Sprawy związane z Forum 904428 2604

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 29.01.2008 roku

Wyświetleń 904428

Odpowiedzi 2604

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
jakie żarty

aztek to złodziej, ukradł mi kieliszki. nie powinien pełnić funkcji publicznej.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
aztek to złodziej, ukradł mi kieliszki. nie powinien pełnić funkcji publicznej.
sam je zostawiłeś, po tym jak wspólnie uzgodniliśmy, że nie masz tylu kolegów, by wykorzystać wszystkie 6 :lol2:  :lol2:
chociaż i tak uważam, że nawet tych 3 nie masz jak wykorzystać :lol2:

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
ustaliliśmy je po tym, jak się okazało, że moje kieliszki zajebał wam jakiś wasz ziomek, a nie wiem czy i jemu ktoś nie zajebał. a nie wziąłem ich od razu po konsumpcji, bo bym musiał umyć albo trzymać śmierdzące w plecaku  :lol2:

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Sprawy związane z Forum
#523 2013-04-15, 19:00(Ostatnia zmiana: 2013-04-15, 19:02)
Ale tak na serio, to do kogo masz pretensje?
Do mnie. Steku uważa, że skurwysyństwem był mój protest przeciwko banowaniu kogo popadnie wedle własnego widzimisię. Bo to przeca taka uprzywilejowana i elitarna osobowość na TM :lol2:

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Więc jak wygląda sprawa z unbanem dla Warda? Wiem, że to zdanie administracji się liczy tylko, ale wg tematu w tajnym uzyskał ułaskawienie większości teamu jak dobrze pamiętam... Można mu dać jako pokutę 80% warna i żeby mógł korzystać z forum. Bynajmniej zdaje mi się, że się czegoś nauczył

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Sprawy związane z Forum
#525 2013-04-21, 13:34(Ostatnia zmiana: 2013-04-21, 13:35)
I zdanie administracji jest takie że go nie odbanowujemy.

Są powody żeby uważać że za czyimś pośrednictwem wykradł i opublikował kolejną betę nawet po tym jak już dostał bana.

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!

Luk
DreamVader 2

Sprawy związane z Forum
#526 2013-04-25, 17:03(Ostatnia zmiana: 2013-04-25, 17:05)
Czy zbanowany już "przyjaciel Themodders" zasługuje na "czapkę pajaca"?
Został zbanowany za głupotę i zachowanie, a patrząc na ilość propsów w poście #8 w tym temacie: http://themodders.org/index.php?/topic/19525-gothic-returning-by-davidxx/page__p__1076874#entry1076874
Propozycja przypadła do gustu ludowi. Co wy na to?
BTW
Postulowałbym o zamknięcie tematu, skoro nie ,można było go traktować poważnie(całokształt autora+ jego posty), oraz to, że autor ma bana

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
I zdanie administracji jest takie że go nie odbanowujemy.

Są powody żeby uważać że za czyimś pośrednictwem wykradł i opublikował kolejną betę nawet po tym jak już dostał bana.

aztek ukradł mi kieliszki i nie dostał bana xD

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Trzy osoby z forum były w pomieszczeniu, w którym ich używano. I chyba zaczęliśmy pić w Fudze, która jest miejscem zlotów tm. Ja bym go zbanował.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Avallach, Ponury Żniwiarz dostał bana na shoucie za jedno przewinienie?
wpisz jeszcze:
/ban Fartuess, Aztek, Adanos, Zkirteam, Avallach etc...
ostatnio parę razy było pisane o chociażby linuxie który jakby nie patrzeć jest dziedziną specjalistyczną.
Poza Fartuessem nie jestem pewien kto brał udział w rozmowie o linuxach, nicki z dupy, "Fartucha" zapamiętałem bo zaspamował większość shouta.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Nvm, gość już pisze po PW do ludzi z tym, wiec już nawet ja muszę przyznać ze jakaś forma kary powinna być przyznana.

Spoiler
Cytat: Ponury Żniwiarz#msg, gość już pisze po PW do ludzi z tym, wiec już nawet ja muszę przyznać ze jakaś forma kary powinna być przyznana.

[spoiler
Cytat: Ponury Żniwiarz date=1367916041#msg, gość już pisze po PW do ludzi z tym, wiec już nawet ja muszę przyznać ze jakaś forma kary powinna być przyznana.

[spoiler
Cytat: Ponury Żniwiarz#msg, gość już pisze po PW do ludzi z tym, wiec już nawet ja muszę przyznać ze jakaś forma kary powinna być przyznana.

[spoiler
Cytat: Ponury Żniwiarz date=1367916041
Cześć, może ty byłbyś w stanie mi pomóc.
http://themodders.org/index.php?/topic/19874-pomoc-potrzebuje-tekstur/
Gdybyś mógł pliki o których tutaj mowa gdzieś zuploadować, byłbym wdzięczny.
Podałbym Ci nazwy ale nie pamiętam dokładnie a nie chcę w błąd wprowadzić.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie napisał do mnie, więc wybaczam :lol2:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Za co spiskowiec zostal zbanowany (zelazko)? Czemu nie jest opisany w "bany"?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Bo ponieważ tak

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Poprosił o to, ale rzeczywiście powinieneś Buła napisać o tym w banach, to jedno zdanie :|
Tamten temat powstał właśnie po to żeby unikać takich sytuacji.
Nie banowałem go ani nawet nie rozmawiałem o nim z tym, wiec nie wiem na jakiej podstawie miałbym pisać o tym w banach.

0 użytkowników
Do góry