Anime 230445 762

O temacie

Autor Veto

Zaczęty 15.12.2009 roku

Wyświetleń 230445

Odpowiedzi 762

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Anime
#200 2013-01-10, 11:59(Ostatnia zmiana: 2013-01-10, 12:00)
Nie. Anime to bajeczki dla pol pedałów w rurkach : | czyli Bula przyznajesz się do pedalstwa? Obiecałem twojej  matce, ze cię z tego wylecze.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Anime
#202 2013-01-10, 15:13(Ostatnia zmiana: 2013-01-10, 15:14)
Nie. Anime to bajeczki dla pol pedałów w rurkach : |
Równie dobrze rap jest dla dresików z osiedla pijących piwo pod żabką.
Stereotypy :ok:

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mi się w sumie ten Hellsing Ultimate jakoś specjalnie nie podobał. Nie wiem co specjalnego w nim widziałem. Chyba już nawet ten pierwszy serial był lepszy.
Do dziś nie mam pojęcia skąd tak wyrobione zdanie :lol2:

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Po prostu z początku wydawał mi się dość świeży, ciekawy, ale teraz, kiedy obejrzałem sobie trzy ostatnie odcinki po długiej przerwie, nie znalazłem w nich nic naprawdę fajnego. Ciągle tylko strzelali do siebie i się cieli. Nie dostrzegłem nic specjalnie głębokiego czy ciekawego w ich fabule.

Oczywiście twierdząc że Hellsing podobał mi się chyba bardziej niż Hellsing Ultimate nie twierdzę że którykolwiek z nich  był dobry. Widocznie to po prostu kwestia gustów.

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Poleciłby ktoś jakieś anime na te nudnawe ferie?? :D

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Anime
#206 2013-01-23, 13:19(Ostatnia zmiana: 2013-01-23, 13:26)
http://myanimelist.net/shared.php?u1=Ali130695&u2=Aztek92&type=anime
Z 'Unique to Aztek92' mogę polecić Ci mini-anime Hellsing: The Dawn i Puella Magi Madoka Magica... co do drugiego... wiem, że tematyka i kreska są jakie są, ale to naprawdę świetne i poważne anime... przy czym ma elementy psychodeliczne :D
Wyrywek z bodajże pierwszego odcinka:
https://www.youtube.com/watch?v=HS_ZDI8ipoo

Niestety nie mam dla Ciebie nic na dłuższą metę.

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Nad Hellsingiem się zastanawiałem, ale Puella Magi Madoka Magic, hymm...spróbuje :D

Thanks a lot :ok:

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Po dzisiejszej nocce z Mahou Shouju Madoka Magica mogę powiedzieć, że...było warto :D
Fakt, specyficzne anime i nie każdy zdoła je obejrzeć, ale wytrzymałem i nie żałuje.Fabuła, kreska imho na wielki plus.Animacja jak dla mnie kulała dość bardzo, ale nie przeszkadzała w odbiorze.No i ten soundtrack... :ok:  

[media]
https://www.youtube.com/watch?v=6V6vYQNEbJY
[/media]
[media]
https://www.youtube.com/watch?v=LsLorzsWz3U
[/media]

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Anime
#209 2013-01-24, 15:43(Ostatnia zmiana: 2013-01-24, 15:47)
Nom, soundtrack jest piękny, promowałem już go na tM :D  Niestety ignoranci go olali :lol2:  
Ogółem jest jednym z moich ulubionych soundtracków ever - jeżeli nie ulubionym, w sumie to nie wiem :I
Na oddzielną uwagę zasługuje też track Decretum... którego upnąłem osobiście na YT, tak, żeby nie był ozdobiony w grafiki z anime i bym mógł go z czystym sumieniem i bez wstydu linkować ludziom :lol2:
https://www.youtube.com/watch?v=lDrb3lX1--o

Warto jeszcze wspomnieć, że premierę miały 2 filmy Puella Magi Madoka Magica będące recapem serii telewizyjnej. Ale co ważniejsze, zapowiedziany został trzeci film, który będzie sequelem wydarzeń, które poznałeś :ok:

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Anime
#210 2013-01-24, 17:35(Ostatnia zmiana: 2013-01-24, 17:57)
Próbuję to oglądać, chociaż jest to dziwne doświadczenie. O ile to co wyczytałem o fabule wydaje się być ciekawe, to jednak jest to chińska bajka o gimnazjalistkach eksperymentujących z lsd :O

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Nom, soundtrack jest piękny, promowałem już go na tM :D  Niestety ignoranci go olali :lol2:  
No niestety, trudno jest się przebić z taką muzyką w dobie rapu i Justina Biebera :lol2:  Ale starasz się ich uświadomić za co props :D  Ja u siebie mam problem z wypromowaniem anime innego niż DB(nawet z Hellsingiem Ultimate nie miałem szans się przebić :(  ), a nie mówiąc już o jakichkolwiek trackach :|

Warto jeszcze wspomnieć, że premierę miały 2 filmy Puella Magi Madoka Magica będące recapem serii telewizyjnej. Ale co ważniejsze, zapowiedziany został trzeci film, który będzie sequelem wydarzeń, które poznałeś :ok:

Nie powiem wyjście Mahou Shoujo Madoka: Hangyaku no Monogatari będzie dobrym pretekstem do obejrzenia całej trylogii :ok:

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Ali G

Anime
#213 2013-01-24, 18:17(Ostatnia zmiana: 2013-01-24, 18:18)
To tylko pluszowy misiak, który
Spoiler
wchodzi na własne ryzyko  :lol:  //edit.aztek. poważne prawdziwe spoilery allah, nie właź :D
Spoiler
pochodzi z innej planety, ma nieskończoną ilość wcieleń i kusi niczym biblijny wąż nastoletnie niewiasty do zostania czarodziejkami :lol2:  To nie wiem o co by go miały zapytać :D

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Anime
#214 2013-01-24, 18:25(Ostatnia zmiana: 2013-01-24, 19:05)
Nie ma w tym spoilerze nic nowego dla mnie, absolutnie nie zabrałbym się za to nie znając najpierw zarysu fabuły. Właściwie to sam zarys fabuły też mnie odrzucał, do oglądania przekonało mnie dopiero jak przeczytałem to, co najprawdopodobniej jest najważniejszym sekretem fabuły który ma być zdradzony na koniec.
Spoiler
czyli to że te ćpunki same kończą jako wiedźmy
Cóż, zapewne to spoiler na miarę tego że (spoiler z Hellsinga, zakryłem, pozdro, aztek)
Spoiler
Alucard ginie
, ale po prostu bez niego w ogóle bym się nie zabrał za oglądanie tego serialu, teraz jestem w połowie drugiego odcinka i ciągle się zastanawiam czy warto poświęcać na to czas.

Może po prostu wolę takie tragedie - byłoby całkiem spoko gdyby od początku wiedziały w co wchodzą i musiały zdobywać siły na każdą walkę będąc zarazem świadome swojego przyszłego losu.

//edit: soundtrack faktycznie fajny, chociaż podobają mi się inne kawałki niż linkowane wyżej.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
to jednak jest to chińska bajka o gimnazjalistkach eksperymentujących z lsd :O  

You have my attention

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Anime
#216 2013-01-24, 19:49(Ostatnia zmiana: 2013-01-24, 20:06)
//edit: soundtrack faktycznie fajny, chociaż podobają mi się inne kawałki niż linkowane wyżej.
no kuźwa wszystkie 3 płyty, na które się składa, rozpierdalają kosmos.

https://www.youtube.com/watch?v=-EpdXwGuobc

https://www.youtube.com/watch?v=pVAOV-Y_W-Q

https://www.youtube.com/watch?v=ZKZvl-qNGGU

https://www.youtube.com/watch?v=EBljyALwAOw

https://www.youtube.com/watch?v=L4PKHMOPdbQ

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Props za Puella in Somnio :ok:

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Anime
#218 2013-01-24, 22:58(Ostatnia zmiana: 2013-01-25, 02:09)
Jestem na 8 odcinku i w tym momencie mogę już stwierdzić że jest to dobre :D . Szkoda że pierwsze były takie dziecinne i mimo wszystko cukierkowe.

//edit: obejrzałem już całość. Zdecydowanie najlepsze były odcinki 7-11. Dla nich warto oglądać serię. Ostatni, 12, nieco mi nie pasował, chociaż nie był zły. Złe były odcinki początkowe. Z mojego punktu widzenia, przedstawienie szkoły i bitew z wiedźmami było tylko wprowadzeniem do fabuły, które mogło być potraktowane bardziej oszczędnie. Szkoda że nie poświęcono od razu więcej uwagi postaci Homury.

To było dobre anime, nie żałuję że poświęciłem na nie tyle godzin, może poza pierwszymi odcinkami które wydawały się po prostu potwornie dziecinne.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Anime
#219 2013-01-25, 13:48(Ostatnia zmiana: 2013-01-25, 13:50)
Całe szczęście, to nie Ty decydowałeś o kierunku anime :D  Pierwsze odcinki były bardzo potrzebne dla wprowadzenia dużego kontrastu dla wydarzeń przedstawionych później. Mroczne anime, które od samego początku takie są, wcale nie są mroczne. Flagowym przykładem jest Higurashi, gdzie sceny wszelakich morderstw i tortur wcale nie są takie okrutne i świetnie zrealizowane... mimo to silnie działają na psychikę, to wszystko dzięki kontrastowi.

Ostatni, 12, nieco mi nie pasował, chociaż nie był zły.
Weź wyjdź, ja się na nim popłakałem ;_;

Szkoda że nie poświęcono od razu więcej uwagi postaci Homury.
Nope. Homura była świetnym i nagłym zwrotem akcji. Całość nie sprawdziłaby się tak dobrze, gdybyśmy cały czas przywiązywali do niej uwagę.

Jeżeli Allah szukasz mrocznego anime obejrzyj Shiki - będzie bez cukierków, przy czym ma małe pierdolnięcie. Do tego jest całkiem głębokie - skłania do przemyśleń.
PS. tylko nie przegap odcinków specjalnych uzupełniających historię.

Do tego, skoro już spodobała Ci się Madoka gorąco polecam Steins;gate.

Tylko nie czytaj sobie spoilerów na zachętę :lol2:  Gwarantuję Ci, że warto się za to wziąć, nie musisz nic sprawdzać.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry