Złote Wrota 14252 17

Ankieta

Głosów w sumie: 49

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 5.08.2011 roku

Wyświetleń 14252

Odpowiedzi 17

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Złote Wrota
2011-08-05, 11:46(Ostatnia zmiana: 2011-08-07, 11:30)
Wybrany:

Pozostałe:

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Skomentuję jako pierwszy.
Moja ocena to 4. Zawiodłem się strasznie na tych screenach. Jesteście najstarszą grupą z tych które wzięły udział, a nie zaprezentowaliście w porównaniu z poprzednim Dniem Screena kompletnie NIC i wartego uwagi. Prawdę mówiąc dałbym nawet 3, ale wiem że mimo dzisiejszej porażki macie tam coś ciekawego w tym projekcie. Na szczególną pogardę zasługuje "budowla" na 2 screenie oteksturowana metodą: "nałóż teksturę kamienia i ciesz się super modelem". O ile przy mniejszych rzeczach w gothicu można by sobie podarować poprawne mapowanie i teksturowanie, bo i tak różnica będzie znikoma, o tyle tutaj przy tak rzucającym się w oczy modelu warto byłoby poświęcić te 20 minut na zrobienie dobrej tekstury z mapowaniem poszczególnych elementów i zrobieniem w miarę dobrej tekstury pod mapkę UV. Resztę screenów zostawię bez komentarza, bo nie ma tam nic wartego uwagi.

Tyle ode mnie.

Revolution

Revolution

Użytkownicy
posty127
Propsy20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
sory za krótkiego posta ale zawiodłem się tak samo jak buła myślałem że będzie o wiele lepiej

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Całkowicie popieram. Przecież pisałem w tajnym że ta tekstura absolutnie się nie nadaje...
Trzeba było dać tam jakiś jasny, jednolity blok kamienia, z zaznaczonymi ewentualnymi cieniami, zniszczeniami czy zdobieniami.
Ostatni mógłby być fajny gdyby całkowicie zretexturować.
Jak to całkowicie zreteksturować? Mi się wydaje że tekstury są ok.
Nie da się tak budować kolumn. IMO są raczej Niefajne.

Mod mimo braku graficznych rewelacji jest bardzo rozbudowany i porządnie wykańczany, więc 5.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Złote Wrota
#4 2011-08-07, 00:12(Ostatnia zmiana: 2011-08-07, 00:13)
Jak dla mnie trochę skromnie. Czy cała modyfikacja ogranicza się do tego kanionu? Screeny ładne, kolorystycznie miłe, nawet orc-gey jest, ale bez rewelacji. 4

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cieszę się, że nie tylko ja daję 4.
No całość wygląda naprawdę ubogo. W sumie jedynie co widzę to Jarkendar jak go matka poczęła, z jedynie drobnymi zmianami + całą masą NPC. Z początku miałem się przyczepić jeszcze do nieba, ale w sumie nie jest złe, jedynie dobrze by było je lekko przyciemnić, żeby tak nie waliło w oczy w porównaniu do otoczenia.

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Jedno mnie zastanawia - co to za pomarańczowe coś na wybranym screenie?

Co do oceny, to tak jak koledzy wyżej napisali. Trochę mało pokazaliście i w sumie oczekiwałem od waszej grupy pokazania coś innego niż kolejnej wersji Obozu Orków. Cztery.

Комиссар RBT

Sentarion

Sentarion

Złote Wrota
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Złote Wrota
  • Szef zespołu

Sentarion
Złote Wrota

Złote Wrota
#7 2011-08-07, 09:33(Ostatnia zmiana: 2011-08-07, 09:33)
Pokazane tu screeny to zaprezentowany kolejny etap prac nad modyfikacją, a nie całościowy pokaz modyfikacji. Sądzę że do tej pory pokazaliśmy dość dużo i nie musimy za każdym razem udowadniać, że Złote Wrota to "nie tylko kanion". Jeśli się dobrze przyjrzeć na tych screenach jest bardzo dużo nowych rzeczy: nowe tekstury kanionu, nowe rośliny, nowe tekstury pancerzy i potworów, nowe sztandary, nowe twarze bandytów, nowe efekty magiczne czy chociażby nowa magiczna kopułka chroniąca przywódców piratów. To naprawdę nic? Oczywiście nie wspominając o wielu nowych NPC i jednym nowym modelu. Tak czy owak pokazaliśmy ile mogliśmy, screeny nie są jakoś upiększane, pokazują prawdziwy obraz gry. Zresztą jak mówię to tylko jeden z kolejnych etapów prac nad modyfikacją.

Harris

Harris

Użytkownicy
Give me your soul... Please
posty183
Propsy80
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Give me your soul... Please
Dam 4. Fajny retext i widać, że zmierzacie w dobrym kierunku, ale screeny nie pokazują nic ciekawego.

angarus

angarus

Użytkownicy
posty90
Propsy26
  • Użytkownicy
Nie jest to szczyt marzeń, po Złotych Wrotach spodziewałem się czegoś lepszego, ale jak napisał Sentarion nie muszą udowadniać za każdym razem poziomu modyfikacji. Widać rzeczy takimi, jakimi będą w grze, nie ma żadnej mylącej obróbki, jednak możnaby się bardziej postarać. Efekty magii bardzo ładne. Bardziej podobały mi się obrazki z poprzedniego dnia screena. Dam 4, ale nie jest to ocena modyfikacji, tylko tych paru screenów!

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Złote Wrota
#10 2011-08-07, 14:28(Ostatnia zmiana: 2011-08-07, 14:29)
Myślałem, że dzień screena polega właśnie na pokazaniu modyfikacji od jak najlepszej strony graficznej. Kogo obchodzi, że mod gdzieś tam wygląda lepiej, skoro tutaj jest co najmniej średni.

nouwak

nouwak

Użytkownicy
Darth Novak
posty62
Propsy182
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Darth Novak

nouwak

Złote Wrota
#11 2011-08-07, 14:29(Ostatnia zmiana: 2011-08-07, 14:30)
Dokładnie. Tu się ocenia screeny, nie samą modyfikację. A te mi wyglądają jakoś... dziwnie. Może to zasługa nowych tekstur, do których nie przywykłem. Z kolei mam słabość do rozmaitych efektów magii, choć samą magiczną tarczę nieco inaczej bym sobie wyobrażał.

"Never trust a bartender with bad grammar." - Kyle Katarn

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Oczywiście że nie muszą za każdym razem udowadniać poziomu. Ale raz na rok można by się bardziej wysilić i rozplanować co się chce pokazać na screenach i zrobić kilka ciekawszych.

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Zwłaszcza, że modyfikacja jest zaraz po Czasie Zapłaty i Wielkiej Wojnie najdłużej tworzoną modyfikacją do leciwego już Gothika. I jest w sama sobie świetnie zapowiadającą się modyfikacją, to tak swoją drogą.

Комиссар RBT

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dałem 4. Tekstury są świetnej jakości, jednak scenografia na screenach jest po prostu lipna.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

FraseR
  • Gość
Również daję 4, gdyż spodobał mi się retex, ale jeżeli chodzi o vobowanie świata to trochę ubogo.

Sentarion

Sentarion

Złote Wrota
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Złote Wrota
  • Szef zespołu
Cóż, jak widać mamy spadek formy :p Następnym razem pokażemy coś naprawdę dobrego, już teraz w planach było pokazanie nowych lokacji, ale z powodu braku czasu (studia, praca) skończyło się na Jarkendarze.

heniu

heniu

Użytkownicy
posty143
Propsy1
  • Użytkownicy

heniu

Złote Wrota
#17 2011-08-08, 13:00(Ostatnia zmiana: 2011-08-08, 13:01)
Nie za bardzo ciekawe te Screeny, ale wiem w głębi duszy że ta modyfikacja jest zaje^ista, pozdrawiam :lol:  5 z +.

gmpa.com.pl

feodaron.pl

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry