Leinnan skin- SMF 2.0 96072 361

O temacie

Autor Leinnan

Zaczęty 20.11.2015 roku

Wyświetleń 96072

Odpowiedzi 361

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Rozwiązanie pośrednie- wyświetla autora i temat od razu gdy są nowe posty.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
zazwyczaj moje odwiedziny na forum ograniczają się do przescrollowania po działach i ewentualnym napisaniu posta o ile widzę, że w interesującym mnie temacie coś się dzieje
Scrollując po głównej nie da się w żaden sposób sprawdzić czy napisano coś w interesującym cię temacie. Jedynie czy napisano coś w interesującym cię dziale. W dziale zwykle jest aktywny więcej niż jeden temat. To czy akurat twój będzie "na wierzchu" to ruletka. W większości sytuacji nawet jeśli coś w nim napisano, to nie pojawi się na głównej, bo chwilę później napisano coś w temacie który cię nie interesuje.

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
zazwyczaj moje odwiedziny na forum ograniczają się do przescrollowania po działach i ewentualnym napisaniu posta o ile widzę, że w interesującym mnie temacie coś się dzieje
Scrollując po głównej nie da się w żaden sposób sprawdzić czy napisano coś w interesującym cię temacie. Jedynie czy napisano coś w interesującym cię dziale. W dziale zwykle jest aktywny więcej niż jeden temat. To czy akurat twój będzie "na wierzchu" to ruletka. W większości sytuacji nawet jeśli coś w nim napisano, to nie pojawi się na głównej, bo chwilę później napisano coś w temacie który cię nie interesuje.
ewentualnym napisaniu posta o ile widzę, że w interesującym mnie temacie coś się dzieje
Dlatego napisałem że moje przeglądanie forum ogranicza się do przescrollowania strony głównej, nie przeglądam każdego działu z osobna, więc jeżeli "ruletka" wylosuje że akurat coś dzieje w interesującym mnie temacie i akuratnie on jest wyświetlany, wtedy ewentualnie zastanawiam się nad napisaniem posta. Jeżeli czegoś faktycznie potrzebuję, to już znajdę sobie temat. Tak czy inaczej tego typu rozwiązanie jak owe wyświetlanie po najechaniu na dział na pewno nie jest dla mnie pomocne i na pewno bardziej utrudnia mi przeglądanie forum aniżeli ułatwia.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zrezygnowałbym z tego rozwiązania, bo praktyczność forum faktycznie cierpi.

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Lepiej wygląda, a gdy nie ma nowych postów w danym dziale to tym bardziej nie przeszkadza. Wahałbym się jedynie czy jeśli nowych postów nie ma to nie wyświetlać domyślnie nazwy tematu zamiast daty ostatniego posta.

Caesum@ Poprawione.

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale to nie jest nawet kwestia 'nowych postów w danym dziale', tylko 'nowych postów w ostatnio poruszanym temacie'. W chwili pisania tego posta, mam kilka nieprzeczytanych w offtopie. Nawet jeśli, to fajnie mieć wgląd na to co się ostatnio działo w działach od ostatniej wizyty. Co do wyglądu - to naprawdę robi to taką różnicę by zostawiać wyraźny odcisk na czytelności?

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Odświeżyłeś od czasu gdy pisałem tego posta?

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak, ale mimo to chciałbym wiedzieć, co ostatnio działo w działach - nawet gdy nie ma nowych postów.

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
A o czym niby pisałem w poprzednim poście:
Lepiej wygląda, a gdy nie ma nowych postów w danym dziale to tym bardziej nie przeszkadza. Wahałbym się jedynie czy jeśli nowych postów nie ma to nie wyświetlać domyślnie nazwy tematu zamiast daty ostatniego posta.

No i od razu- żeby działy były oznaczone jako przeczytane wymagało to od ciebie jednej z dwóch rzeczy:
-przeczytania, więc wiesz "co tam się działo"
-oznaczenia jako przeczytane- czyli nie chciałeś wiedzieć "co tam się działo"

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Te awatary na głównej są za duże trochę chyba

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Tak i do tego sa rożnych proporcji. Dobrze by było je dać do kręgu jak w tematach, by miały równe proporcje

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Eee?

https://www.youtube.com/watch?v=m-NgHh36_vU

Chwila, nie wygląda u ciebie tak: http://i.imgur.com/cW02uo6.png ?
Na pewno odświeżyłeś CSSa?

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
http://prntscr.com/9o5eml

:F Co mam zrobić ?

Done...

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Po "Done..." wnioskuję, że jest ok.
W ogóle na twoim screenie @Dreamerion przypomina mi tego mema:

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold

Dreamerion
RaveN Studio

Leinnan skin- SMF 2.0
#115 2016-01-10, 13:14(Ostatnia zmiana: 2016-01-10, 13:21)
O, właśnie mi przypomnieliście, że miałem coś wstawić do tego działu.

Edit. Zapomniałem, że już jednak wstawiłem :p

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
SS skina

Pagan a co ze mną? :(

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Kurde no. Zanim cokolwiek zgłaszacie sprawdźcie ze dwa razy Ctrl+F5 lub Ctrl+Shift+R bo czyścić pamięci podręcznej za was nie mogę. :P

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Ctrl+F5 lub Ctrl+Shift+R bo czyścić pamięci podręcznej za was nie mogę. :P
Nawet nie wiedziałem że coś takiego jest :F

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zamienioną lokalizację dla przycisku 'Nowe' dla nowych postów w widoku działu oceniam na 1/10, poprzednia była lepsza.
No i od razu- żeby działy były oznaczone jako przeczytane wymagało to od ciebie jednej z dwóch rzeczy:
-przeczytania, więc wiesz "co tam się działo"
-oznaczenia jako przeczytane- czyli nie chciałeś wiedzieć "co tam się działo"
Wchodzę na forum kilka razy dziennie i nawet kiedy nie odpisuję/zajrzałem do tematu chcę widzieć co tam ostatnio było - choćby dlatego, że mogłem o tym zapomnieć, czy miałem zamiar później odpisać. Naprawdę nie widzisz, jakie to jest chujowe? :I

Swoją drogą, przydałby się ficzer z IPB - kiedy to ikona działu była aktywna, jeśli w jakimkolwiek temacie były nowe posty. Teraz wystarczy zajrzeć w dział, ikona gaśnie, a nowe posty nadal tam są.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry