Sprawy związane z Forum 905712 2604

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 29.01.2008 roku

Wyświetleń 905712

Odpowiedzi 2604

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Przy logowaniu zaznaczasz "Bądź zawsze zalogowany" ?
Może masz coś z ciasteczkami.
Tak, zresztą do wyboru jak dobrze pamiętam jest maks do godziny. Mnie wylogowuje randomowo.
Problem z ciasteczkami w sumie możliwy, bo mam podobny problem na jednym z innych for (tam o wiele rzadziej), tylko z drugiej strony, wyłącznie na tych dwóch forach mam ten problem.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

gothic1210
  • Gość
Mnie też wylogowuje jak piszę odpowiedzi. Przyzwyczaiłem się już w sumie choć to irytujące. 

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Mnie nic nie wylogowuje :cool:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Mnie nic nie wylogowuje 
Mnie także.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Niestety jest. Z tajnych działów się nie pojawiają, bo propsy są tam wyłączone.
To ja ci nie powiem że w działach do których mam dostęp są propsy :lol2:
W Rejvenkach mamy normalnie. Wszystkie DarkModdersy i Zapomniane miasta też mają z tego co wiem.
Recovery team musi być zawiedzione, bo dział jest stosunkowo świeży i nima XD

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam dziwny błąd. Wróciłem na firefoxa - jednak nie mogę się tam zalogować na forum.
Nie możesz się zalogować. Sprawdź swoje ustawienia plików cookie.
W trybie prywatnym wchodzi. Pogrzebałem trochę w ustawieniach, ale nie mogę nic zdziałać. Wyłączyłem też adblocka. Pomysły?

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Moderator, a nie wie gdzie się o takich sprawach pisze :D

Zacznij od próby skasowania ciasteczek i sprawdź czy nigdzie nie wyskakuje ci komunikat byś zaakceptował ciasteczka. 

Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
faktycznie działa - choć dopiero ręczne wywalenie poskutkowało. przy okazji wywaliłem wszystko, bo zauważyłem, że po importowaniu ich z chrome są problemy z niektórymi stronami. dzięki c:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Avallach

Uznaję to za prośbę o bana. Pisał do mnie wcześniej z prośbą o usunięcie konta i postów, ale oczywiście odmówiłem.
To dlaczego tego nie robimy było już nieraz tłumaczone. Rozpierdala to wątki na forum których były częścią. Rejestrując się, każdy akceptował ten regulamin.

A jaki to jest problem? Tu na smf? Bo tego skryptu, dzieki Bogu, nigdy nie uzywalem, zawsze prostszych, bardziej intuicyjnych. W phpBB2 by Przemo było cos takiego, ze jak usunelo sie komus konto (lub on sam to zrobil, byla taka mozliwosc) to jego posty na forum zostawaly, po prostu nie bylo jego profili = nie mozna było na niego wejść, a przed jego nickiem pojawial sie prefiks "usunięty"

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Siedzę u kumpla na lapku. Ma chrome i wiadomości na SB w ogóle nie widać. Tylko ja tak mam? :|

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja tam nigdy nie widzę wiadomości na sb.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Siedzę u kumpla na lapku. Ma chrome i wiadomości na SB w ogóle nie widać. Tylko ja tak mam? :|
Wiadomości działają tylko na skinie innym niż domyślnie i frajerfoxie.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Nie chodzi o problemy techniczne, tylko o to że konto zawiera informacje których nie mamy zamiaru się pozbywać.
Weź nie pierdol ile razy kazz miał kasowane konto.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Bo je sobie sam kasował bez czyjejkolwiek zgody. Wiesz dlaczego Kazz nie ma już uprawnień admina na forum? Uwierz mi lub nie, ale właśnie dlatego żeby mu uniemożliwić kasowanie czyichkolwiek kont. Bany jeszcze by uszły. Ale nie usuwanie danych.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kto i dlaczego kasuje posty w temacie DK? Czyzby nowa moderacja sie jednak nie sprawdzila i wprowadza rząd totalitarny, według którego tylko glosy aprobaty mogą być wyrażane?

KOMPUTER:
Spoiler

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Dołaczam do Werewolfa. Jeszcze gdyby posty łamały regulamin ale nie łamią!! Co więcej dałem kiedys im radę powiedziałem co im proponuje zrobić to tez usunęli bo uzyłem tam słowa InGame. A od kiedy Mac Dun z Gizborem dostali funkcje to znika każdy napisany przez nas post.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Mogą robić co chcą. O tym decyduje team SoulFire. A nim kieruje Gother, który wybrał moderatorów. Możecie założyć temat "Krytyka SoulFire" w moddingu Gothica jeśli chcecie. Tam kasowac posty będzie mógł wam tylko Outkander (ewentualnie ja albo Adanos, ale to mało prawdopodobne bo ja ten dział mam w ignorowanych). 

0 użytkowników
Do góry