011-06-25, 21:27(Ostatnia zmiana: 2011-06-25, 21:28)
Kazz o co mu chodzi? xd

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Chce zeby mu konto wyjebac :lol2:

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Strasznie zawiodła mnie treść i długość tej gry.

sauron
  • Gość
Strasznie zawiodła mnie treść i długość tej gry.

długośc to chyba każdego, ale treść? co masz przez to na myśli

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Wiedźmin 2
#488 2011-07-03, 15:22(Ostatnia zmiana: 2011-07-03, 15:24)
To, że nie podobają mi się współczesne gry, w których twórcy robią ze mnie głupka. Najpierw wszelkie call of duty, gdzie uczestniczę w "wojnie" a w istocie jestem prowadzony po sznurku jak debil a teraz tzw. rpg, gdzie autorzy usilnie próbują mi wmówić, że funkcjonuje w ogromnym, zróżnicowanym świecie robiąc coś wielkiego, kiedy to w istocie ten świat to co najwyżej fikuśna kolorowa mapka 2d. Swoją drogą ta w wiedźminie jest chyba specjalnie tak głupia i nieczytelna, aby gracz nie mógł się połapać jak podświadomie robi się go w chuja. Wielkie czyny to po stokroć latanie jak debil po liniowych lokacjach, między którymi na dodatek nie mogę poruszać się swobodnie, bo przecież jestem tu i teraz; cieciem na posyłki. chój, że mi zbrzydło - mam grać dalej :facepalm: .

Nie podobają mi się pozorne wybory, które w istocie mają żadnego wpływu na grę ani zakończenie. A może to część jeszcze bardziej genialnego planu, który polega na wspaniałomyślnej możliwości wykorzystania sejwów w nowej grze za jakieś 3-4 lata? Doprawdy zajebiste, zwłaszcza że są one zapisane na dysku C. Na pewno będę o nich pamiętał, zwłaszcza że jako 20 paro latek nie mam nic lepszego do roboty, nie wspominając już o starszym gremium graczy :facepalm: . Cieszę się zatem bardzo, że za wspomniane 3-4 lata otrzymam nowy produkt, z pewnością lepszy ale co najmniej tak samo niespójny jak w wielu aspektach wiedźmin 2 względem poprzednika.

Co jeszcze nie podoba mi się w Wiedźminie? Wiele rzeczy, ale nawet nie będę ich weryfikował bo już dawno przestałem śledzić wszelkie zapowiedzi gier, bo to marketingowe pierdolenie o cudach na kiju, kiedy później wszyscy doznają amnezji a pałka staje na widok w postaci góra 40% rzeczy jakie zapowiadali.

sauron
  • Gość
jakieś alternatywy? jakieś pomysły jak rozwiązać wiele jednak problemów czysto technicznych, rozwiązując odwieczne i takie same problemy gier?

nie twierdzę że nie masz racji, wiedźmin nie jest doskonały i sam to pisałem ale co można z tym zrobić?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Alternatywą są gry z przed paru(nastu) lat, które zwyczajnie oferowały więcej. Oczywiście zdaje sobie sprawę, że kiedyś np. do stworzenia dużej mapy wystarczyło zrobić prosty mesh i nanieść równie proste tekstury, kiedy obecnie jest to ogrom pracy na wielu płaszczyznach a sama kwestia graficzna to godziny sculptingu i wypalania przeróżnych rodzajów map, już nie wspominając o właściwej pracy w edytorze. Niemniej nie jest to dla mnie usprawiedliwieniem dla popadania w aż takie skrajności jakie prezentują dzisiejsze tytuły.

Ja już pisałem wielokrotnie co jest dla mnie wzorcem. M&B i stalker po części, ale Arma 2 (i zaraz Arma 3) dobitnie pokazuje, że jak się chce to można stworzyć coś co przynajmniej naśladuje a nie jest tylko pustą imitacją i popisowym obrazkiem grafików działającym na zasadzie "to wygląda zajebiście, ale nie możesz tam wejść więc sobie popatrz". Oczywiście mógłbym tu wypisać kilka innych, ale raz że już się na nie powoływałem a dwa umyślnie chciałem przedstawić gry będące dziełem nie koniecznie największych i najbardziej zasobnych firm na rynku.

Oczywiście M&B, daleko do typowej gry rpg tak samo jak Arma nie jest fpsem dla ludzi, którzy chcą postrzelać ale to tym lepiej. Obydwie gry to w zasadzie platformy z ogromnym potencjałem i możliwościami. Wystarczyłoby niektóre z ich cech i atutów zaszczepić pod klasyczne gatunki gier, aby wyglądało to trochę inaczej niż obecnie. Więc w czym leży problem? Dla mnie nie ma problemu. Problemem nie są koszta, czy czas potrzebny na opracowywanie bardziej wartościowych produkcji. Takie się wypracowały się wymogi wobec gier, podobnie jak kurewska sytuacja pazernych ukraińców na przejściu w Dorohusku - to polaczki zezwolili i później sami nakręcili łapówkarstwo. Analogicznie jest z graczami, którzy od kilku lat dają się elegancko ruchać w dupę nabierając na ciągle te same durnowate zagrywki. Ma być efekciarsko, głośno i kurva "epicko" a to, że za 120zł otrzymamy 8 godzin płaskiej rozgrywki to wuj jebał. Nikomu nie jest na rękę by to zmienić czy przełamać i wyjść na szereg bo w sumie po co skoro obecna wizja gier się świetnie sprzedaje? Kluczem do sukcesu są kinowe trailery i natrętna promocja. Później wygląda to tak jakby automatycznie z datą premiery gra umierała i automatycznie odchodziła gdzieś w niepamięć serwisów branżowych jak i coraz częściej samych graczy.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Wiedźmin 2
#492 2011-07-03, 18:37(Ostatnia zmiana: 2011-07-03, 19:09)
Mi też nie wywaliła i nie widziałem poza tym całym obrazkiem ani jednego słowa o tym, żeby wiedźmin lubił padać - ani słowa z gadu, ani z internetu, ani z recenzji.
Bo jesteś ślepy i gupi

http://themodders.org/index.php?topic=7282.msg149011#msg149011

[mod=mea]w ogóle nie mam crashy.
 jestem po prostu wybiórczo dobrowzroczny :D [/mod]

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Które konkretnie cechy M&B twoim zdaniem warto byłoby zaszczepić w RPG?

Świat. Co prawda ten w podstawce to tragedia, ale mod gutka jest dla mnie lepszy niż te wszystkie wypicowane widoczki z wiedźmina, które podziwiasz w zasadzie z oddali lub zza przeszkód. W m&b teren był generowany losowo, a tak była mapa strategiczna ale nic nie stoi na przeszkodzie aby wzorem army faktycznie oddać do dyspozycji te 220km2 wraz z całą tego konsekwencją.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Wiedźmin 2
#494 2011-07-03, 22:44(Ostatnia zmiana: 2011-07-03, 22:45)
Przyznam szczerze, że jeszcze nie przeszedłem tej gry. Strasznie nudna. :<

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
ja przeszedłem, aż chciałem przejść drugi raz ale końcówka mnie od tego odwiodła. megasmuta :(((((((

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przyznam szczerze, że jeszcze nie przeszedłem tej gry. Strasznie nudna. :<

wiedźmin?

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
no

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Nie przejmujcie się nim. To gej bez gustu, potrafi tylko grac w hentai.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Wiedźmin 2
#499 2011-07-06, 14:37(Ostatnia zmiana: 2011-07-06, 14:37)
Tylko one sa ciekawe :lol:

0 użytkowników
Do góry