Sprawy związane z Forum 906367 2604

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 29.01.2008 roku

Wyświetleń 906367

Odpowiedzi 2604

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
pewnie masz komp zapchany gównem
Albo trolla w tajnym.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
To co jest w tajnych działach, jak sama nazwa wskazuje jest tajne. Osoby które nie będą przestrzegać tej zasady będą ponosiły stosowne do skutków i skali przewinienia konsekwencje. Z kolei przewodniczącym grup radzę ostrożniej podchodzić do wpuszczania nowych osób do działu/dawania im dostępu do tajnych materiałów.
A ja mam takie pytanie: Jeśli wrzuciłbym do jawnego forum post o problemach z masturbacja Rybki z offtopicu WKT, dostałbym warna? Czy zostałbym inaczej ukarany?

Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Jesli było by to niesmieszne to prawdopodobnie zakończył byś przygodę z forumem

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
IMO nie. Nie jest to sprawa dotycząca głównego celu istnienia forum (tworzenie modyfikacji), więc jeśli tak zażyczyłby sobie przewodniczący danej grupy, co najwyżej straciłbyś dostęp do tajnego działu. Ogólnie byłaby to sprawa pomiędzy tobą a poszkodowanym, który zresztą mógłby po prostu zdementować te informacje.

Z drugiej strony, niemal z całą pewnością post zostałby usunięty, być może zostałbyś też ostrzeżony.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ja dałbym bana. Szpicli trzeba eliminować, a nie upominać!

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Nie no żeby było jasne, post o którym mówię jest mój, a w posiadanie takich informacji wpadłem zupełnie przypadkowo (jeśli ktoś by się zastanawiał...) na gg, ostatnio z jakiejś tam okazji rozważałem czy nie wrzucić go do jawnego (czy tam sygnatury) a dziś czytając "Bany" zauważyłem z mojej wcześniejszej wiadomości i po prostu byłem ciekawy.

Z drugiej strony, niemal z całą pewnością post zostałby usunięty, być może zostałbyś też ostrzeżony.

Skoro twierdzisz że nie zostałbym "ukarany" za dane z tajnego, to w sumie za co?

Ciekawość sawika nie zna granic : D

A no i odnośnie "Banów", możecie coś zrobić z nieciekawym fantem że czasem pokazuje mi pomarańczowe ikony nawet gdy forum nie ma nowej zawartości? Czasem zdarzają się też takie paradoksalne przypadki że moje posty są traktowane jako "Nowa zawartość".

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czasem zdarzają się też takie paradoksalne przypadki że moje posty są traktowane jako "Nowa zawartość".
Potwierdzam. Też się czasem zdarza, że podświetla mi posty, które czytałem.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Ogólnie niby nic wielkiego, ale tag media wam coś nie bardzo działa, znaczy nie, działa wszystko, oprócz opcji fullscreen.
Jakby coś używam Opery.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Czy tylko na moim smartfonie nie wyświetla nowej zawartości?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Werewolf

Sprawy związane z Forum
#330 2012-12-29, 11:44(Ostatnia zmiana: 2012-12-29, 11:50)
Czasami gdy próbuje napisać jakiś post wyskakuje mi błąd z treścią (pisze mniej wiecej z pamieci):

Twój certyfikat nie pasuje do wzoru

Taki napis na czerwonym tle, a go poprzedza jakis błąd z numerem #.

Dzieje sie to tylko na komputerze, na telefonie nie mialem nigdy takiego problemu.
Zazwyczaj wylogowanie sie, przeczyszczenie cookies i przegladarki pomaga.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Potrzebuje logo TM w PSD i duzych rozmiarach.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nigdy tego nie widziałem. To prawie na bank wina twojej przeglądarki. My tu mamy tylko identyfikację przez ciastka i kody weryfikacyjne w linkach do wykonywania operacji.

Cos takiego:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Dracon link padl

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Nie padł durniu

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
bug zapłać

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!

Luk
DreamVader 2

Sprawy związane z Forum
#338 2012-12-30, 13:42(Ostatnia zmiana: 2012-12-30, 13:43)
Pewien nie jestem, ale może jakaś bramka IP jego ma zablokowaną możliwość pisania postów

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nigdy tego nie widziałem. To prawie na bank wina twojej przeglądarki. My tu mamy tylko identyfikację przez ciastka i kody weryfikacyjne w linkach do wykonywania operacji.

Cos takiego:

To sie dzieje zawsze, gdy chce wziąść pełną odpowiedz (przy szybkiej tak nie ma)

KOMPUTER:
Spoiler

0 użytkowników
Do góry