Minecraft TM 167076 614

O temacie

Autor Wowoz

Zaczęty 29.12.2012 roku

Wyświetleń 167076

Odpowiedzi 614

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
A może Strefa? Takie igrzyska śmierci w opuszczonym mieście z pułapkami. Celem jest dotarcie do jakiegoś skarbu czy czegoś.
Tylko roboty od chuja :F

makin' bacon

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Chodzi też o crafting i jakieś strategie w wydobyciu, zwykłe poszukiwanie na wyścigi skrzyni z płytami z którymi nic nie można zrobić byłoby raczej nudne.

Jestem za opcją ze zwykłą rozgrywką na frakcję, tylko właśnie ograniczyć teren do danego rejonu podziemi. Wygrywa kto przejmie bazę wroga (np w obu dać bombę nuklearną z przyciskiem - efekt będzie podobny jak w meczach payload w tf2).

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Widzę,że ciężko będzie to zorganizować bo zawsze komuś nie pasuje , przypominam ,że proste pomysły są najlepsze.
Wobec tego proponuje coś całkiem innego na obecnej mapce; zrobimy 3 "skajboxy" na pierwszym 1 drużyna na 2 druga drużyna  
Gdzieś w oddali trzeci na który będą surowce.Drużyny otrzymają po kilka sadzonek ,wiaderko z wodą i lawą no i przede wszystkim skrzynie do której bedą pakować surowce. Event bedzie trwał jakąś godzinkę wygrywa ta drużyna która bedzie miała wiecej surków(drużyny mogą wzajemnie się atakować aby odebrać surowce).Po godzinie jakiś admin to podliczy

Pomysł jak pomyśł, ale brakuje mi tutaj tego za co najbardziej lubię minecrafta - możliwość realizowania chorych aczkowlwiek ambitnych projektów.

Może po prostu zainstalować tekkita, zejść pod ziemię i uznać, ze wyłażenie na powierzchnię bez powodu jest "non-dwarfy" i powinno być karane :P

Popisuje się ciągle menda jedna...

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Nie wiem jak tam wygląda ten cały minecraft, ale chyba polega na budowaniu z jakichś możliwych do zebrania minerałów. Są jakieś rzadkie minerały? Bo jak coś to można by było zrobić losowe zdarzenia typu pojawienie się na powierzchni takiego rzadkiego minerału i kto pierwszy pozyska, ten lepszy. Kto wdrapie się na szczyt góry itd. go sobie weźmie i chuj. Takie anomalie by mogły być trochę fajne. No i konkurencja fajna sprawa. Tylko jak mówiłem, nie wiem jak ten cały minecraft wygląda, co tam można robić w ogóle dla urozmaicenia rozgrywki.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
No rzecz w tym że nie można, bo oficjalnie nie ma modów ani narzędzi do moddingu, jedyne co jest, powstaje na bazie reverse enginneringu (który jest jednak masakrycznie prostszy niż w przypadku Gothica, bo to Java). Nie napiszemy własnego moda, a nie ma gotowych pozwalających losowo spawnować klocki, więc żadnego takiego losowego spawnowania nie będzie. Z drugiej strony minerał na powierzchni wyglądałby dziwnie, Minecraft jest w miarę realistyczny, tzn mamy skałę macierzystą, zwykłe skały, kruszone skały, glebę i na końcu trawę. Minerały trafiają się w skałach, nie na trawie.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
nie, ale to może być przecież zawsze skrzynia ze skarbami.

Popisuje się ciągle menda jedna...

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Minerał fiutta

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)

Kelten

Minecraft TM
Jestem za opcją ze zwykłą rozgrywką na frakcję, tylko właśnie ograniczyć teren do danego rejonu podziemi. Wygrywa kto przejmie bazę wroga (np w obu dać bombę nuklearną z przyciskiem - efekt będzie podobny jak w meczach payload w tf2).
Jestem za myśle ,że nie ma co się dłużej zastanawiać,patrzcie ile już czasu minęło od pierwszych propozycji.
Proponuje zagłosować zrobić jakąś ankietę czy coś.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
hola hola. najpierw zeby uzyskac prawo glosu to przydalo by sie wplacic na serwer na ktorym sie gra

Kelten

Kelten

posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor

Kelten

Minecraft TM
#449 2013-01-23, 12:58(Ostatnia zmiana: 2013-01-23, 13:03)
hola hola. najpierw zeby uzyskac prawo glosu to przydalo by sie wplacic na serwer na ktorym sie gra
Płacąc na serwer chce mieć pewność ,że za tydzień nie padnie z powodu braku aktywności.
Edit: Zapłace nawet 20 zł byleby w najbliższych dniach jakaś zmiana nastąpiła.

Blady

Blady

Użytkownicy
Meh.
posty56
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Meh.

Blady

Minecraft TM
#451 2013-01-23, 21:26(Ostatnia zmiana: 2013-01-23, 21:27)
Hymm, jeśli chodzi o to podziemne życie, można by wyłączyć moda EMC, który aż za bardzo ułatwia rozgrywkę, zablokować craftowanie laptron crystal (czy jak to sie pisze :p)   i zrobić z niego:

Minerał fiutta

który można byłoby znaleźć w specjalnych, odnawialnych dungeonach,  widziałem już takie coś na kilku serverach. Kryształ ten jest potrzebny do zrobienia najlepszej zbroi przecież, a  bez możliwości jego stworzenia nie byłoby to łatwe, takie coś znacząco urozmaici i wydłuży rozgrywkę.

Jak i również, zwiększyć poziom do hard lub dać hardcore mode :) .

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Ja bym zrobił taki event  (Remek z Blowem nagrywa czasami na YT), że mamy mapke na środku sa skrzynie z losowymi przedmiotami. Jesteśmy wszyscy w kółku nikt się nie może ruszyć aż do skończenia czasu, po tym wszyscy śmigają jak szaleni do tych skrzyń, po tym rozłażą się szybko polując na siebie nawzajem i zdobywać rzeczy z pokonanych. Można mieć z kimś pokój poprzez pokazanie obrony na mieczu.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Kelten

Kelten

posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor

Kelten

Minecraft TM
No to o igrzyska śmierci chodzi tylko tam zbyt wiele do roboty jest.

Blady

Blady

Użytkownicy
Meh.
posty56
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Meh.

Blady

Minecraft TM
#454 2013-01-24, 10:45(Ostatnia zmiana: 2013-01-24, 10:46)
nom, trzeba cala mape pod nie zrobic

Kelten

Kelten

posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor

Kelten

Minecraft TM
W sumie problem jest nie o tyle z mapą(znaleźć wyspe ,pochować skrzynie ) co z blokowaniem craftingu,żeby sobie nikt przedmiotów nie robił.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Minecraft TM
#456 2013-01-24, 11:18(Ostatnia zmiana: 2013-01-24, 11:23)
Jakby to miało tak dalej iść, to dogadywalibyście się jeszcze miesiąc, także niestety musicie zaakceptować to co zrobię.
Gigantyczny obszar ogrodzony ze wszystkich stron bedrockiem. Cała powierzchnia zalana lawą. Wszyscy zaczynają w jednej jaskini, w jednym momencie ich ruchy zostaną odblokowane. Na środku będzie kilka skrzyń z różną zawartością. Jedyna zasada to nie wychodzenie poza bedrock. Wygrywają dwie osoby które zostaną na koniec, chyba że jedna postanowi zabić drugą, wtedy wygrywa ta która przeżyje. Włączone pvp, wyłączona ochrona prywatnych bloków (skrzyń itd).

Potem na tej samej mapie można zacząć tworzenie podziemnej cywilizacji czy czegoś.

Żadnej wyspy, pochowanych skrzyń ani blokady craftingu nie będzie, nie wydaje mi się żeby korzyść z nich była porównywalna do wymaganej pracy (a crafting uważam wręcz za potrzebny).

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
Kiedy start?

Kelten

Kelten

posty639
Propsy514