Dzień Screena 2013? 35854 71

O temacie

Autor Leinnan

Zaczęty 15.07.2013 roku

Wyświetleń 35854

Odpowiedzi 71

serail

serail

Użytkownicy
Wyczesana opowieść, wodzu
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
  • Wyczesana opowieść, wodzu
Kurwa, moje zatargi z prawem nigdy nie  zaprowadziły mnie za kratki. Wypraszam sobie takie insynuacje.   :lol2:

Moje portfolio

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kurwa, moje zatargi z prawem nigdy nie zaprowadziły mnie za kratki. Wypraszam sobie takie insynuacje. :lol2:  
Czyli kłamałeś z Panią Heleną?

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Avallach, you forgot potępieni. Przecież dracon składa moda.
W sumie screeny możemy pokazać, level design jest ukończony.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2672
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
co chcesz. przynajmniej tradycja by została zachowana. przecież tak uwielbiasz tradycje.

To nie nie było do ciebie, tylko do Gizbora

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
A według mnie by nie zaszkodziło, o ile wczesniej byłyby przepuszczone przez jakąś specjalna komisje (oczywiscie normalnych graczy, gamerow itd, a nie antyfanów gothiczka). Bo jak mialyby te screeny prezentowac dwa domki i drzewo na pustym, plaskim swiecie, to rzeczywiscie, bez sensu.
TAK
Komisja która z otrzymanych od 3 userów 3 screenów ma wywalić te które nic nie reprezentują
Zostaje zero, idziemy spać

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Werewolf

Dzień Screena 2013?
#25 2013-07-16, 07:54(Ostatnia zmiana: 2013-07-16, 07:55)
Jeśli Dziedzictwo nad czymś pracuje, to musiałem to przegapić, nie śledzę tego na bieżąco. Kojarzę za to że Edek ostatnio wrócił i pracuje. Po prostu wymieniłem te grupy o których wiem że pracują i mają konkretne osiągnięcia. Nie chcę nikogo tu urazić, ale Dziedzictwo / Raveny mi się z tym nie kojarzą. Edek chociaż ma bardzo konkretne osiągnięcia z wykorzystaniem Ikarusa i LeGo (i o ile pamiętam niezły świat), a Dziedzictwo nie zapadło mi w pamięci ani pod względem innowacji, ani lvl designu, ani fabuły :D

//edit: o, jednak jest jakiś ruch w temacie dziedzictwa, chyba podświadomie / automatycznie omijam tematy związane z modami do Gothica xD

@down: "you forgot Poland" :lol2:

Nie, nie chodzi mi o to, co te grupy "dotąd" osiagnely, tylko o to, co robią teraz, a Wyspa Khorinis od w chuj czasu pokazuje... wlasnie, nic nie pokazuje. Nie wiem, czy to nieobecnosc Edka czy bóg wie jeszcze co, team nie składa sie z jednej osoby, a jak Edek nie mial dostepnu do forum (chociaz na gg, fb z tego co wiem to odwiedzał) to mogł zlecic komus innemu poinformowanie o postepach. Nie mówiąc juz o tym, że ostatnie materiały dostalismy... nawet nie pamietam, dawno :lol2:

Natomiast z Dziedzictwa ciagle ktos cos informuje, nawet o zwyklym gownie-vobie postawionym gdzies na moscie klasztoru. Wszystko sie liczy, kazda informacja. Nawet ostatnio screeny ujrzelismy.

To juz nawet za bardziej pracowitą grupe uwazam Soulfire. Mało screeny i ogolnie materiałów, ale jednak są raz na jakis czas.

A jesli chodzi o osiagniecia, to jak dotad rzeczywiscie Wyspa Khorinis bije. Chociaz kaczus ostatnio pisal, że z jego listy innowacji w modzie zostało praktycznie wszystko juz zrobione, poza rozdzielonymi czesciami pancerza.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!

kaczka
RaveN Studio

Dzień Screena 2013?
#26 2013-07-16, 13:55(Ostatnia zmiana: 2013-07-16, 13:57)
Zróbcie konkurs na najlepszy trailer prezentujący modyfikację, tak dla odmiany.
Ze mną nie macie co startować, rly :lol2:

Jeśli  Dziedzictwo nad czymś pracuje, to musiałem to przegapić, nie śledzę tego  na bieżąco. Kojarzę za to że Edek ostatnio wrócił i pracuje. Po prostu  wymieniłem te grupy o których wiem że pracują i mają konkretne  osiągnięcia. Nie chcę nikogo tu urazić, ale Dziedzictwo / Raveny mi się z  tym nie kojarzą. Edek chociaż ma bardzo konkretne osiągnięcia z  wykorzystaniem Ikarusa i LeGo (i o ile pamiętam niezły świat), a  Dziedzictwo nie zapadło mi w pamięci ani pod względem innowacji, ani lvl  designu, ani fabuły :D

//edit:  o, jednak jest jakiś ruch w temacie dziedzictwa, chyba podświadomie /  automatycznie omijam tematy związane z modami do Gothica xD
Dobrze, że nazwę grupy pamiętasz. To, że nie dajemy żadnych ss czy filmów na forum, nie znaczy, że nie pracujemy.. to znaczy.. no - Cedric i Fahren to dwa typowe opierdalacze ale nie mam serca się ich pozbywać :lol:
Tak serio, to sądzę, że Edek zwyczajnie w tym momencie spoczywa na laurach, bez obrazy dla niego ofc. Dlaczego nie, w tym roku nawet i Dziedzictwo mogłoby się pojawić na DS.

Chociaz kaczus ostatnio pisal, że z jego listy innowacji w modzie  zostało praktycznie wszystko juz zrobione, poza rozdzielonymi czesciami  pancerza.
A to nie sawik pisał? oO  Anyway... approved.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Edek zwyczajnie w tym momencie spoczywa na laurach
nie :ok:

makin' bacon

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Werewolf, morda w kubeł bo nam się przypomni że to Ty wyciągnąłeś ostatnie materiały z tajnego.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Alez ja to pamietam, przeprosilem juz dawno (zreszta kilka razy) i zaluje tego.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
To żałuj kuurwa, więcej zaluuu

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Werewolf

Dzień Screena 2013?
#31 2013-07-17, 09:57(Ostatnia zmiana: 2013-07-17, 14:15)
"Moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina, przeto błagam najswietsze rbt zawsze dziewice, wszystkich adminów i modów, i prosze o niebanowanie, oraz akceptacje moich postów"

Jak czegos zapomnialem to sory, nie bylem w kosciele od... o kurna, juz nie pamietam :lol2:

KOMPUTER:
Spoiler

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobrze, że nazwę grupy pamiętasz. To, że nie dajemy żadnych ss czy filmów na forum, nie znaczy, że nie pracujemy.. to znaczy.. no - Cedric i Fahren to dwa typowe opierdalacze ale nie mam serca się ich pozbywać :lol:
[/size]

Ja sobie wypraszam takie insynuacje, gdybyś wiedział jak pisemnie ciężko pracuję rozmawiając z sawikiem i zommerem. To że tego nie widzisz, to nie znaczy że to się nie dzieje :lol2:

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
[/size]

Ja sobie wypraszam takie insynuacje, gdybyś wiedział jak pisemnie ciężko pracuję rozmawiając z sawikiem i zommerem. To że tego nie widzisz, to nie znaczy że to się nie dzieje :lol2:
Chyba bez beki zainwestuje w jakiś pokój na dziwnym czacie i tam będziecie mogli pisać (przynajmniej będę miał was na oku :D )

zommer

zommer

Użytkownicy
posty135
Propsy25
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ty sobie Cedric ciężko pracujesz, a to ja dostaje wpierdol od Sawickiego za to, że mu miasteczka nie robię bo ktoś nie ma jak conceptów mi wykonać  :lol2:

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
W takim razie co robimy z tym koksem? Macie już temat na tego themoddersowego blipa xD
DS 2013 aktualny? Dziewica jak najbardziej chętna. We approved your participation at this party XD

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Na razie tylko wy zgłosiliście chęć udziału. To zdecydowanie za mało, a wasze screeny pod względem graficznym jakoś nie powalają (te które widziałem ostatnio). Zgłoszą się jeszcze co najmniej dwie duże grupy, to będzie można postanowić czy jest sens i zacząć kampanię reklamową. W obecnym stanie rzeczy ciągle wygląda to tak że ds się nie odbędzie.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2672
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Też coś pokażemy.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
wieksze zainteresowanie maja szachy i azteckie chinskie bajki. oto nasze "forum o moddingu" :lol2:

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Też coś pokażemy.
Zauważ że nie moddujesz Gothica, więc z konieczności bylibyście w osobnych kategoriach. To są różne gatunku gier i specyfika ich moddingu także jest inna. Wygrałbyś byś pewnie jakością modeli i tyle.

W każdym razie, jesteś drugi. Zgłaszajcie się jak w szachach, nazwa teamu i numer z kolei, najlepiej kolorem to będzie cały czas widać ilu jest chętnych.

Temat ze screenami i głosowaniem możecie założyć sobie choćby i we dwóch. Po prostu administracja (a przynajmniej ja) nie mam zamiaru rozgłaszać "eventu" takiej skali bardziej niż wpisem na fejsie.

Ja w ogóle nie widzę sensu czegoś takiego. DS miał stanowić rywalizację między modami, ale do niej jest potrzebne przynajmniej kilka które mogłyby ze sobą konkurować.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry