Anime 205977 762

O temacie

Autor Veto

Zaczęty 15.12.2009 roku

Wyświetleń 205977

Odpowiedzi 762

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzisiaj sobie z wykładowcą gadałem o Steins;gate - będzie ocena wyżej :lol:

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
Również jestem po seansie. Film bardzo dobry, choć nie tak porywający jak serial. Widać, że o wiele większy nacisk jest położony na emocje, niż na fabułę. Bardzo spodobał mi się pomysł z flashbackami. Zakończenie nie było złe, ale mogło być zrobione o wiele lepiej. 8/10

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
Mushishi za mną. Niezwykle piękne i spokojne anime z drugim dnem. Każdy odcinek przedstawia inną historię i ma nam coś innego do przekazania. Jedyny minus to nudność co niektórych odcinków. 9/10; polecam.
http://m.
https://www.youtube.com/watch?v=QfHF71k9dzw

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

Paser

Paser

Użytkownicy
Crazy Diamond
posty281
Propsy119
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Crazy Diamond
Panowie, znacie jakieś zacne ecchi ? Obejrzałem Highschool DxD oraz Seikon no Qwaser i szukam czegoś równie fajnego ;)
Mimo iż oba anime miały dwa sezony to zleciało w 3 dni wszystko.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzisiaj sobie z wykładowcą gadałem o Steins;gate - będzie ocena wyżej
Well...

:lol2:

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Poszukuję jakiejś stronki z Anime, z japońskimi subami, ma ktoś coś takiego?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Wczoraj obejrzałem Sakura Trick. Pierwsze yuri jakie oglądałem. Sympatyczne klimaty, całkiem niewinne, ale jednak skupiające się na relacji wychodzącej poza objęcie się bohaterek raz czy dwa razy (Madoka). Oceniłem jako ponadprzeciętne, 7/10 i w sumie bym tu o nim nie napisał, bo przez większość czasu jest bardzo "głupiutkie", tak że było dużo momentów  których po prostu pauzowałem i musiałem przeczekać parę minut żeby dosłownie zmusić się do kontynuowania oglądania i przeczekania ich. Ale ku mojemu zaskoczeniu dziś mam ochotę obejrzeć całość od nowa :D

Jest dużo fanservice'u, raz czy dwa traktowanego bardzo autoironicznie, jest też obsada składająca się z samych dziewczyn z których część nie skrywa wyraźnego zainteresowania którąś z pozostałych. To nie jest show z tych gdzie można zastanawiać się kto jest homo, tutaj zagadką było to czy ktokolwiek jest hetero. Właściwie wszystkie bohaterki są niemal krańcowo naiwne i raczej nieogarnięte. Z drugiej strony niektóre ich rozterki wydają się być całkiem realistyczne i znajome :D Może to jest to co jednak ciągnie mnie do tej historii.

W ogóle z jakiegoś powodu pół świadomie czekałem na odcinek kiedy zawrą pakt z diabłem, zaczną kolejno tragicznie ginąć i popadać w rozpacz. Nie przyszedł : <
W każdym razie jest to ciekawa (jakkolwiek z reguły naiwna i humorystyczna) odskocznia od fabuł które kończą się na tym jak bohaterowie zostają parą. Tutaj od tego się zaczyna :D Swoją drogą szkoda że w życiu wszystko nie jest takie proste :D

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Anime
#567 2014-03-30, 18:40(Ostatnia zmiana: 2014-03-30, 23:18)
No i w końcu mamy bluray z Rebellionem :D
http://www.nyaa.se/?page=view&tid=537610 (720p)
http://www.nyaa.se/?page=view&tid=537715 (1080p, właściwie nie ma seedów)

Tym którzy jeszcze nie oglądali, polecam bardzo uważnie obejrzeć opening (ale jeśli macie napisy z tekstem utworu, to nie czytajcie, bo jeden z akapitów podsumowuje fabułę xD). Po filmie proponuję obejrzeć opening jeszcze raz. Ja zauważyłem jego drugie dno dopiero za trzecim podejściem :D

Do przeczytania po obejrzeniu filmu: :D
Spoiler
Opening krótko podsumowuje zdarzenia z filmu i sugeruje ciąg dalszy.

Fragment tekstu utworu (Colorful):
We laugh together in the cycling time, yet we hold different thoughts
So let's start again from scratch
If I reach out my hand and grab yours
to keep the fleeting miracle that I reached from collapsing
Look, you'll stay by my side forever...

