Sprawy związane z Forum 887815 2604

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 29.01.2008 roku

Wyświetleń 887815

Odpowiedzi 2604

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zupełnie nie rozumiem Cię żelazko. Po co Ci ten wgląd? Liczysz na to, że ktoś zainteresuje się powiedzmy twoim losem i stanie w obronie "uciemiężonego" użytkownika? Warny i bany wbrew temu co się przyjmuje na forum najczęściej są zasłużone i poprzedzone imponującymi werbalnymi dokonaniami. Czasem przepuści się koło uszu większe wykroczenie, czasem nie ignoruje się mniejszego - norma - zależy od dnia. Do tego np. z mojej strony, szansa na warna jest nikła, jeśli post nie jest raportowany. Sądzisz, że wlepiamy za darmo warny za plecami użytkownikom czy coś w tym stylu? Węszysz jakąś konspirację?

Jeśli uważasz, że powinieneś dostać bana za poprzedni post to nie ma sprawy, możemy być restrykcyjni.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Żelazko, pierdolisz. Nie moderujemy dla samej moderacji. Ja czy Aztek jesteśmy takimi użytkownikami jak wszyscy inni. Siedzimy na tym forum bo to lubimy. Czytamy, piszemy. A jak czasami pojawia się post który w oczywisty sposób ma na celu sprowadzenie istotnej dyskusji do poziomu gówna to musimy coś z tym robić. 

Ostatni warn poleciał mi za post złożony z kilku zdań z polotem finezji a że ktoś mi go dał tylko dlatego że mu się polot  nieskierowanego do nikogo trollizmu nie spodobał.
Jedynego warna na smf masz ode mnie. Nie dostałeś go dlatego że "polot  nieskierowanego do nikogo trollizmu nie spodobał". Dostałeś go dlatego że nie spodobał mi się trollizm i zarazem bezczelny spam, który akurat przypadkiem pojawił się w temacie Postulaty czy tym tutaj. Takie coś może być tolerowane w offtopie. Czasami nawet w działach o moddingu Gothica. Ale nie w tym dziale. To jedno miejsce jest na poważniejsze rozmowy. Jakby nawet tutaj dyskusja została sprowadzona do takiego poziomu, to odbijałoby się to na całym forum, bo tutaj są podejmowane na jego temat decyzje. 

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Przeglądając pierwsze strony tego tematu i wracając pamięcią do tamtych czasów, wasze problemy wydają sie... znikome :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Werewolf, tamte problemy są ciągle aktualne :lol2:
Ograniczenie obrazków w sygnach to jeden z celów mojego skina. A że minęło parę lat i technologia poszła do przodu, to mamy więcej możliwości niż dopuszczenie czegokolwiek lub totalna blokada. Teraz można np włączyć wyświetnie tylko pierwszego obrazka z sygnatury, ustawić mu maksymalne rozmiary i wyszarzyć / zrobić częścwo niewidocznym. Analogicznie można wymusić żeby tekst miał standardowy wygląd (szary, mniejszy rozmiar niż treść posta). A do tego dodać żeby po kliknięciu sygna ładowała się w normalnej formie.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

NIe mam czasu na odpisywanie. Ale dostaliście dryft o to czego mi chodzi reszta idzię pod kibel.

Na tym skrypcie forum istnieje coś takiego jak lista wszystkich moderatorów i adminów, jak było wcześniej?

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
http://themodders.org/index.php?board=468.0
Przenieście tam chociaż ich temat. 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ten dział należy usunąć. Jak dobrze pamiętam, to Avallach go zrobił, by mogli promować swoją grę. Ale nikt z ich ekipy nie chciał się zająć promocją gry na tym forum.

Na razie wyłączyłem widoczność działu.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Taak, dział miał być ukryty aż pojawi się chociaż kilka tematów. To był wyjątek od mojej reguły tworzenia działów dopiero PO tym jak pojawi się ich wyraźna potrzeba, bo akurat amatorski game-dev jest kierunkiem w którym to forum warto pchać choćby i na siłę. No, ale nic z tego nie wyszło i dział na IPB stał cały czas ukryty, a po przeniesieniu na SMF zapomniałem ustawić mu odpowiedniej maski. Jest do wywalenia (co też niniejszym czynię).

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
po co robic cos na sile? : |

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
No po nic, piszę że to był wyjątek i że nic z tego nie wyszło :D
Moja generalna zasada to właśnie nie robić nic na siłę. Z drugiej strony to forum samo nie będzie się rozwijać, więc w przypadku najbardziej wartościowych treści delikatne próby forsowania ich są chyba zrozumiałe :D

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
po co rozwijac taki kurwidół?

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

Sprawy związane z Forum
#732 2013-10-11, 04:24(Ostatnia zmiana: 2013-10-11, 04:31)
Jaki styl jest domyślnym tego fora?

Kereth
mam nadzieję że wykasowałes mi kotno z tm tak jak prosiłem na steamie :D
Dzisiaj :: 21:38:03 Adanos
nie kasowałem, nie kasujemy kont
Dzisiaj :: 21:37:40 Kereth
to zbanuj je, cokolwiek by mnie ciągnęło do wejścia
Dzisiaj :: 21:38:35 Adanos
mogę zbanować
Dzisiaj :: 21:37:53 Kereth
tylko nie na ip, bo chcę ściągnąć CZ jeśli wyjdzie :D
Dzisiaj :: 21:43:19 Adanos
chyba udało m się ciebie zbanować :D
Dzisiaj :: 21:42:47 Kereth
bardzo się z tego ciesze :D

Takie coś zazwyczaj kończy się źle. Zobaczycie jeszce wróci. Ja tak próbowałem już chyba 3 razy.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak załączyć stary styl forum? :( (inferno chyba sie nazywal? Ten taki niebieskawy, podobny do starego forum)

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Łooo, Bóg zapłać. A juz sie przestraszylem.

KOMPUTER:
Spoiler

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Na chwilę się przełączyłem na Sclavinię i z różnic które widziałem to m.in. nie ma przycisków do warnowania ani wyświetlonych adresów IP, a lista propsujących i pełny edytor posta mają białe tła.

Do tego nie wiem jak dla was, ale dla mnie te buttony posta bez podpisów tekstowych są nie do rozpoznania (tzn muszę rozpoznawać je po linku). Albo trzeba by je wymienić na super charakterystyczne i intuicyjne, albo chociaż dodać tooltipy z nazwą ich funkcji. A najlepiej, po staremu - przywrócić etykiety tekstowe :|

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Co do IP i warnowania to jest to CSSem schowane, możesz spokojnie odkryć.

Co do buttonów lepszym pomysłem byłoby to pole tekstowe wyskakujące po wskazaniu na przycisk, jak przy prospsach.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
Myślę że nie muszę do tej sprawy zakładać nowego topica.

Mianowicie reklama na forum pod Shoutboxem. Przez zmianą skina oczywiście była i służyła do częściowego "zwrotu" kosztów serwera. Pieniądze były jakieś drobne, jak pamiętam koło 10 zł miesięcznie. Na serwer idzie sporo więcej kasy. Wcześniej była ogólna zgoda na reklamę(nawet, niechętnie, zgodził się Kazz). Jako że temat i wtedy był burzliwy to teraz poruszam go na nowo.

Jak zapatrujecie się na reklamę na dole forum?

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny