Nowe słuchawki 9154 24

O temacie

Autor Cedric

Zaczęty 6.05.2012 roku

Wyświetleń 9154

Odpowiedzi 24

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

Nowe słuchawki
2012-05-06, 18:27(Ostatnia zmiana: 2012-05-06, 19:26)
Witam.
Temat mówi wszystko - potrzebuję nowych słuchawek do tej granicy cenowej. (taką już naprawdę maxymalną ceną jest 250 zł, może zdołam uciułać)
Słuchawki te powinny być w miarę  wytrzymałe i zapewniać dobrą jakość dźwięku jak na swój przedział cenowy.

(W poprzednich pękł pałąk mimo tego, że dbałem o nie jak cholera. Jak się później okazało to powszechny problem przy tym modelu słuchawek - Creative HQ 1400)

Chciałbym poznać wasze propozycje.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit
http://www.ceneo.pl/9353256 tych sam używam, są ok
http://www.ceneo.pl/1189839 te kupiłem kumplowi, bardzo fajny dźwięk

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

Nowe słuchawki
#2 2012-05-07, 12:24(Ostatnia zmiana: 2012-05-07, 13:02)
Te AKG wydają się całkiem fajne, nie mają jakiś większych wad fabrycznych ? :P
Bo od Senshaisera HD 202-3-5 te AKG  są lepsze, to bym w sumie  kupił, ale chciałbym poznać taką głębszą recenzje od Ciebie przed zakupem    :D

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit
Te AKG miałem przy sobie przez chwile, bo były na prezent. Dość duże, ale wydawały się wygodne. Dźwięk wydawał się super, ale słuchałem tylko  mp3 kiepskiej jakości.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Proponuje zrezygnowac z mainstreamu pokroju AKG i sennheiser bo sam na obu sie przejechalem. Za 130 kupilem a-JAYS Two jakies pol roku temu i dzwiek porownywalny z nu-force'ami kumpla za 250 (mam gorsze wysokie pasmo kosztem podbitych basow). Ogarnij sobie JAYS w twoim przedziale cenowym, ew. brainwavz, firma chinska ale dzwiek podobno bardzo czysty i superwytrzymale kable. Ogolnie rzecz biorac polecam rozejrzec sie w necie i poczytac troche recenzji danego modelu zanim sie zdecydujesz bo bywa roznie. Sam raz w ciemno kupilem AKG ktore rozjebaly sie po miesiacu a na gwarancyjnej kazali spierdalac, mimo ze bardzo je szanowalem. A w recenzjach o tym pisali.

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy

SoMe

Nowe słuchawki
#5 2012-05-27, 19:14(Ostatnia zmiana: 2012-05-27, 19:16)
Creative Aurvana Live za ok 170zł.
Sam takie posiadam, w sumie bylem mile zaskoczony na początku (jednak poprzednie słuchawki to były Philiphsy za 50 zł). Dźwięk czysty, bez problemu idzie rozróżnić ścieżke perkusji, gitary prowadzącej, rytmicznej, basu, wokalu. Problem w tym że słuchawki nie maja ani wyróżniających plusów, ani minusów, w sumie najlepiej sprawdziłyby się w muzyce elektronicznej, jako fan głównie metalu i rocka brakuje mi w nich jakieś pierdolnięcia, wszystko jest strasznie sterylne, mocnego bassu też nie uświadczysz. Do gier i innych też są dobre, świetnie blokują dźwięki z otoczenia, tak samo na odwrót, nie będą Ci marudzić że za głośno słuchasz czegoś. Ogólnie najlepsze słuchawki jakie miałem, plus już 2 lata dzielnie się trzymaja, jako psuj zazwyczaj co 3 miesiace musialem zmieniać ; ) Dodam tylko że kompletnie się nie znam na sprawach technicznych, mowie w oparciu o wlasne, malutkie doświadczenie

Spoiler

WAH WAH WAH.

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

Nowe słuchawki
#6 2012-05-27, 21:46(Ostatnia zmiana: 2012-05-27, 21:47)
W sumie sytuacja się zmieniła w tym czasie , uzbierałem tak ze 400 zł, więc szukam z tej wyższej półki rzeczy
Zastanawiam się nad tymi:  Shure srh440
Spoiler

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Fahren - ja radziłem Avallachowi ostatnio kupno mikrofonu takiego, jaki mam ja. Konkretnie słuchawek z mikrofonem. Dostałem na urodziny, kosztował 15zł xD Ale ma funkcjonalność zajebistą. Zajebiscie wyłapuje dźwięk, nie wspominająć o nagrywaniu, świetnie zbiera głos. Dokładnie takie:

http://allegro.pl/super-sluchawki-z-mikrofonem-esperanza-eh103-gw24-i2373074769.html

Wkurwiłem sie ostatnio i popsułem mikrofon. Ale wczoraj dokladnie o godzinie 13 (tak Avallach? Jesli przegladasz ten temat) poszedłem do Carefoura i kupiłem drugie, takie same. Ile wydałem? Wczoraj 12zł. Dokladnie 11.99zł.

Ale jak Avallach zauwazył te będą lepsze - mają ciekawsze rozwiązania techniczne anty-popsuciowe xD i do tego funkcjonalnosc troszke lepsza.

http://allegro.pl/super-sluchawki-z-mikrofonem-esperanza-eh106-gw24-i2373074777.html

Ogolnie polecam sluchawki firmy Esperanza. Zajebista jakość przy niesamowicie niskiej cenie (12 zł za słuchawki które służa przez dłuugo, swietnie wylapuja dzwiek i zbierają głos to śmieszne pieniądze...).

Ogolnie polecam sluchawki firmy Esperanza. Zajebista jakość przy niesamowicie niskiej cenie (12 zł za słuchawki które służa przez dłuugo, swietnie wylapuja dzwiek i zbierają głos to śmieszne pieniądze...).

Też polecam. Nagrywałem próbki na tym mikrofonie (jest razem ze słuchawkami).

Fahren, łap pw. Wysłałem Ci tam to co tam prosiles, choć nie do końca.

Tak czy siak jesli masz to kupić to jednak wybierz nie te, co ja mam, a co znalazł Avallach. Czyli Esperanza Eh106. Pocztalem troche i zdają sie troszke lepsze, a na internecie są o 5 zł droższe ;)

No chyba, chce Ci sie szukac to szukaj modeli eh+100 xd może wyczaisz coś lepszego.

Polecane przez Dreameriona i Werewolfa :ok:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Nowe słuchawki
#8 2012-05-28, 09:27(Ostatnia zmiana: 2012-05-28, 09:27)
http://allegro.pl/tonsil-altus-110-idealne-czarne-slask-i2359648277.html

Wiem, że nie głośniki i słuchawki to nie do końca te same zastosowania ale i tak pokażę, a nuż po prostu o tym nie pomyślałeś? :D

Z tym że tu cztery stówki idą na same kolumny, a przydałby się do nich jakiś wzmacniacz za przynajmniej stówkę-dwie.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Werewolf, tu mowa o zupełnie różnych półkach cenowych, 30 a 400zł. Swoją drogą chętnie sam bym się przekonał jak duża jest różnica w jakości dźwięku. Korzystając z tanich słuchawek po prostu ostrożnie kalibruję sobie według nich equalizer, tak żeby w miarę możliwości wyciszyć szumy i wzmocnić te tony których mi brakuje.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Werewolf

Nowe słuchawki
#10 2012-05-28, 17:54(Ostatnia zmiana: 2012-05-28, 17:58)
Werewolf, tu mowa o zupełnie różnych półkach cenowych, 30 a 400zł. Swoją drogą chętnie sam bym się przekonał jak duża jest różnica w jakości dźwięku. Korzystając z tanich słuchawek po prostu ostrożnie kalibruję sobie według nich equalizer, tak żeby w miarę możliwości wyciszyć szumy i wzmocnić te tony których mi brakuje.

Uwierz, że nie ma żadnych. Mój spokojny, nieagresywny, calkowicie opanowany kuzyn ostatnio kupil w sklepie informatycznym jakies sluchawki za 250zł. Tak się tym chwalil itd itp wiec przyjechałem sprawdzić, co tam kupil. Pamietam, ze jakas znana firma, i z wygladu calkiem niezle wygladaly. Dźwięk jednak jest taki sam jak przy tych esperanzach co uzywam, i co Tobie pokazywałem. I jemu rozjebały sie po 2 tygodniach, pekło coś w słuchawkach, ze tylko szum slychac. Ale oddał już do gwarancji. A teraz uzywa Esperanzy które mu poleciłem :lol2:

Oczywiscie, mozesz kupić jakieś studyjne słuchawki za 550zł. I wiadomo, ze beda lepsze, o wiele. Ale takie zajebiste esperanzy za 30zł wystarczą nawet ponadprzeciętnemu graczowi/modderowi/programiscie, o ile są wogole programiscie potrzebne. Każdemu, kto nie zajmuje sie obróbką dźwięku na poziomie studyjno-profesjonalnym. Chociaż Dreamerion w tym siedzi, a też korzysta z Esperanzy eh104 :D

Wiec jak mowie nie liczy sie cena, a dobra firma, jakość. Niech te 400zł co ma to kupi te esperanzy za 30zł a reszta na dziwki pójdzie przejebać, albo do kasyna.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome

Leinnan
Administrator

Nowe słuchawki
#11 2012-05-28, 18:17(Ostatnia zmiana: 2012-05-28, 19:14)
Nie pierdol :)

//edit.aztek. warnuj :lol:  sporo roboty ostatnio dajecie :D

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W sumie zdecydowałem się kupić te słuchawki, Plantronics GameCom 367 , więc temat można zamknąć, chyba, że jest na tyle uniwersalny, że może ktoś jeszcze się zgłosi z potrzebą.  

Spoiler

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Jurigag

Nowe słuchawki
#13 2012-06-21, 23:26(Ostatnia zmiana: 2012-06-21, 23:27)
Wybór całkiem spoko, sam posiadam, ale nadają się glównie do gier, za taką kwotę co ty miałeś trza było brać creative aurvana live(najlepsze słuchawy do 400-500 zł, same kosztują 170 zł, ale magnesy mają ze słuchawek znacznie droższych) + mikro zalmana do tego i byłoby lepiej ;p

Poza tym nie zapominajmy o dobrej karcie dźwiękowej z najlepiej zmodowanymi sterownikami, to podstawa praktycznie jest.

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader

Baggio
DreamVader

Nowe słuchawki
#14 2012-10-01, 19:23(Ostatnia zmiana: 2012-10-01, 19:24)
Siema
Planuje kupić słuchawki, tak do 150-200zł. Raczej do słuchania muzyki z telefonu(bądź kompa) aniżeli do grania, słucham HipHop(na marginesie). Chcę aby jak najdłużej mi posłuży. Chodzi oczywiście o nauszne, zawsze do telefonu używałem dousznych - wygoda, ale ostatnio mi zginęły i w sumie pomyślałem o jakiś nausznych. Na oku mam te: http://www.skapiec.pl/site/cat/49/comp/258419#from66001 W nazwie chyba jest błąd, bo powinno być "HS-800". Macie jakieś propozycje?

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Nowe słuchawki
#15 2012-10-01, 22:58(Ostatnia zmiana: 2012-10-01, 23:04)
Sam mam wyżej wymienione creativy z 3-4 lata. Jestem mocno przyzwyczajony a do tego widzę że mocno potaniały. W każdym razie za 150-200zł znajdziesz lepsze, bardzo dobre słuchawki do muzyki niż ten przereklamowany sprzęt dla "graczy". Jeśli chodzi o wspomnianym modelu to po tych kilku latach wygląda to tak.

