Nowe forum 125152 551

O temacie

Autor inż. Avallach

Zaczęty 3.08.2013 roku

Wyświetleń 125152

Odpowiedzi 551

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Mnie takze.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
O jakiej skórce mówicie? Inferno?

Sili0n

Sili0n

Użytkownicy
"Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone"
posty108
Propsy20
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • "Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone"
Ja Inferno, bo tamta mi nie przypadła do gustu. Coś z nią nie tak ?

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Coś z nią nie tak ?
Absolutnie wszystko :lol2:

Voviz

Voviz

Użytkownicy
posty36
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Robicie coś z tymi propsami? Może to Wam zadziała: www.custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=1129

"(...) Dziś wyjdziesz z domu... prosto przez okno, bez spadochronu"
PeIHa

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
ja bym prosil o podstawowe funkcje bbcode w szybkiej odpowiedzi pod postacia przyciskow. nie chce mi sie recznie wpisywac tagow quote czy url

przydaloby sie nareperowac sygnatury bo przy tych dluzszych pojawia sie z boku pasek przewijania

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Nowe forum
#87 2013-08-09, 22:39(Ostatnia zmiana: 2013-08-09, 22:46)
Jeśli piszesz o skinie nad którym ja pracowałem:
It's not a bug, it's a feature.

Ludzie ustawiali sobie za długie sygnatury. Postanowiłem że zamiast sprawdzać rozmiar sygnatur czy dawać warny za nieprzestrzeganie regulaminu, zwyczajnie ustawię maksymalny rozmiar ramki z nimi. Wcześniej po prostu ucinałem resztę, ale to była trochę przesada. Zmieniłem tak, że teraz jak czyjaś sygna ma ponad 150px wysokości, to będzie przewijalna. Uważam że powinno to być wprowadzone na wszystkich skinach, przynajmniej na bank zrobię to na tym który tworzę.

Sygnatura to PODPIS, nie jakaś osobista galeria sztuki umieszczana pod każdym postem. 1 linijka, góra kilka, by wystarczały, ale nie przesadzajmy. 150px to i tak wielokrotnie więcej niż przeciętny post na tym forum. Jakby to jeszcze był tekst standardowym formatowaniem to byłoby to znośne, ale jak trafia tam oczojebny bbcode czy obrazki to potrafi to naprawdę zirytować kiedy niemal przysłania faktyczną treść postów.
Dla porównania: twój post ma 69px, ponad dwa razy mniej niż ten limit sygnatury który ustawiłem.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Styl inferno. Nie można edytować postów ani cytować innych. Przynajmniej u mnie. Używam google chrome.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Co do sygnatur, każdy może wyłączyć sobie wyświetlanie sygnatur.

Sili0n

Sili0n

Użytkownicy
"Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone"
posty108
Propsy20
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • "Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone"
Ja się nie bede meczył z inferno. Przechodze na Presence. :D

robmathic

robmathic

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dwa zdania mam do powiedzenia. Z góry zaznaczam, że nie czytałem całego wątku. Do rzeczy: od lat (dosłownie) odwiedzam wasze forum i czytam co tam piszecie. Nigdy się nie zarejestrowałem, bo nie miałem takiej potrzeby. Aż do teraz. Powód? Aby zobaczyć "nowe posty" trzeba być... zarejestrowanym. Nonsens, lecz domyślam się, że to nie wina administracji. Tutaj moja prośba, aby ten san rzeczy zmienić :) Byłoby miło, choć już się zarejestrowałem to będę się logować.

Pozdrawiam,
robmathic

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Rzeczywiście, nie ma to logicznego uzasadnienia. Zmiana tego wymaga jednak prawdopodobnie grzebania w plikach php (bo w uprawnieniach tego nie ma). Wolałbym z tym poczekać aż będę kodził własnego skina, a w obecnych wręcz mam zamiar cofnąć i te zmiany które wprowadziłem, bo mogą inaczej być przyczyną trudnych do naprawienia błędów (z jednym już teraz się zmagamy).

Voviz

Voviz

Użytkownicy
posty36
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Ja korzystam z tM na laptopie jak i zarówno na telefonie i nie zauważyłem jakichkolwiek błędów. Domyślny skin jak najbardziej mi odpowiada i nie ma potrzeby go zmieniać. Teraz forum jest takie jak być powinno (no może z wyjątkiem propsów).

PeIHa

Voviz

Voviz

Użytkownicy
posty36
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Nie mogłeś tego napisać odrazu :lol2:? Ale nie ma potrzeby żebyś się zmagał z pisaniem nowego skina, ten jest naprawdę dobry.

PeIHa

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
No to najwyżej sobie odpuszczę w trakcie, na razie chcę się tym trochę pobawić, mam konkretne pomysły. Ten ma dla mnie nieco za ciemne teksty i podobnie jak IPB jest miejscami chaotyczny (to nie jest kwestia skinów, po prostu te systemy są tak napisane, żeby to zmienić, będę musiał pisać nowy szablon w php).

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanko, czy jest jakaś możliwość żeby dowiedzieć się czy ktoś przeczytał w ogóle prywatną wiadomość i kiedy ewentualnie to zrobił, bo wcześniej tak było że podawano czy ktoś przeczytał (tak/nie), lub datę przeczytania PW.

Elo

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Tak. Musisz założyć sobie webserwer z logami i umieścić na nim 1-pixelowego przezroczystego gifa. Następnie w wiadomości umieszczasz bbcode z tym gifem. Jeśli odbiorca wyświetli wiadomość, jego przeglądarka spróbuje załadować obrazek, co zostanie odnotowane w logach twojego serwera, razem z jego adresem IP oraz dokładną godziną (i za każdym razem kiedy znowu wyświetli tą wiadomość). Używając na serwerze odpowiedniego oprogramowania jesteś w stanie zdobyć nawet nie tylko IP, ale umożliwiające w miarę dokładną identyfikację dane jego sprzętu (karta sieciowa / router). Całość jest trochę nieetyczna, ale on nie może nic na to poradzić i pewnie nawet się nie dowie. Co zabawne, może robić to każdy użytkownik, nie tylko duże serwisy (które jednak stosują to do śledzenia użytkowników po prostu rutynowo).

http://en.wikipedia.org/wiki/Web_bug

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie widzę takiej informacji, ale gwarantuję, że teraz trudno jest teraz przegapić wiadomość - po wejściu na forum wyskakuje komunikat, na który trzeba odpowiedzieć ("czy wyświetlić PW?") zanim będzie można z niego korzystać. Chyba, że chcesz sprawdzić, czy ktoś Cię olewa - ale to już będziesz mógł wydedukować sprawdzając czas ostatniej wizyty.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry