Minecraft TM 165778 614

O temacie

Autor Wowoz

Zaczęty 29.12.2012 roku

Wyświetleń 165778

Odpowiedzi 614

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
ale niekoniecznie minecraft musi go odpalać przecież...

Popisuje się ciągle menda jedna...

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mała kula- 16x16 ze szkła, w srodku dirt drzewka i coś żeby to podobne do normalnego było, i tą kule zalać lawą, a pod ziemią byśmy się budowali, lawa taka sama będzie strasznie brzydka :F

No i kopie mapy też chce ;f

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta

Necro59

Minecraft TM
#423 2013-01-21, 19:35(Ostatnia zmiana: 2013-01-21, 19:36)
Nie sądzisz że taka kula 16x16 będzie za mała? To nie jest tylko 2 graczy...

EDIT!!! CHYBA ŻE ZROBIMY COŚ W STYLU KOSZAR JAK W G2 MA MILICJA A KOLO SWOJEGO LOZKA ZEJSCIE DO WLASNEGO MAGAZYNU TO TAK :D  :F

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Blady

Blady

Użytkownicy
Meh.
posty56
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Meh.
Sky block ?

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie no kula, ale pod spodem sie budujemy, tylko sama lawa wylana na dyrta to porazkowo by wyglądało.

Owca Smoków

Owca Smoków

Użytkownicy
posty22
Propsy5
  • Użytkownicy

Owca Smoków

Minecraft TM
#426 2013-01-21, 23:52(Ostatnia zmiana: 2013-01-21, 23:56)
kula

Pierwsze co mi przyszło na myśl ,gdy zawsze widzę ,,kula#msg1068256#msg1068256 to ,,Kula Daje Fula#msg1068256#msg1068256 :lol:

A co do mapy to najbardziej mi się podoba pomysł Farena ...

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Mówię. Użyjcie modu na własne biomy. Zróbcie taki z lawą na 1. layerze i wyłączcie inne biomy. Zróbcie nowy świat. Dajcie tam tą całą arenę Fahrena, czy co tam chcecie. I jakiś tam fragment wklejacie przy pomcy MCedita do tego z lawą.

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Owca Smoków

Owca Smoków

Użytkownicy
posty22
Propsy5
  • Użytkownicy
A czy jest jakaś jeszcze inna możliwość niż  zmiana kodu lub ew. edycje. W ostateczności można wylać na cały świat lawę (dziwnie to samo by wyglądało ) , ale rozwiązało by problem zakazu wyjścia na powierzchnie. Jakby inne mody działały z tekkitem, to można było by skorzystać z pomysłu Fartuess'a.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Piszę że nie działają, przynajmniej prawie wszystkie te których próbowałem. Jakiekolwiek edycje świata (w tym zalewanie lawą, to także edycja, tak jak usunięcie jednego bloczka) zawsze mają ograniczony zasięg. Nie da się zrobić "zalej cały świat lawą", bo świat w Minecrafcie jest nieskończony, więc trwałoby to nieskończenie długo (w praktyce: serwer by się zawiesił, albo poprzestał na tylko tych chunkach które były wygenerowane zawczasu).

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta

Necro59

Minecraft TM
#431 2013-01-22, 10:41(Ostatnia zmiana: 2013-01-22, 10:44)
Ja bym radził zamiasst trawy (tzw dirt z trawą) dać bedrocka na całą mapę :D  Sprawa załatwiona i mamy duży obszar pod ziemią. Dodać do tego głowny hol tzw "Eden Fartuessa (Eden Chuje :D ), i jest apokalipsa :D .

EDIT: Zapomniałem tylko wymienić, że w tym edenie faurtessa usunełoby się tylko tą lawe i bedrock dookola tylko jaskinia z trawką, drzewkami itp. Zawsze można to powiększać i się kopać pod tą ziemią.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
no to kuhwa, av, learn into border. wstawia się granicę świata na serwery (nie wiem czy to specjalne mody do tego, ale chyba z tekkitem też działa) żeby nie lagowało. i po sprawie.

makin' bacon

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Ja bym radził zamiasst trawy (tzw dirt z trawą) dać bedrocka na całą mapę :D  Sprawa załatwiona
Japierdolę, zacznijcie wreszcie czytać co piszę, zwłaszcza że powtarzałem to już tyle razy. POST NAD TWOIM.
Poza tym sprawa nie załatwiona, bo dirt nie pokrywa całej powierzchni, nadal dałoby się wychodzić np przez dna jezior, piasek czy zwyczajnie boki wzgórz.

no to kuhwa, av, learn into border. wstawia się granicę świata na serwery (nie wiem czy to specjalne mody do tego, ale chyba z tekkitem też działa) żeby nie lagowało. i po sprawie.
Zaproponowałem kilka razy coś podobnego - zrobić barierę z bedrocka, obeszłoby się bez żadnych modów. Chyba że znajdziesz inny, lepszy sposób robienia tego bez nich.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Jeśli będziemy co chwilę wymyślać nowe, kosmiczne pomysły to nigdy nie zrobimy takiego "eventu" jeśli mgę to tak nazwać.

PC, na którym siedzę:

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)

Kelten

Minecraft TM
Widzę,że ciężko będzie to zorganizować bo zawsze komuś nie pasuje , przypominam ,że proste pomysły są najlepsze.
Wobec tego proponuje coś całkiem innego na obecnej mapce; zrobimy 3 "skajboxy" na pierwszym 1 drużyna na 2 druga drużyna  
Gdzieś w oddali trzeci na który będą surowce.Drużyny otrzymają po kilka sadzonek ,wiaderko z wodą i lawą no i przede wszystkim skrzynie do której bedą pakować surowce. Event bedzie trwał jakąś godzinkę wygrywa ta drużyna która bedzie miała wiecej surków(drużyny mogą wzajemnie się atakować aby odebrać surowce).Po godzinie jakiś admin to podliczy

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Minecraft TM
#436 2013-01-22, 12:56(Ostatnia zmiana: 2013-01-22, 12:59)
O, fajne, bo nie byłoby czasu na cheaty (wykorzystywanie komendy /back do wyjścia poza bedrock i ewentualnego powrotu). Byłoby też proste w wykonaniu.

Chociaż z drugiej strony nie jestem pewien czy takie króciutkie eventy mają sens, jak dla mnie trzeba by to zostawić na conajmniej parę dni.

Kelten

Kelten

posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor

Kelten

Minecraft TM
Nie no można prowadzić regularne rozgrywki ze 2 razy w tygodniu(spróbować można)
Aha i zamiast surków musi być coś czego nie da się zrobić (bo wszyscy będą używać /home żeby sobie coś z domku zabrać)
Płyty muzyczne ?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Minecraft TM
#438 2013-01-22, 18:29(Ostatnia zmiana: 2013-01-22, 18:29)
To i tak miałby być oddzielny świat gdzie wszyscy zaczęliby od zera. Nie mieliby możliwości ustawienia sobie /home poza obszarem gry. Poza tym, nie mam pojęcia jak chciałbyś poumieszczać płyty muzyczne w świecie i craftować z nich itemy.

Kelten

Kelten

posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor

Kelten

Minecraft TM
w skrzyniach które byłyby zakopane w tym 3 skajboxie.

0 użytkowników
Do góry