A co widzimy na obrazach? Świat jest zniszczony, pustynia z ruinami, jak ten na którym Homura toczyła swoją ostatnią walkę w scenie po serialu. Dotyka ona obrazu i magicznie zamienia pustkowie w zielony raj. Widzimy pozostałe 4 bohaterki radosne, bawiące się i tańczące. Homura jest między nimi. Ale one jej nie widzą. Klęczy nieruchomo w rozpaczy, jest szara. Próbuje wyciągnąć rękę do Madoki. Kiedy tylko się dotykają, Madoka rozsypuje się w piasek. Nagle znika złuda sielanki dookoła, okazuje się że świat wciąż jest pustkowiem. To wszystko było iluzją. Homura płacze, jej łza pada w piasek - obok w pół zagrzebanego w piasku kolczyka z salamandrą. To ostatnie ostatecznie mnie przekonało że opening to metafora tego co działo się po epilogu :D

Do tego przez ułamek sekundy widać homurę która rzuca cień na którym ma potężne czarne skrzydła i znowu klęczy w rozpaczy. Dookoła spadają czarne pióra.
Spoiler

Na nyaa.eu jest do pobrania m.in. torrent z soundtrackiem. Wyszły też już przynajmniej dwie oficjalne książeczki o filmie. Jest też manga, ale jej do pobrania nigdzie nie znalazłem, tylko część do przeczytania online.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdybym oglądał, a wiecie, że nie oglądam takich rzeczy, to dałbym 9/10, bo pewnie ma naprawdę dobre, ciekawe zakończenie i  fajnie kontynuowany pomysł labiryntu wiedźm. Zapewne nieco rozczarowujące (przez pewien czas) może być pierwsze pół godziny seansu - ale pamiętajmy, że kontrast jest jedną z sił tego działa i był pewnie obecny w samym serialu. Z pewnością trzyma jego mocny poziom :ok:

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Obejrzałem dziś pewne piętnastoletnie anime :D Z jakiegoś powodu widoki z niego niesamowicie kojarzą mi się z innym o podobnej tematyce, tylko dużo świeższym.
Spoiler

Poniżej opis zawierający łagodne spoilery.

Akcja dzieje się w bliżej nieokreślonej, ale niedalekiej przyszłości. Świat rzeczywisty (w lekko futurystycznych klimatach) przenika się z magicznymi elementami. Miasto w którym dzieje się akcja nie jest realne, jest magiczną iluzją stworzoną przez pewną osobę, która niegdyś była dobra i w ogóle, ale stopniowo dała się pochłonąć ciemności. Jest to swego rodzaju pułapka, która kusi ludzi z zewnątrz i więzi ich w taki sposób, że nie zdają sobie sprawy że to co się dzieje wokół nich nie jest całkowicie normalnym tokiem ich życia. Prawie cała obsada to licealistki, na 5 screenie jest pokazana tytułowa bohaterka (ta z różowymi włosami).

Wikipedia podaje gatunek tego filmu jako: Surrealist, Psychological, Drama, Fantasy, Magical Girl, Yuri, Tragedy.

Ogólnie strasznie mindfuckowate, podobnie jak Evangelion, ale o wiele silniej, zostawia z poczuciem "Dafuq Did I Just Watch". Temu anime z którym mi się kojarzy oczywiście nie dorasta do pięt (oceniłem na 6/10), ale to ciekawa propozycja dla fanów takiego gatunku :D

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Tradycyjnie brzmi znajomo, ale po Twoim opisie jestem skłonny dodać do listy PTW :D 

Nathan12PL

Nathan12PL

Użytkownicy
posty22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
#1 Bleach
#2 Fairy Tail
#3 Hunter x Hunter
#4 Death Note 
#5 Higurashi

Paser

Paser

Użytkownicy
Crazy Diamond
posty281
Propsy119
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Crazy Diamond
Ludziki, opłaca się obejrzeć Hellsing: Ultimate? Znam oryginał i jest  jedną z moich ulubionych serii ale nie wiem co zrobić z tym remake ;_;

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
A Ultimate jest na jeszcze większym propsie imo, więc gorąco polecam :ok:

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A ja ostatnie co w ogóle obejrzałem z anim to Serial Experiments Lain. Jest świetne, mogę je oglądać na okrągło, zresztą wychowałem się na tym anime. :F A piosenka z openingu również genialna, Duvet autorstwa Boa było dobrym wyborem.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Poprzedni Hellsing NIE jest oryginalny. Hellsing Ultimate NIE jest remake'iem.

Poprzedni Hellsing powstawał, gdy manga nie była jeszcze gotowa i trzyma się kanonu przez pierwsze 3 odcinki, jeśli się nie mylę. Hellsing Ultimate jest z kolei oparty na oryginale (mandze) od początku do samego końca... i jest zajebisty.

@up - boa ogółem na propsie. polecam płytę Twilight :ok:

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
^ Twilight ma kilka świetnych kawałków, ale jako całość wolę raczej słuchać Get There. Jest bardziej akustyczne. Choć ofc Boa samo w sobie jest cudowne.  :ok:

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Raczej nie pasjonuję się anime i nie oglądałem zbyt wiele tytułów, a przez kilka ostatnich lat to już w ogóle... Mimo to polecę taką krótką bo tylko 26 odcinkową serię, która dosyć mocno mi się spodobała swego czasu. Tytuł to Samurai Champloo - anime zrobione przez tego samego gościa od Cowboy Bebopa
Spoiler

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
https://www.youtube.com/watch?v=EpeCTl_Cxsc

Piątego lipca premiera pierwszego odcinka, z tego co pamiętam parę osób oglądało.
Spoiler
Asuna - Brings sword to a gunfight - wins.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Potwierdzi ktoś? :lol2:

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry