Modyfikowanie skina forum 75769 240

O temacie

Autor Buła

Zaczęty 9.12.2012 roku

Wyświetleń 75769

Odpowiedzi 240

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Ktoś chce walczyć o prawa userow i zostaje tak brutalnie zaatakowany. Smutne :(

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Modyfikowanie skina forum
#61 2012-12-10, 22:27(Ostatnia zmiana: 2012-12-10, 22:29)
Smutne prawie tak samo jak legenda o niemym Michałku który tak żuł gumę, że oślepł.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Buła, będzie zmiana headera, czy nie?
Nie mówię tu o headerze świątecznym.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Skoro stwierdziliście że jest gorszy to po co mam go ustawiać?

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
A ten header był jedyną alternatywą?:pokerface:

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
https://www.youtube.com/watch?v=umu6R1NtQr8

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

#66 2012-12-11, 23:26(Ostatnia zmiana: 2012-12-12, 00:47)
Wasze logo jest chujowe bo nie ma w nim Bezimiennego! O! <foch>

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Buła, właśnie sobie przypomniałem, co knuliście z Ogrodnikiem w sprawie headera >:C

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

#68 2012-12-12, 00:00(Ostatnia zmiana: 2012-12-12, 14:55)
Ja przypominam co kiedyś sam knułem (o czym wspomniał Thoro):

Menu użytkownicy rozwijałoby się w: ostatnio aktywni, najaktywniejsi, popularni, administracja, narzędzie IP, raporty.
Menu profil rozwijałoby się w: wyloguj, edycja, ustawienia, acp. Dla niezalogowanych podpis byłby zmieniony na "Zaloguj", formularz rejestracji byłby w kompaktowej formie od razu na stronie logowania.

Do tego poobcinanie / pogrupowanie mnóstwa innych zbędnych elementów które niepotrzebnie zajmują miejsce.
Tutaj mniej więcej wskazanie co chciałem powycinać: http://s2.ifotos.pl/img/Beztytulu_hsqenwh.jpg
Lewa strona to obecny stan, prawa to docelowy. Czerwona pozioma linia na środku to miejsce gdzie są wyświetlane posty, ten obszar akurat jest ok więc go nie załączałem tutaj.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

#69 2012-12-12, 05:06(Ostatnia zmiana: 2012-12-12, 05:07)
Jak wywalisz te śmieszne kreski wokół loga będzie spoko.
No i kolor tła bannera powinien być bardziej nasycony - taki, by pasował do skina.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Kurwa :lol2:
Av, jest tyle for, subfor na forum, a ty na zrobienie screena wybrałeś akurat bagno :lol2:

Ogólnie wizja Avallacha mi się podoba :ok:  

Tylko żeby nie było jak z ikonami działów, albo usiądźcie do tego razem, albo na starcie zdecydujcie kto ma to robić, o ile w ogóle planujecie to robić.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

#71 2012-12-12, 11:20(Ostatnia zmiana: 2012-12-12, 16:49)
No i kolor tła bannera powinien być bardziej nasycony - taki, by pasował do skina.
Te śmieszne kreski są celowo, mają imitować szkic-schemat od którego zostały narysowane litery (zabieg analogiczny jak w pasku grupy pod moim avatarem). IMO bardzo pasuje, zarówno wizualnie, jak i do technicznej tematyki forum.

Co do koloru tła bannera, to zauważ że to właśnie skin zostałby do niego dopasowany. Wszystkie kolory przesunięte w stronę niebieskiego i mniej nasycone.

@sawik: to fotomontaż mający na celu wprowadzić dezinformację. Przecież to niemożliwe żeby istniał temat o tylu stronach. I w ogóle to było dawno.

Wisi mi to kto by to zrobił, nie będę zazdrosny jakby ktoś chciał mnie wyręczyć.
Oczywiście nie trzeba by zastępować obecnego skina, po prostu ten byłby kolejnym na liście wyboru.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

#72 2012-12-12, 14:15(Ostatnia zmiana: 2012-12-12, 14:18)
Te śmieszne kreski są celowo, mają imitować szkic-schemat od którego zostały narysowane litery (zabieg analogiczny jak w pasku grupy pod moim avatarem). IMO bardzo pasuje, zarówno wizualnie, jak i do technicznej tematyki forum.

Czy imitują czy nie - ssą :D

Zreszta ciul z tym. Skin zostaje.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

#73 2012-12-12, 14:28(Ostatnia zmiana: 2012-12-12, 14:53)
Update:

Zmiany graficzne są tylko przy okazji, chodzi mi głównie o całkowitą zmianę zagospodarowania miejsca.

Dokładnie ta sama scena (pojedynczy post w temacie) odtworzona na obecnym skinie:

Różnicy komentować chyba nie muszę.

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ikonki i napis ssą :D

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Gradienty, a fe. Ja się pytam gdzie jest metro xD

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Buła

#76 2012-12-12, 15:25(Ostatnia zmiana: 2012-12-12, 15:28)
Nie byłby bo napis i ikonki ssą tak samo jak ten tekst którym dojebałeś.
Ikonki są za duże i wieśniackie, a napis the ni jak nie komponuje się z napisem modders.

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gradienty, a fe. Ja się pytam gdzie jest metro xD
Wsadź sobie w dupe swoje metro.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

#78 2012-12-12, 17:17(Ostatnia zmiana: 2012-12-12, 17:21)
Wsadź sobie w dupe swoje metro.
Spoiler
Nieoczekiwanie nastąpił gwałtowny wstrząs. Wnętrze zalało jasne światło. Drzwi otworzyły się ze zgrzytem i błoto wylało się na zewnątrz. Obaj kumple, wybrudzeni jak nieboskie stworzenia wyczołgali się na powietrze. Dżin zaparkował wagon przed samą knajpą.
W ulicy i części chodnika ziała gigantyczna wyrwa.
– I jak się podobała przejażdżka? – zapytał Sasza, materializując się obok.
– A w dupę sobie wsadź takie metro!
Dżin zrobił się na twarzy zielony ze strachu.
– Czy to następne życzenie? – z przerażeniem popatrzył na ubłocony, pokiereszowany wagon.
W oczach Jakuba zabłysły wyjątkowo złośliwe ogniki.
Metro do tych kolorków pasowałoby jak pięść do nosa ale fakt: jak już chcesz Allah zrobić #msg1063625minimalistyczny#msg1063625 skin to przynajmniej nie używaj szkła, gradientów czy czegoś, jednoliciej wyglądałoby pewnie lepiej.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Mnie się podoba, ale ja jestem tylko userem :(

0 użytkowników
Do góry