Ogólna dyskusja o modyfikacji 438161 1170

O temacie

Autor Gruppenfuehrer Kereth

Zaczęty 21.01.2008 roku

Wyświetleń 438161

Odpowiedzi 1170

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu

Sentarion
Moderator działu

Ogólna dyskusja o modyfikacji
#120 2010-01-22, 12:24(Ostatnia zmiana: 2010-01-22, 12:25)
jakiesz nowosci bo davno nic noveo nievidzalem :D
Prace cały czas idą naprzód, w lutym pokażemy nowe screeny :D

Wizi

Wizi

Użytkownicy
posty20
  • Użytkownicy
A dało by rade powiedzieć w ilu % mod jest ukończony i czy są jakieś problemy przy tworzeniu jego czyli co wam sprawia największe problemy ?
PS
Mam nadzieje że w modzie będą zombie :D

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Trudno określić w ilu procentach mod jest skończony, ale sporo jest już zrobione, na razie najwięcej roboty jest jeszcze przy modelowaniu i teksturowaniu nowego świata.

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Z pewnych źródeł wiem ze 2 pierwsze (a moze to były 3?) akty sa gotowe :P

Leira

Leira

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy
Fajnie się zapowiada ale kilka uszczerbków mnie dręczy w twoim tekście o obozach .. Mianowicie:

Z dawnej załogi Grega zostało tylko trzech piratów, pozostali zginęli z ręki obecnego wodza ?okrutnego Hannibala, albo udali się na wyspę, która jest siedzibą wszystkich piratów będących pod dowództwem Hannibala.
mógł byś napisać że piraci się zaczaili na statek jak bezimienny bohater dopłynął na Myrtane, ukradli im statek , wypłynęli w może i słuch o nich zaginą... ,
A Lord Hagen w chwile przed tym wysłał na wyspę (byle jaką xDD) list o wsparcie wojsk... lecz statek nie dopłyną tylko szalupa z nieprzytomnym i bardzo zranionym Paladynem.... Który umarł po pewnym czasie...

Wizi

Wizi

Użytkownicy
posty20
  • Użytkownicy
A co do dialogów i questów macie już zrobione bo to dużo wymyślania i ile będzie aktów miał mod ?

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Bardzo dużo mamy już zrobione, ale jeszcze sporo zadań zostało do napisania i oskryptowania, potem trzeba sprawdzić w grze czy wszystko jest ok, trochę się z tym schodzi :lol2:  Mod będzie podzielony na rozdziały, ale ich ilość jest na razie tajemnicą.

Wizi

Wizi

Użytkownicy
posty20
  • Użytkownicy
Tajemnicą podejrzewam że sami nie wiecie ile będzie miał rozdziałów mod :lol2:  Życzę powodzenia w robieniu moda i żebyście mieli dużo dobrych pomysłów i mam jeszcze jedno pytanie będzie w najbliższym czasie jakiś filmik heh gameplay lub coś podobnego ???

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Na gameplay za szybko, screeny bardzo możliwe.

xSzymciox

xSzymciox

Użytkownicy
posty28
  • Użytkownicy
Cześć wszystkim. Mod zapowiada sie zajebiście. Chciał bym żeby był troszke dłuższy niż 15-20 godzin gry. A i bardzo poprosił bym o napisanie do mnie na PW ponieważ  chciał bym żeby jeden z moich questów znalazł się w tym modzie, jeżeli niezpodoba sie to trudno. Czy będzie wątek chumorystyczny??? Fajnie by było jak by sie zaczynało gre z jakąś zbroją z gothic3.
No to by było na tyle narka i pozdro wszystkim.

https://www.youtube.com/watch?v=e9bfCxtDNvA

Eldo-Powinnaś?

"W lustrze widzę nas nie siebie"

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Dzięki za opinię, mod na pewno będzie dłuższy niż 15-20 godzin, chociaż ile dokładnie tego jeszcze nie wiadomo. Jeśli chodzi o twój pomysł na questa możesz napisać do mnie na PW, zobaczmy. Wątki humorystyczne też będą :lol:

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6473
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
mam nadzieje, że to będą żąrty na poziomie kamienia ciemności z odbytu orka- ożywieńca w Jaktylu xD

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Goran

Goran

Użytkownicy
posty168
Propsy39
  • Użytkownicy
No mi też się podoba. Na pewno zagram. Powodzenia w robocie :lol:

xSzymciox

xSzymciox

Użytkownicy
posty28
  • Użytkownicy
Siemka, jak prace nad modem?? Może jakieś nowe screeny, czy 3 rozdział jest już całkiem grywalny ??
Pozdro i nq.

Eldo-Powinnaś?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Screenów raczej nie będziemy pokazywać co tydzień, trzeba najpierw doszlifować parę elementów, aby to co miałaby być pokazane nie było byle jakie i przypadkowe.

Trzeci rozdział nie jest jeszcze grywalny. Muszę go oskryptować :P  No, i później przetestować :lol:

xSzymciox

xSzymciox

Użytkownicy
posty28
  • Użytkownicy
Elo, jak prace nad modem nikt sie niewypowiada. A wasza stronka niedziala, patrzyłem też nowy adres. Czy wasz webmaster nad tym pracuje??

Eldo-Powinnaś?

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Prace cały czas trwają, stronka nie działa, ale tym razem to wina hostingu, mam nadzieję, że wkrótce uda się to naprawić.

xSzymciox

xSzymciox

Użytkownicy
posty28
  • Użytkownicy
Cześć co tam u was, jak prace nad modem ?? Na forum ani żywej duszy. Kurde ja wiem że wy chcecie konkretne rzeczy pokazywać ale nawet byle screen np. o potworze na łonie natury, da dużo radości.

Eldo-Powinnaś?

Mic

Mic

Użytkownicy
posty12
Propsy1
  • Użytkownicy

Mic

Ogólna dyskusja o modyfikacji
#139 2010-07-11, 00:17(Ostatnia zmiana: 2010-07-11, 14:26)
Witam. Od pewnego czasu śledze poczynania nad modem, ale najbardziej przykuła mnie fabuła ów modyfiacji. Ach! te nieścisłości! Aż musze je wyznać. W tym celu przybliże wam dwa fragmenty fabuły:

"Tymczasem piraci mają nowego, okrutnego wodza Hannibala. W krótkim czasie stał się postrachem całej okolicy, nawet ośmielił się zaatakować Khorinis i spalić miasto portowe. Aby rozprawić się z nimi, do Jharkndaru przybywa specjalna ekspedycja paladynów pod dowództwem Lorda Hagena."

To wytłuszczone właściwie jest do drugiego fragmentu:

"Bezimienny bohater, po powrocie z Myrtany, gdzie wreszcie wojna ustała i zapanował pokój, zapragnął wrócić na Khorinis. Chciał przypomnieć sobie stare, dobre czasy dawnych przygód. Gdy przybywa do miasta Khorinis dowiaduje się o całej zaistniałej sytuacji. Oczywiście postanawia wyruszyć do Jharkendaru...."

No, to drugie zdanie. Powiedzćie mi jaki człowiek przy zdrowym rozsądku chciał by wrócić gdzieś gdzie nie koniecznie mu było dobrze? Jeśli uważacie, że chodzenie dzień i noc od kolesia do kolesia, bycie od brudnej roboty zawsze i wszędzie i przedzieranie się przez zastępy Orków są "dobrymi, dawnymi czasami przygód" to oczywiście fabuła mogła by być nie zmieniona. Ale na chłopski rozum jest to nieco dziwne. Zastanówcie się proszę przez chwilę nad tym.

Drugi wytłuszczony fragmencik jest o tym, że Bezimienny przybywa do MIASTA KHORINIS. Przepraszam, ale podobno miasto spłonęło? A może Bezimienny NAJPIERW przybył do miasta, a dopiero POTEM Hannibal spalił to miasto? Bo o ile wiem na wyspie Khorinis jest tylko JEDNO miasto portowe. Nie wiem, czy tak było, bo nigdzie nie jest napisane co było najpierw, co potem.

Cóż, nie wiem czy ktoś wam już przybliżał, ów fragmenty, ale jak zauważyłem nie jest to zmienione do tej pory. A może nie chcecie by było zmienione? Wasza sprawa ja podaje tylko sugestie, że to co napisaliście w ów fragmentach jest krótko mówiąc... bez sensu. To tyle.

Pozdrawiam.

Audi, vide, sile.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry