LOL, ale dojebałeś. Oni tworzą nowy serwis na podobnej zasadzie działania co jakieś repozytoria modeli - tam też się wrzuca modele i potem klienci płacą. Konkurs ma na celu ZNALEZIENIE grafików, którzy byliby chętni jako freelancerzy na identycznej zasadzie swoje modele umieszczać. Kto co komu kradnie?
Chodzi mi o modele konkursowe każdy przesłany do nich model mogą wykorzystać do celów komercyjnych.
Nagrody są dość lipne a ich wartość jest niska , za to ciekawy model można sprzedaż za konkretne pieniadze.
Ew. współpraca niby fajnie wygląda ale nikt tutaj jej nie gwarantuje(a przynajmniej nikt nie podaje konkretnych liczb).
Śmierdzi mi to na kilometr ale jestem mocno przewrażliwiony po ty co zrobili z Secret Service.
Tu też dojebałeś Branża kuleje, więc jej nie rozwijajmy?
Branża rozwija się sama mimowolnie z naszym udziałem czy też bez, ale w polsce po ostatnim roku w którym było wiele prób zarobku za pomocą drukarek 3D ludzie powoli od tego odchodzą po prostu to nie wypaliło.
W polsce na produkty niepowtarzalne jest bardzo mały popyt a "reszta świata" nie będzie bulić z przesyłkę.
W Stanach też jest mały zastój ale z innego powodu tam planują usprawnić(bo podobno istnieje ) drukarkę wielomateriałową która drukuje z kilku materiałów jednocześnie(po co komu telefon lepiej poczekać na smartfon).