+ Spadły mi setki razy z głowy, krzesła, biurka i nie raz zdarzało mi się w nich spać a mimo to brak pęknięć czy uszkodzeń,
+ Może kwestia lat przyzwyczajenia, ale dobrze leżą na głowie i dostatecznie izolują dźwięk,

- Kabel na odcinku słuchawki a potencjometru zrobił się sztywny, co potrafi być niewygodne i wkurwiające,
- Gąbka pod kabłąkiem nie jest zbyt higieniczna. Mocno gromadzi włosy a do tego trudno się czyści,
- Kable przy rozgałęzieniu jacków są bardzo delikatne i łatwo o zerwanie, co jest powszechnym problemem przy tym modelu. Mi udało się tego uniknąć, aczkolwiek wiele razy byłem blisko
- Po paru latach kabel przy potencjometrze zaczął pękać, co w końcu doprowadziło do przerywania dźwięku i takich tam. Byłem zmuszony go wyciąć,
- Gdzieś dawno zjebała się również regulacja przez co grając na najniższych poziomach działała tylko jedna słuchawka,
- Przez lata wtyczka mocno się wyrobiła i czasami trzeba poprawiać, bo coś nie łączy
- Gdzieś w tym wszystkim po drodze zjebał się również mikrofon.

Generalnie mimo sentymentu i przyzwyczajenia na Twoim miejscu poszukałbym innych słuchawek.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
brat miał. Niechcący mu je rozjebałem jak go trzepnąłem przez łeb po mnie wnerwił. Sam miałem Fatal1ty mark2 i też zjebałem. Znów pękły przy jednym z "bunkrów", ale to w sumie chyba znów była moja wina. Ogólnie były zarąbiste i możliwe, że drugi raz kupiłbym takie same.

Popisuje się ciągle menda jedna...

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
Jak ktoś szuka dobrych słuchawek do domowego użytku (są za duże do brania ich w teren i chujowo wyglądają niestety) to polecam Superlux HD 681. Kosztują jedynie stówkę, a jakość porównywalna do tych co schodzą po kilka stów. Mimo tandetnego designu są wytrzymałe.

Jak ktoś jest zainteresowany to warto pogooglać i poczytać opinie na forach - mnie to całkowicie przekonało do ich zakupu i jestem naprawdę zadowolony. Stosunek cena/jakość jest naprawdę bezkonkurencyjny przy tej klasie słuchawek.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Nowe słuchawki
#18 2012-10-03, 17:00(Ostatnia zmiana: 2012-10-03, 17:14)
Ja mam słuchawki Sennheiser HD 202 - świetny sprzęt z podbitymi basami, cena waha się w granicach 150 zł, wytrzymałość nie do zdarcia. Mimo że są raczej stacjonarne, targam je po deszczu i zabieram ze sobą do biegania. W dodatku nie przepuszczają dźwięku do zewnątrz, kiedy ma się je nałożone na głowie - nie słychać praktycznie nic nawet przy mocno podkręconej głośności (meat potwierdzi). Możliwość regulacji słuchawek w zależności od rozmiaru i kształtu głowy oraz bardzo dobra jakość dźwięku. Jedyną wadą jest dość długi kabel - rolka którą dodają do zwijania słuchawek nie nadaje się do niczego, najlepiej związać kabel kawałkiem plastikowego sznurka. No i stosunek cena -> jakość również nie najgorszy. Jestem bardzo zadowolony z zakupu. :D

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Po przeczytaniu opinii i krótkich recenzji o Sennheiser HD 202 postanowiłem je zakupić. Zapłaciłem 109,90+20zł przesyłka, jeśli ci od sklepu na allegro nie kłamią, że towar już wysłany(bo nie podali nr do kuriera itp. tylko poinformowali, że przesyłka wysłana) to powinny być u mnie już jutro. Jedyne co mi w nich nie pasuje to to, że kabel wychodzi z dwóch słuchawek, a nie z jednej i na obrazkach widać, że są to kabelki dość cienkie, no cóż. DzikiBen- z tego co widzę to prawie każde słuchawki mają kabel takiej długości. Dobra dzięki za radę, jutro/pojutrze dam krótką reckę : D PZDR

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry