Trochę lamersko wrzucać screena ze strony internetowej (gdzie ważna jest jakość kodu, wydajność i zgodność ze standardami), ale ze względu na naturę tej drobnej pracki link byłby krótko żyjący (bo co jakiś czas prowadzi do czego innego) i średnio nadający się do publikacji.

Tło pożyczone ze strony filmu Kingsman. Film zrobił na mnie pozytywne wrażenie i zainspirował do zmiany stylu planu zajęć (wcześniej miałem bardziej nowoczesny).
Tło rozmyte statycznie, ustawione na size: cover, position-x: 50%, position-y: 0 i attachment: fixed. Metaliczny efekt 3d na dniach tygodnia jest zrobiony czystym css3 (pomysł na implementację podejrzałem na stronie gry Order 1886, wykorzystuje bardzo sprytny trick z płaskimi cieniami).
Przy ładowaniu odpala się skrypt który sprawdza w kalendarzu parzystość tygodnia i próbuje dodatkowo skontaktować się z api serwisu który informuje o tym jaki rodzaj tygodnia jest na Politechnice Wrocławskiej i jakie są w nim anomalie. Na podstawie tych informacji które zdobędzie umieszcza na górze notkę, oznacza aktywny dzień tygodnia i ponadto "wyszarza" te zajęcia których nie mam w danym tygodniu.
Wyjątkowo spodobał mi się font którego tu użyłem - nazywa się Lusitana. Nie ma polskich znaków, ale dzięki podobieństwu do Times New Roman właściwie nie zauważa się kiedy są zastępowane. Dodałem dodatkowy letter spacing - wydaje mi się że tak wygląda lepiej.