Sprawy związane z Forum 751722 2604

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 29.01.2008 roku

Wyświetleń 751722

Odpowiedzi 2604

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
co sie stalo w ogole?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Allach, takie pytanko - Ty mi polaczyles to konto z tamtym? Posty, propsy, itd itp?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Sprawy związane z Forum
#363 2013-02-17, 21:34(Ostatnia zmiana: 2013-02-17, 21:37)
Tak. Nie widzę powodu żeby były rozłączone, a nie dało się trzymać dwóch kont o tej samej nazwie.

co sie stalo w ogole?
Ward i przyjaciel themodders poprosili o unbana. PTM dostał, z uzasadnieniem że nie było wystarczających podstaw do permabana. Z Wardem inna sprawa, Adanos pisze że jego przewinienie było zbyt poważne aby dopuszczać go ponownie do forum, ale Ward twierdzi że został oczyszczony z zarzutów przez Majaczka. Czekamy na potwierdzenie od Majaczka.

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dragomir? i tak później funkcjonował jeszcze jako zebacz, i pewnie dalej gdzieś siedzi na forum :F

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Dragomir? i tak później funkcjonował jeszcze jako zebacz, i pewnie dalej gdzieś siedzi na forum :F
Znaczy się, przyznajesz się?

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Znaczy się, przyznajesz się?
Do bycia debilem :F ?

Nie, nie przyznaje się.

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
@Avallach
wybacz przyjacielu, ale wg mnie głos majaczka nie powinien się liczyć bardziej od reszty teamu. O ile mój głos możesz odjąć od "Na nie", bo chcę być neutralny, to weź pod uwagę to, że ankiete założyłem za zgodą majaczka w tajnym i ona powinna odzwierciedlać podejście teamu. Większość (nawet bez mojego głosu) była na nie, więc głos majaczka nawet jako szefa nie powinien liczyć się bardziej, od reszty teamu. To fakt prawdziwy, że Majaczek go oczyścił, ale w swoim sumieniu(zresztą postulat o unbana to jego pomysł). Większość teamu więc jest na nie. Jeżeli dostanę zgodę teamu pokażę wyniki ankiety

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Luk, Ward twierdzi że to co opublikował nie było waszą tajną betą, tylko jakąś starą i że Majaczek napisał mu że się pomyliliście. Innymi słowy twierdzi że jest niewinny i został oczyszczony z zarzutów:
Avallach, 2013-02-17 17:22:49:
Adanos, jeden z administratorów, zdecydowanie sprzeciwił się odbanowaniu ciebie

Avallach, 17:23:46:
pisze że wypuszczenie bety moda bez wiedzy i zgody teamu było zdecydowanie zbyt poważnym wykroczeniem żeby móc tolerować twoją obecność na forum

Ward, 18:09:01:
napiali że się pomylili

Ward, 18:09:14:
to nie ich beta co wstawili ją tylko starsza

Ward, 18:09:20:
znaczy majaczek

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Avallach, ustaw sobie tytuł obrońca uciśnionych noobów ;d

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Sprawy związane z Forum
#371 2013-02-18, 15:05(Ostatnia zmiana: 2013-02-18, 15:14)
Nie, musiałbym edytować avatar.
BTW, powtarzam że na razie jedynym unbanem którego żałuję był ten Dragomira, choćby Werewolf pokazuje że jak się chce to jednak można.
Jeśli Majaczek potwierdzi twierdzenia Warda to wyjdzie że też tak naprawdę nie powinien dostać bana i nie widzę powodów żeby nazywać go noobkiem. Jeśli kłamie, to co najwyżej łgarzem, zdrajcą i ogólnie oszustem.

Uciśniony noob pasuje do PTM (bez obrazy), ale dajmy mu chociaż szansę ;p

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Sprawy związane z Forum
#372 2013-02-18, 16:10(Ostatnia zmiana: 2013-02-18, 16:15)
Po prostu zastanawiam się, od kiedy to forum się rozczula nad zbanowanymi? Zawsze myślałem, że jesteśmy swego rodzaju wyjątkiem, miejsciem gdzie internetowe prawa działają trochę inaczej, albo nawet całkiem inaczej. A tutaj  nagle zastanwiamy się, czy kogoś czasami nie odbanować, bo może się poprawi. Sory, bo to może zabrzmieć okrutnie, ale jedna osoba w tą czy w tamtą, jakie to ma znaczenie? Ktoś się naraził, dostał bana, forum nie ucierpiało na jego nieobeności ani trochę, więc nie widze sensu żeby mieć jakiekolwiek wyrzuty sumienia. Rozumiem, że poza Dragomirem nie żałujesz odbanowania nikogo, ale równie dobrze ja nie czuję w sercu żadnej radości w sercu z racji tego, że ktośtam został odbanowany i się poprawił. Nie sądzę, byśmy byli tutaj po to żeby uczyć kogoś zachowania, lekcjami typu: "twój mistrz daje ci drugą szansę, nie zmarnuj jej". Szczególnie, że mowa o osobach których nicki większość czytających (w tym ja) widzi pierwszy raz.
Co do werewolfa to nie obchodzi mnie czy się poprawił czy nie, jak widzę jego nick i avatar to włącza mi się hejt mode.

majaczek

majaczek

DreamVader
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • DreamVader
  • The Dreamer
"przyjaciel" mółby być odbanowany ale Ward powinien co najmniej jeszcze poczekać na unbana o ile wogóle się na niego załapie. Zgadza się - team był przeciw unbanowi dla Warda - a ja nie mam zamiaru być niewiarygodnym szefem. Co do występku z tajnym Warda to gólnie był fail - ward upublicznił przestarzałe tajne materiały - ale fakt nie były to materiały publiczne i może to podchodzić pod zdradę teamu. Ja osobiście byłbym za dłuższą jeszcze odsiadką dla Warda, ale trochę zbyt mi szkoda tego urwisa jak na permabana. Ogólnie były plany żeby odbanować Warda za jakiś czas - ale widać że na to za wcześnie. Po rozmowie na szczycie doszedłem do wniosku że mój pierwotny pomysł żeby Ward wrócił do teamu jest bardzo złym pomysłem. Byłbym jednak za Unbanem dla Warda ale nie teraz tylko za jakiś czas kiedy team ochłonie po tym co się stało. Ogólnie nie podoba mi się mechanika tego forum że ban zazwyczaj jest permabanem - i popieram mechanikę innych forów z banem czasowym czyli odsiadką. Oczywiście inne fora też czasem mają permabana ale zazwyczaj jest to drugi/trzeci ban lub jest mechanika coraz dłuższych banów tak że na przykład trzeci ban jest na rok czwarty na kilka lat itp. Poza tym Luk założył ankietę pod tematem "czy ward zasługuje na unbana" i nie było nic dziwnego w tym że się nie powiodła pod tak postawionym pytaniem (Luk jest przeciw i to była mała manipulacja ankietą). W marcu zamierzam założyć nową ankietę pod tytułem "Czy dotychczasowa odsiadka Warda wystarczy aby odpokutował swoje grzechy?" i może przejdzie tym razem. Nie podważam że Ward jest winny tego co uczynił - podważam jedynie karę egzekucji forumowej jako zbyt ciężką. Jestem przekonany że po tych bolesnych doświadczeniach czegoś się nauczył i jeśli kiedyś wróci na forum nie będzię tą samą osobą która dostała bana za bycie "odtajniaczem". Więc byłbym za tym aby ban który dostał Ward był czasowy, ale termin odbanowania wolę uzgodnić z teamem. Poza tym może czekają nas drobne zmiany personalne z innych powodów których nie ujawnię.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Czemu znowu nie mogę zobaczyć mojej warnlisty? Kiedyś też to miałem(nie tylko ja) ale Av(?) naprawił i było ok, a teraz znowu nie działa cholerstwo.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Bo jesteś moderatorem w dziale M&B.

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
:pokerface:

Nie idzie tego naprawić? Bo to jakiś kiepski żart jest.

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
xD To już jest od uj czasu

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
I co z tego że to jest od dawna? To jest chujowe i należy to zmienić.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Sprawy związane z Forum
#379 2013-02-19, 01:03(Ostatnia zmiana: 2013-02-19, 01:05)
Świetny pomysł! Daj tylko znać w którym pliku php siedzi ten bug, to ci go wyślę do poprawienia i zaraz wrzucimy na serwer.
Że też wcześniej na to nie wpadliśmy :|

0 użytkowników
Do góry