Gothic Reloaded Mod 56441 274

O temacie

Autor gothic1210

Zaczęty 8.10.2011 roku

Wyświetleń 56441

Odpowiedzi 274

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty668
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Caesum, po co tak pluć żarem. Przecież i tak fany gothiczka wiedzą lepiej i choćbyś tam napierdolił shaderów, hdr i inne najnowocześniejsze bajery na miarę Unreal Engine 3( oczywiście w granicach zdrowego rozsądku), to oni tak stwierdzą, że to psuje klimat.  :lol2:
 
Комиссар RBT

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1689
Propsy2072
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Gothic Reloaded Mod
#21 2011-10-14, 22:34(Ostatnia zmiana: 2011-10-14, 22:38)
A nie pamiętasz jak się podniecali tym fanowskim endżajenem? Graficzka mogła lizać buty Goticzkowi a i tak wszyscy byli zachwyceni. :D  Ja nie wiem, ale tutaj chyba panuje jakaś odwrotność do trendów na całym świecie. Podczas gdy ludzie chcą realistyczną grafikę, tutaj wszyscy łamią głowy jak przenieść G3 do G2. I w ogóle im lepiej ktoś coś robi tym bardziej wybrzydzają.
 

gothic1210

gothic1210

Moderator działu
posty3289
Propsy2479
ProfesjaGrafik 2D
  • Moderator działu
http://www.gothic-reloaded-mod.de/ - jak widać na stronie odliczanie czasu. Czyżby to już wersja finalna? Mieli skończyć w czerwcu. ;)
 

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2290
Propsy2383
Nagrody
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Skoro odliczanie jest to chyba właśnie tak będzie.
 

gothic1210

gothic1210

Moderator działu
posty3289
Propsy2479
ProfesjaGrafik 2D
  • Moderator działu

gothic1210
Moderator działu

Gothic Reloaded Mod
#24 2012-04-08, 13:45(Ostatnia zmiana: 2012-04-08, 13:48)
Dostajemy demo pod Gothic II. Bardzo fajnie zrobiony ten świat (jednak nie dostępny w całości). Chodzi płynnie, a obawiałem się, że tak nie będzie. Szkoda, że bez vobów. Jednak ich teksturki można podejrzeć w Gomanie (poznaje niektóre zdjęcia z Cg  :lol:  - oczywiście obrobione ). Fajnie odświeżony startscreen. Na razie tyle wrażeń.

 

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2636
Propsy3497
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Możesz dać bezpośredni link bo nie mogę nic nadusić na tej stronie
 
Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | space fight |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty644
Propsy316
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Przez Internet Explorer strona działa normalnie.
 

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4687
Propsy3029
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Mam to samo co rybek, korzystam z opery.
 
Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

MarkosBoss

MarkosBoss

RaveN Studio
posty122
Propsy186
Profesjabrak
  • RaveN Studio

MarkosBoss
RaveN Studio

Gothic Reloaded Mod
#28 2012-04-08, 14:11(Ostatnia zmiana: 2012-04-08, 14:16)
Mam to samo co rybek, korzystam z opery.
Mam Chrome#msg1030676a i również mam ten problem (dodam, że kiedyś strona działała zupełnie normalnie).

O, sprawdźcie to: http://www.gothic-reloaded-mod.de/?page=download&file=11&lang=en

gothic1210

gothic1210

Moderator działu
posty3289
Propsy2479
ProfesjaGrafik 2D
  • Moderator działu

gothic1210
Moderator działu

Gothic Reloaded Mod
#29 2012-04-08, 14:40(Ostatnia zmiana: 2012-04-08, 15:09)
Ja przez IE pobierałem.




To była sytuacja nadzwyczajna. Trzeba się poświęcać. Na co dzień  używam Firefox.
 

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2636
Propsy3497
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Masochista
 
Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | space fight |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

gothic1210

gothic1210

Moderator działu
posty3289
Propsy2479
ProfesjaGrafik 2D
  • Moderator działu
 

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1595
Propsy1730
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
do chroma jest addon wlaczenia trybu alla IE ... mozna zainstalovac na potrzeby tachych situacji
 


RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1972
Propsy801
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

RafalBudzis

Gothic Reloaded Mod
#33 2012-04-08, 16:32(Ostatnia zmiana: 2012-04-08, 16:33)
rozbawiło mnie klikniecie na graj w instalatorze xD zamiast uruchomić gre z poziomu instalatora to uruchamia to gohtic startera ;d

ogólnie fajnie im wyszło

Gundeln

Gundeln

Użytkownicy
posty52
Propsy16
  • Użytkownicy
Ludzie którzy odpowiadają za tego moda odwalają naprawdę kawał dobrej roboty, aczkolwiek nie podoba mi się tekstura domków w SO :huh:
 

Drock

Drock

Użytkownicy
posty353
Propsy75
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Czy komuś też to wyskoczyło w czasie instalacji ?
[20:05:17] Error: Odmowa dostępu do klucza rejestru
'HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows

możecie wysłać pliki w rarze które instaluje  ?
 

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty644
Propsy316
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Mi też wywaliło ten błąd, ale mimo to wlazłem w gothic starter, włączyłem moda i działa jak należy.
 

Serrit

Serrit

Użytkownicy
posty16
Propsy3
  • Użytkownicy
Zrobiłem tak samo jak RoMek i wszystko śmiga jak trzeba. A co to moda, to wszystko prezentuje się ładnie i tylko czekać na jego ukończenie  :ok:  Jak się patrzy na całą kolonie to jest niezły spadek FPS'ów  :lol:
 

Blashix

Blashix

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
Ale czy ten Gothic Reloaded Mod będzie działał z modami do gothica ?
 

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy422
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Macie jakieś newsy na temat tego moda?:-) Na ich stronce chyba nie ma nic nowego.
 


0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry