Styl domyślny to obecnie Presence. To co robiłem na Inferno to była prowizorka. Sami widzicie co się na nim dzieje. Zmiany w wyglądzie gotowego skina przez css są możliwe dopóki są to zmiany nie ingerujące w strukturę. Ja stosowałem różne hacki żeby i struktura była podobniejsza do starej, więc pojawiły się i błędy jak nachodzące czy znikające elementy. Można przerobić go, zostawiając tylko te, które są "bezpieczne".
Mogę się tym zająć, ale jak skończę pracować z tym który robię teraz. Zresztą, jak dobrze pójdzie, to może nawet ustawi się go na domyślnego. Pod względem kolorystyki jest podobny do Presence, ale ma w istotny sposób odmienne teksty - jaśniejsze, większe, z węższą kolumną, większą interlinią itd. Koncentracja jest na treści postów, wszystko inne ma być albo dyskretne i nie odciągające uwagi, albo ukryte. Planuję menu w formie sidebaru po lewej, razem z shoutboxem i autoodświeżającym się okienkiem nowych postów. Napisałem już trochę css i piszę nowy szablon w html, bo zmiany są zbyt duże aby korzystać z obecnych. Potem jeszcze będzie trzeba to odziać w php.