Gothic Reloaded Mod 60266 274

O temacie

Autor gothic1210

Zaczęty 8.10.2011 roku

Wyświetleń 60266

Odpowiedzi 274

gothic1210

gothic1210

Moderator działu
posty3360
Propsy2536
ProfesjaGrafik 2D
  • Moderator działu
Możliwe że już znacie tę niemiecką modyfikację. Jej celem jest poprawa grafiki.

Galeria
Strona o modzie

Bardziej mnie jednak zastanawia to co udało mi się znaleźć przypadkiem na ich stronie. Oto fragment tekstu "Często zadawane pytania". Posłużyłem się: Google Tłumacz.
Cytuj
»Co nowego wymagania sprzętowe?
W przybliżonych szacunków, komputer powinien mieć 2GB DDR2 RAM, firmie NVIDIA 8800 GT lub ATI HD 3870 i Intel Core 2 Duo E4700 (2x2, 60GHz) lub AMD Athlon 64 X2 6000 + (2x3GHz), aby uruchomić Gothic Reloaded Mod na wysokie ustawienia graficzne z płynną klatek na sekundę.

Czy to jest możliwe? Czy naprawdę wymagania mogą tak skoczyć?? Jednak bardziej zadziwia mnie procesor. Kiedyś przecież ktoś pisał:
Cytuj
ZenGin korzysta tylko z jednego rdzenia procesora i nie da się tego zmienić.
Więc?  :|
 

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1972
Propsy801
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

RafalBudzis

Gothic Reloaded Mod
#1 2011-10-08, 16:14(Ostatnia zmiana: 2011-10-08, 16:43)
Więc?  :|
Gothic korzysta sobie z 1 rdzenia a system operacyjny programy w tle używają 2 rdzenia teraz łapiesz ;)

Nie jest dosłownie tak jak mówię no ale inne programy nie obciążają procka na tyle żeby przymulić gothic`a ;)

A co do modyfikacji to zajebiście im idzie tylko czy to w ogóle jest możliwe na silniku Gothic`a ??? Mi się zdaje ze w ciula lecą i będzie to pod innym silnikiem zrobione :P

Mi wywala Gothic`a do pulpitu po przekroczeniu 155 K trisów więc to co oni zrobią będzie super do robienia filmów o gothic`u w blenderze xD bo zen gin chyba tego nie wy renderuje w czasie rzeczywistym xD

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty863
Propsy266
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Jurigag

Gothic Reloaded Mod
#2 2011-10-08, 20:19(Ostatnia zmiana: 2011-10-08, 20:19)
No właśnie nie wiadomo czy to oni robią w samej grze te filmiki i SS ;p  Niech pokażą czystą grę w tak wymodelowanym świecie a nie sam model świata, który może zrobić tysiące innych grafików 3D tylko w G1 sobie tego nie odpali. Może to mod do G2nk będzie o ile pozwala na więcej trisów ?

Lub 2: więcej wczytwań świata ?
 
Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1972
Propsy801
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

RafalBudzis

Gothic Reloaded Mod
#3 2011-10-08, 20:27(Ostatnia zmiana: 2011-10-08, 20:35)
No właśnie nie wiadomo czy to oni robią w samej grze te filmiki i SS ;p  Niech pokażą czystą grę w tak wymodelowanym świecie a nie sam model świata, który może zrobić tysiące innych grafików 3D tylko w G1 sobie tego nie odpali. Może to mod do G2nk będzie o ile pozwala na więcej trisów ?

Lub 2: więcej wczytwań świata ?
Lub 3 : 10 - 20 wielkich portali optymalizujących :D

Ale coś mi się zdaje ze oni chcą to dać to gothic`a dlatego surface jest podzielony żeby nie przekroczył liczby trisów będzie składał się pewnie z 5 albo więcej kawałków :D  jak dla mnie nawet jak nie pójdzie pod zen gin to będzie to zajebista robota :D  widzieliście stary obóz u nich z dachów chat kopaczy wystają deski :D  zajebiście to wygląda :D  i kraty te u góry są w 3D :D  przecież to poezja :D

http://www.youtube.com/watch?v=z09gbsYPg3A


Czekam na tego moda :D

gothic1210

gothic1210

Moderator działu
posty3360
Propsy2536
ProfesjaGrafik 2D
  • Moderator działu
Opanuj te emocje  :lol2:  :lol2:  
Jakbyś czytał temat o ER to byś o tym wiedział już 3 miesiąc  :lol2:  

Ja bym radził zagłębić się w galerie dalej niż pierwsza strona.
Wiadomo, że robią nowe intro (całkowicie wyredenowane  w 3ds MAX). Data premiery to najprawdopodobniej lato 2012.  :D
 

Dark

Dark

SoulFire
posty1055
Propsy2019
Profesjabrak
  • SoulFire

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty187
Propsy392
  • Użytkownicy

Luke_Flamesword

Gothic Reloaded Mod
#6 2011-10-08, 23:13(Ostatnia zmiana: 2011-10-08, 23:15)
Screeny ingame, ale co z tego jeżeli wstawione są tylko fragmenty świata (na żadnym screenie nie widać, aby mieli cały model). Na tym etapie może jeszcze Gothic dźwiga to wszystko, ale czy da radę z efektem końcowym?
 

Dzikus

Dzikus

Użytkownicy
posty54
Propsy6
  • Użytkownicy
Nie wiedziałem jeszcze o tym modziku i mam pytanie jak oni to kur... zrobili?! :)  Grafika lepsza niz w Gothic 2 :D
 

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1693
Propsy2072
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Gothic Reloaded Mod
#8 2011-10-09, 11:23(Ostatnia zmiana: 2011-10-09, 11:23)
Czy to jest możliwe? Czy naprawdę wymagania mogą tak skoczyć?? Jednak bardziej zadziwia mnie procesor. Kiedyś przecież ktoś pisał:
Oczywiście, że może. Właśnie przez to, że to jest tak stary silnik potrzebny jest tak mocny procesor. Zauważ, że Gothic nie ma porządnego LODa, a co za tym idzie tak długo jak długo coś widać, pokazuje się to w pełni swej chwały, boleśnie obciążając procek. Ta sama sytuacja jest w Morrowindzie. Chuj tam, że Vurta drzewka są piękne i świecące, skoro gra na zwykłym sprzęcie jest torturą przy wyższych ustawieniach(mesh LOD na high, dodatki Vurta).
 

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
Czego pragniesz?
posty7363
Propsy4668
Nagrody
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Czego pragniesz?
Gothic jak najbardziej loda ma, i to automatycznego - podobnie jak portale spęłnia swoją rolę bardzo dobrze, można ewentualnie trochę poprawić jego konfigurację. Jeśli chcesz zobaczyć co byłoby bez loda, wpisz w konsoli zhighqualityrenderer. Na zwykłym Gothicu normalnie tak grałem.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1693
Propsy2072
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Gothic Reloaded Mod
#10 2011-10-09, 12:27(Ostatnia zmiana: 2011-10-09, 12:27)
To nic w porównaniu do LOD jak w nowszych produkcjach, gdzie dalszy teren jest po prostu wybitnie uproszczony, nie tylko mesh ale i tekstury.
 

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2290
Propsy2385
Nagrody
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Spoiler
Metin2 dzifko!
 

gothic1210

gothic1210

Moderator działu
posty3360
Propsy2536
ProfesjaGrafik 2D
  • Moderator działu
Te tekstury są nudne. To niestety widać. Wolałbym jakby je trochę odświeżyli, a nie robili kopii w 2048-2048. Udało mi się zrobić w Gimpie imitacje ich  tekstury drewnianych pali z których zbudowana jest brama w SO   ^^  :ok:    wygląda fajnie
 

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty668
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Tekstury mogą być nudne?  :lol2:
 
Комиссар RBT

gothic1210

gothic1210

Moderator działu
posty3360
Propsy2536
ProfesjaGrafik 2D
  • Moderator działu
Tekstury mogą być nudne?  :lol2:
Nie świeże :D   :ok:
 

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1693
Propsy2072
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Gothic Reloaded Mod
#15 2011-10-14, 19:13(Ostatnia zmiana: 2011-10-14, 19:55)
Please, a czego ty byś chciał? Świecących się radośnie, przepełnionych cudownymi kolorami i teletubies feelem teksturki?

Imo to właśnie jest zajebiste, że wszystko starają się utrzymać jak najbardziej wierne oryginałowi, lecz z lepszymi detalami. Rzygam obficie i czuję nic poza obrzydzeniem do tych wszystkich Goticzek: Enczanted Ediszyn z WOG gówno dodających poza prawie że niezmienionymi teksturami z G2 bądź G3. W ogóle co to za podejście - chłopcy wyraźnie coś robią(czego nie można powiedzieć o niektórych modderach z tego forum) a wy jeszcze narzekacie. Śmiałbym się niesłychanie, gdyby nagle olali ten projekt.
 

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2290
Propsy2385
Nagrody
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
 

gothic1210

gothic1210

Moderator działu
posty3360
Propsy2536
ProfesjaGrafik 2D
  • Moderator działu
Please, a czego ty byś chciał? Świecących się radośnie, przepełnionych cudownymi kolorami i teletubies feelem teksturki?

Imo to właśnie jest zajebiste, że wszystko starają się utrzymać jak najbardziej wierne oryginałowi, lecz z lepszymi detalami. Rzygam obficie i czuję nic poza obrzydzeniem do tych wszystkich Goticzek: Enczanted Ediszyn z WOG gówno dodających poza prawie że niezmienionymi teksturami z G2 bądź G3. W ogóle co to za podejście - chłopcy wyraźnie coś robią(czego nie można powiedzieć o niektórych modderach z tego forum) a wy jeszcze narzekacie. Śmiałbym się niesłychanie, gdyby nagle olali ten projekt.
Przepraszam za Polisz Ehated Edyszyn. Staram się jak mogę.  :ok:  
Chodziło mi o to że lekko mogliby spotęgować klimat. No ale jak sobie chcesz.
PS. Nie narzekam. Wyrażam swoje zdanie.  :ok:
 

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty863
Propsy266
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Przecież kolorystyka tych tekstur jest idealna, nie wiem o co tobie chodzi, one niesamowicie budują klimat, jakakolwiek ich zmiana jedynie by pogorszyła sprawę.
 
Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1693
Propsy2072
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Gothic Reloaded Mod
#19 2011-10-14, 21:53(Ostatnia zmiana: 2011-10-14, 21:55)
Dokładnie, poza tym Panie gothic1210 chyba w ogóle nie rozumiesz idei tej modyfikacji skoro piszesz coś takiego. Oni wyraźnie przecież dali do zrozumienia, że ich zadaniem jest odświeżenie starej kolonii, a więc żadnych zmian klimatu, jedynie większa szczegółowość tego co już mamy. Zresztą już na pierwszy rzut oka widać, że tekstury nie są tylko przeróbkami oryginałów, ale zostały zrobione od nowa, tak  by jak najbardziej odzwierciedlały ich pierwowzory.
Chłopacy naprawdę robią kawał dobrej roboty, jeśli komuś przeszkadza to, że chcą zatrzymać oryginalny klimat(co mnie zresztą bardzo dziwi, przecież to wasz kochany Goticzek), to niech zrobi coś własnego a nie kręci nosem.
 


0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry