Sprawy związane z Forum 888017 2604

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 29.01.2008 roku

Wyświetleń 888017

Odpowiedzi 2604

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
"Mi działa ok" xD
Cache jest wyłączony odkąd wgraliśmy smf, bo cośtam nie banglało i Zdunek uznał że to jest najprostsze rozwiązanie. Obawiam się że problemem jest raczej serwer, może coś na łączach się dzieje.

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Mi tam też ładnie, szybko działa. To na pewno zasługa Google Chrome :lol2:

gothic1210
  • Gość
Nie, bo na piekielnym, okropnym, samo zło  IE mi się ładuje 2 sekundy.:ok:

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Mi się ładuj ~1s przy łączu 0.5Mb(tak tak takie internety jeszcze istnieją :D ) i dlatego używam Chrome, bo dzięki temu cashowaniu stron nie muszę spędzać połowy czasu na wczytywaniu stron.

gothic1210
  • Gość
Ja w żadnym wypadku nie ujmuję chwały Chrome. Tak samo jak nie będę chrystianizował ateistycznego forum tak nie będę nikogo do IE namawiał. Mi pasuje i tyle. ;  p

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)
Próbowałem na IE , Operze , Mozilli i Chromie ciągle to samo nawet reinstalacja javy nie pomogła to musi być coś z kompem.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Albo z łączem, może albo masz słabe, albo akurat łącze konkretnie między tobą a tym serwerem ma jakieś problemy. To też się zdarza. Najprostszy sposób na sprawdzenie tego:
  • Win+R
  • Cmd
  • ping google.com
  • ping themodders.org
U mnie oba mają średnio 10ms:
Pinging themodders.org [195.78.66.132] with 32 bytes of data:
Reply from 195.78.66.132: bytes=32 time=12ms TTL=60
Reply from 195.78.66.132: bytes=32 time=10ms TTL=60
Reply from 195.78.66.132: bytes=32 time=11ms TTL=60
Reply from 195.78.66.132: bytes=32 time=10ms TTL=60

Ping statistics for 195.78.66.132:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 10ms, Maximum = 12ms, Average = 10ms

Pinging google.com [213.189.45.89] with 32 bytes of data:
Reply from 213.189.45.89: bytes=32 time=13ms TTL=60
Reply from 213.189.45.89: bytes=32 time=10ms TTL=60

Ping statistics for 213.189.45.89:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 10ms, Maximum = 13ms, Average = 10ms
Jeśli u ciebie odpowiedź od theModders jset dużo wolniejsza niż od Google, to tak jak pisałem po prostu łącze między tobą a serwerem tm jest z jakiegoś powodu szczególnie wolne. Jeśli oba pingi masz niskie, no to może warto pomyśleć nad czyszczeniem/zmianą systemu i przeglądarki.

Kelten

Kelten

posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor

Kelten

Kelten

posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
Tylko dlaczego pozostałe strony działają poprawnie ? reinstal i tak zrobię tylko teraz nie wiem czy faktycznie przeskoczyć na "8" czy pozostać przy "7"...

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Dawałem już parę razy screeny z mojej 8. Jestem przekonany że na pierwszy rzut oka nie dostrzegłbyś różnicy. Tak naprawdę kluczowa jest w ekranie logowania. No i tym że superszybko się odpala i ogólnie fajnie działa i ma poprawione niektóre funkcje. Parę prostych modów - Eksploator z Win7, odblokowanie nieoficjalnych skinów (używam portu skina z Win7) i Aero Glass for Win8 i bardzo przyjemnie się tego używa. Ja nawet na upartego używam ustawienia paska zadań jak z Visty i starszych - niski, z pełnymi nazwami i scalający okna programu tylko jeśli brakuje miejsca żeby pokazywać je osobno.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Zauważyłem że można oglądać poziom ostrzeżenia u innych. Dajcie naprawkę tak aby można było jeszcze podglądać powód ostrzeżenia. 

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
SMF nie posiada takiej opcji, a do bawienia się w modyfikowanie kodu jakoś nas nie ciągnie. Na razie i tak mamy parę bugów które wynikły być może właśnie z moich wcześniejszych modyfikacji. Jak bardzo chcesz poznać czyjś konkretny warnlog, to zapytaj tej osoby, ewentualnie w postulatach jeśli masz obawy że te ostrzeżenia były przyznane niesłusznie. Wydaje mi się że jednak nie ma takiej potrzeby, chyba nikt nie ma wątpliwości że na tym forum moderacja/administracja i społeczność to pod względem poglądów na te tematy z grubsza to samo. 

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

chyba nikt nie ma wątpliwości że na tym forum moderacja/administracja i społeczność to pod względem poglądów na te tematy z grubsza to samo.
Co kurwa? 

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie da się tutaj szukać postów w konkretnym dziale/temacie na podstawie samego nicku użytkownika? Na IPB/vB się dało, a tutaj nagle już nie. Chciałbym znaleźć jeden swój post w bagienku, ale nie mogę, bo muszę wpisać tekst(którego tam praktycznie nie było lol).

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Sprawy związane z Forum
#716 2013-09-28, 16:06(Ostatnia zmiana: 2013-09-28, 16:16)
Mam na myśli że nie zdarza się żeby społeczność twierdziła że ktoś jest niesłusznie dręczony warnami czy stawała w jego obronie kiedy ma polecieć ban. Powiedziałbym że już prędzej wręcz przeciwnie, nieraz reagujemy dopiero kiedy ktoś napisze postulat na czyjś temat lub złoży raport.

@Caesum: niestety wygląda na to że takiej funkcji nie ma, nie widzę też takich modów. Musisz znać choć jeden wyraz który był w tym poście.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Cytat: Caesum
Nie da się tutaj szukać postów w konkretnym dziale/temacie na podstawie samego nicku użytkownika? Na IPB/vB się dało, a tutaj nagle już nie. Chciałbym znaleźć jeden swój post w bagienku, ale nie mogę, bo muszę wpisać tekst(którego tam praktycznie nie było lol).
Nie wiem czy o to chodzi: Profil twojego wyszukiwanego użytkownika>Informacje o profilu>Pokaż wiadomości...>Wiadomości

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pagan - to pokazuje wszystkie wiadomości ever z całego forum, ja potrzebuję tylko tych z bagienka. No trudno, straszna chujnia w takim razie. Chciałem znaleźć screeny z mojej przeróbki PSICAMP na potrzeby Tępionych(tępych?), ale nie mam zamiaru przedzierać się przez 532235626 stron czystego spamu.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Mam na myśli że nie zdarza się żeby społeczność twierdziła że ktoś jest niesłusznie dręczony warnami czy stawała w jego obronie kiedy ma polecieć ban.

Powiedziałbym że już prędzej wręcz przeciwnie, nieraz reagujemy dopiero kiedy ktoś napisze postulat na czyjś temat lub złoży raport.

Nie. Przyznawanie ostrzeżeń na tym forum jest robione w tak arbitralny sposób, że już powinienem dostać warna za poprzedniego posta bazując na poprzednich doświadczeniach.
Ostatni warn poleciał mi za post złożony z kilku zdań z polotem finezji a że ktoś mi go dał tylko dlatego że mu się polot  nieskierowanego do nikogo trollizmu nie spodobał.

Powód dlaczego ludzie się tutaj grupowo nie wtrącają o wystawianie ostrzeń jest prosty - bo nikogo to nie obchodzi. Administracji pozostaje wolna ręka w tym przypadku.

0 użytkowników
Do góry