Ja zachęcam do robienia prelekcji, za ludzi co prawda nie mogę ręczyć, ale wydaje mi się ze raczej będą przychodzić te osoby które chcą posłuchać. Tu raczej dyskryminacji ze względu na wiek nie będzie
Ludzie którzy "przeszkadzają" bedą przychodzić raczej na jakieś dziwne konkursy RPGowe, czy na tematy na które mogą się powymądrzać, czyli na przykład dlaczego jeden pnp RPG jest lepszy od drugiego
- więc raczej nie ma się czego obawiać, bo "przeszkadzacze" zdarzają się rzadko. Inna spraw jest taka, że prelekcje o fabułach może być ciężko robić, bo na konwencie będzie sporo osób które wymyśla całe fabuły podczas grania w sesje RPG (jak ktoś chce mogę wyjaśnić co to, ale podejrzewam że znacie papierowe RPGi
, jednak o tym jak ogranicza nas gra podczas wymyślania fabuły już można pogadać, poza tym,jeśli uważasz że masz na odrobinę charyzmy i potrafisz mniej więcej opanować dyskusje - zawsze można urządzić panel dyskusyjny, to jest bardziej ciekawe nawet dla samej widowni, a jeśli jest zakończone warsztatami to już mega zabawa
Najciekawsze pomysły mogłyby być na przykład nagradzane walutą konwentową, która będzie do wymiany za nagrody w sklepiku (jest spory wybór
) Ale to zależy od was, ja tylko rzucam jakie są możliwości. No i fakt, Jacek Komuda zapowiedział że będzie i będziemy go prosić o prelekcje z okolica świata gier komputerowych, o ile nie odwoła (zdarza się czasem ze pisarze rezygnują, rok temu klacz mu się oźrebiła i nie mógł przybyć w ostatniej chwili) może mi się uda sprowadzić Artura Ganszyńca, który był odpowiedzialny z fabułę Wiedźmina 1 i coś tam przy 2 robił (był w podziękowaniach
)
Edit: zauważyłem poważnego babola z mojej strony, konwent odbywa się 23-25 września, czyli ostatni weekend