Różne 200201 670

O temacie

Autor

Zaczęty 21.01.2008 roku

Wyświetleń 200201

Odpowiedzi 670

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
W sumie racja, początkowo nie chciałem mieszać zbyt dużą ilością czcionek.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Różne
#301 2010-07-15, 13:36(Ostatnia zmiana: 2010-07-15, 20:18)

PS. Cena montażu raczej zniknie stamtąd ;d

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Jak dla mnie przydał by się jeszcze jakiś kolor :)  może jakiś jasno-zielony i pomarańcz?

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Próbowałem, słabo wygląda. Lepiej, jak na moje, monochromatycznie.
Trochę zmieniłem >UP i tak raczej zostanie.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Różne
#304 2010-07-15, 20:51(Ostatnia zmiana: 2010-07-15, 20:51)
Usuń odbicie pod "BEZPRZEWODOWY INTERNET", zwiększ widoczność tych przezroczystych gówien na tle. To nie jest web, że można bawić się w takie subtelności, zzczególnie, że pewnie będzie drukowane na barbarzyńskich maszynach w jakości godnej plakatu sobotniej giełdy świń i gołębi w Kaczych Dołach Kolonii.
Popracuj nad czytelnością tego "tomasz jagodowski...". wywal ten font bo to syf z windowsa jest. zwiększ rozmiar nożyc. Oczywiście robiłeś 300dpi i cmyk?

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Dzięki, cmyk owszem, a tego dpi jeszcze do końca nie ogarniam. Robiłem po prostu w dużej rozdzielczości, gdzie zmienia się dpi?

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Różne
#306 2010-07-15, 22:36(Ostatnia zmiana: 2010-07-15, 22:36)
Dpi ustawiasz przy tworzeniu nowego pliku (pole resolution). Przy webie daje się około 70 a przy graficznych materiałach do druku na ogół 300. stwórz sobie taki plik i wrzuć na niego plakat i porównaj rozmiary.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Różne
#307 2010-07-15, 22:56(Ostatnia zmiana: 2010-07-15, 23:08)
No to dobrze myślałem, przy rozmiarach w jakich ma być druknięte i 300dpi jest nieznacznie większe, niż to, co zrobiłem :)

Jason525PL

Jason525PL

Użytkownicy
posty116
Propsy6
  • Użytkownicy
Chciałem wam pokazać moją zbroję strażnika z Jason Textures Pack który został wznowiony ;]

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Daj render.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Jason525PL

Jason525PL

Użytkownicy
posty116
Propsy6
  • Użytkownicy
Niestety ale na W7 nie działa mi gothic a 3ds max 10 działa wadliwie jeśli chodzi o kerraxa :(

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
ehh

nie ma to jak "retexturować" kwadraty, coś co nawet z 50 metrów nie przypomina ludzkiej sylwetki. powodzenia.

Jedairusz

Jedairusz

Moderator działu
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Moderator działu
  • Grafik 3D w Boombit

Jedairusz
Moderator działu

Różne
#312 2010-07-21, 19:27(Ostatnia zmiana: 2010-07-21, 19:30)
Niestety ale na W7 nie działa mi gothic a 3ds max 10 działa wadliwie jeśli chodzi o kerraxa :(
Bez sensu. Jak możesz robić teksturę nie widząc jej na modelu?
Teksturę robi się po to, żeby była na modelu a nie dla samego robienia. Jeśli nie możesz odtworzyć Gothicowych modeli a chcesz się nauczyć robić tekstury to polecam:
http://www.game-artist.net/forums/speed-texturing-competition-archives/ zarejestruj się, popatrz jak inni robią tekstury i bierz się do roboty.
A tak w ogóle twoja praca podchodzi pod game-art, więc pisz w odpowiednim temacie.

Jason525PL

Jason525PL

Użytkownicy
posty116
Propsy6
  • Użytkownicy
temat jest odpowiedni ;]...prace 2D ;]...dzisiaj zainstalowałem XP więc jutro pokarzę screen z gry ;]

Jason525PL

Jason525PL

Użytkownicy
posty116
Propsy6
  • Użytkownicy
Ok minęły 24h czyli mogę dać kolejnego posta ;]...Oto wersja z Gameplay'a

http://img185.imageshack.us/img185/8536/grdlt.png

Oczywiście gothic zeskalował to do starych rozmiarów więc dlatego takie rozmazane ;]

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Oczywiście gothic zeskalował to do starych rozmiarów więc dlatego takie rozmazane ;]
Bo źle do gry wrzuciłeś.
Wygląda gorzej niż oryginał. Taki retex nie ma sensu.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie jest źle ;). Mi się podoba.

BTW. ile kosztuje tablet? Zastanawiam się czy kupić.

Wiktor Suworow, Akwarium

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Tablet a tablet. Tak samo jakbyś zapytał: "ile kosztuje komputer?"

Za 200zł już coś kupisz.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Różne
#319 2010-08-12, 12:47(Ostatnia zmiana: 2010-08-12, 12:48)
Jakaś mania czy mi sie zdaje? : D kazdy kupuje wacoma bamboo :D

@avallach: i Jedaith :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry