Witam! to może i ja się tu wypowiem
Przede wszystkim, w całej idei tej akcji chodzi mi o własnie pokazanie podstaw, pomoc w starcie, niż zaawansowane porady. Kto wie, może i na to znajdzie się miejsce, ale podejrzewam, że większy pożytek przyniesie bardziej wstęp niż skomplikowane tutoriale na starcie
Oczywiście jeśli ktoś będzie chciał się czymś pochwalić czy też zaprezentować mod/ grupę/ swoją osobę będzie tam jak najbardziej miejsce.
Na czym mi zależy:
Prezentacje podstaw i wprowadzenie do Gamedevu, ogólnych podziałów w tworzeniu gier, przykładowych programów, edytorów etc. Generalnie chodzi o to żeby pokazać ze diabeł nie jest aż tak straszy jak go malują. Ja ze swojej strony znam głównie silnik Aurora (skeypty i level design) i Chrome Engine 4(level design), a chciałbym zaprezentować jednak więcej.
Tak jak Avallach pisał dla twórców programu zwykle są zniżki(nawet do 0zł), w wypadku grup pomagających przy organizacji w większym stopniu, jest po prostu lista osób z darmową wejściówką, w tym zapewniony jest nocleg (w tzw sleep roomach , jeśli ktoś uważa że jest za stary na tego typu przygody to zawsze są akademiki w miarę tanio a i przy odpowiednich ustaleniach może udało by się coś pokombinować inaczej
). Co do jedzenia, zwykle mamy dostępne jakieś możliwości przygotowania sobie podstawowego jedzenia, a i w zeszłym roku była zniżka na pizze czy cuś.
W razie gdyby jakiś Concept Artist/ Grafik chciał, mamy możliwości wystawowe, ale to trzeba by było ustalić, jeśli by ktoś chciał coś wystawiać
Zaprosiliśmy również firmy które produkują gry, w zeszłym roku był Techland, na który też w tym roku liczę, to zawsze okazja do zaczerpnięcia jakiś kontaktów (no może nie aż taka jak GameDev Conference), ale chciałbym mocno również od strony moddingu zaprezentować to firmom, którym na dobrą sprawę zależy na tym by ludzie się tym interesowali - ze względu na to że branża gier cierpi na brak w miarę doświadczonych ludzi, a modding to dobry początek.
Poza tym we Wrocławiu mamy przepyszne piwo w mini-browarze spiż na rynku i warto odwiedzić to miasto, a ze mną nie zginiecie ;)
Oczywiście w trakcie konwentu będzie się działo sporo innych, niezwiązanych z grami rzeczy, ale o tym więcej informacji pojawi się wkrótce.
Gdyby TheModders, zgodziło się wesprzeć całą inicjatywę jako forum, chciałbym puścić wici dalej i zaprezentować cała inicjatywę na polygamii i jak się uda w branżowej prasie co myślę przyniesie sporo chętnych
Oczywiście prócz tego wymiana bannerów, czy promocja etc.