Minecraft 89739 310

O temacie

Autor Winning

Zaczęty 8.05.2011 roku

Wyświetleń 89739

Odpowiedzi 310

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Nie mogę ich znaleźć. Przekopałem gigantyczną powierzchnię, ale ciągle nie widziałem źródła dźwięku. :/

makin' bacon

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
Może są niewidzialne

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
a to sukinsyny.

makin' bacon

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
o mój boże co to za serwer? Chyba to nie było tworzone ręcznie?

Popisuje się ciągle menda jedna...

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
No już łatwiej zrobić ręcznie niż wygenerować takie coś automatycznie :lol:

z tego rzutu wygląda jak jakieś simcity: średniowiecze :D

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Wcale nie jest najłatwiej zrobić ręcznie. Nie ma mowy o żadnym "generowaniu", zamiast tego są po prostu przydatne narzędzia drastycznie przyspieszające pracę. Przykładowo klikasz jeden klocek, potem drugi (tak że tworzą przeciwległe rogi wirtualnego prostopadłościanu) i wybierasz czym ma on zostać wypełnione. Możesz w ten sposób tworzyć całe bryły albo ściany. Możesz też wybrać aby powstała bryła miała tylko ściany i była pusta w środku. Są też narzędzia do błyskawicznego tworzenia brył o podanych parametrach, przykładowo idealnych walców czy sfer/kopuł. Można też np zbudować kawałek czegoś i kazać powielić w wybranym kierunku (przykładowo budujesz "plasterek" domu, powielasz go kilka razy i budujesz ściany na końcach. Można też przenosić i kopiować dowolne obszary, generować wybrane rodzaje lasów, smoothować teren z daną siłą, wyrównywać poziomy wody, cokolwiek. Mody potrafią niemal wszystko, a do powyższych czynności służy "World edit".
Z takimi gadżetami zbudowanie takiego miasteczka jest w sumie całkiem szybkie.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Wcale nie jest najłatwiej zrobić ręcznie. Nie ma mowy o żadnym "generowaniu", zamiast tego są po prostu przydatne narzędzia drastycznie przyspieszające pracę. Przykładowo klikasz jeden klocek, potem drugi (tak że tworzą przeciwległe rogi wirtualnego prostopadłościanu) i wybierasz czym ma on zostać wypełnione. Możesz w ten sposób tworzyć całe bryły albo ściany. Możesz też wybrać aby powstała bryła miała tylko ściany i była pusta w środku. Są też narzędzia do błyskawicznego tworzenia brył o podanych parametrach, przykładowo idealnych walców czy sfer/kopuł. Można też np zbudować kawałek czegoś i kazać powielić w wybranym kierunku (przykładowo budujesz "plasterek" domu, powielasz go kilka razy i budujesz ściany na końcach. Można też przenosić i kopiować dowolne obszary, generować wybrane rodzaje lasów, smoothować teren z daną siłą, wyrównywać poziomy wody, cokolwiek. Mody potrafią niemal wszystko, a do powyższych czynności służy "World edit".
Z takimi gadżetami zbudowanie takiego miasteczka jest w sumie całkiem szybkie.

Ale w sumie zaczyna być głupie, bo już nie ma uroku "hand made". Już lepiej stworzyć sobie jakieś enviro normalnie w 3D razem z kumplami, wrzucić na UDK, pobiegać, poszpanować na YT :P. Tylko, że do tego trzeba już coś umieć :>

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?

emace

Minecraft
#48 2011-09-01, 18:47(Ostatnia zmiana: 2011-09-01, 18:48)
hand made 100%, jedynie surowce od czasu do czasu żebrane u adminów, w zamian  za pewną usługę.

oczywiście mowa o wycinku z linka

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
wycinek z linka wykonalny tradycyjnymi metodami, ale na przykład stadion zrobiony ze stali to już nie bardzo ;)

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
surowce od czasu do czasu żebrane u adminów, w zamian za pewną usługę
:lol:

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Niedawno wyszła wersja 1.8.

Najpierw ponarzekam: po co są te pnącza na drzewach, jeśli nie po to, by obciążać komputer gigantyczną ilością tekstur z alphą? Kurna, gram w minecrafta bo ma małe wymagania. Dalej: bugi. Niektóre obiekty mają taką czarną otoczkę co paskudnie wygląda. Jakimś cudem naprawiłem to dla mobów, ale skrzynie i obrazy ciągle są takie ciemne. WTF?
Teraz coś co, mnie wkurwiło najbardziej: mój stary świat, świetnie rozwinięty i tak dalej, przez jakiegoś buga wygląda podobnie do tego: http://pl.minecraftwiki.net/images/thumb/9/93/Hacked_biome.png/300px-Hacked_biome.png
Co jest z tą trawą do cholery? Wie ktoś może jak to naprawić?
Aha, i jeszcze nowe światło pochodni mi się nie podoba, ale to jest już moja opinia.

Teraz plusy: Podoba mi się nowy mob: Enderman. Dodaje klimatu i ma taki fajny uśmieszek powodujący dreszcze. Fajne są także nowe opcje tworzenia świata, które zawierają funkcję tworzenia losowych wiosek z NPCami! Chętnie bym taką pozwiedzał, ale nie mogę grac w nowych światach ze względu na pokaz slajdów wywołany pnączami...

makin' bacon

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy

muttley

Minecraft
#52 2011-09-17, 20:21(Ostatnia zmiana: 2011-09-17, 20:25)
Ile rdzeni ma twój procesor? Jak 2 lub więcej to ja bym na Twoim miejscu postawił serwer. W menedżerze zadań ustawiłbym, żeby serwer używał procesora nr 2, a Minecraft procesora nr 1. Z fps-ami nie jest dużo lepiej, ale nie mam takich denerwujących przycięć (a maszynę mam całkiem konkretną [GTX 570 na pokładzie]).
Jak procek ma 4 rdzenie, to daj 2 rdzenie na MC i 2 na serwer i tak dalej.

Co do MC:
Nowe światło jest zajebiste. Endermany miały być straszne, tymczasem jakoś takie straszne nie są.
+ Opuszczone kopalnie
+ Twierdze
+ Wąwozy
+ Podziemne wąwozy (mam na myśli tunel na ok 30 kratek wysokości)
+ Niebieskie pająki
+ Glass Panel (czy jakoś tak)
+ Kamienne cegły
+ Generator Map - jak na moje jest lepszy od tych z Alphy
+ Melony
+ Arbuzy
+ Stackowanie fooda, teraz chleb stracił na wartości (zboże da się stackować)
+ Tło w menu
+ Owce mają depresje :lol:  
- Pasek głodu
- Pasek expa

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka

Faren
RaveN Studio

Minecraft
#53 2011-09-17, 20:32(Ostatnia zmiana: 2011-09-17, 20:32)
+ Opuszczone kopalnie
+ Twierdze
+ Wąwozy
+ Podziemne wąwozy (mam na myśli tunel na ok 30 kratek wysokości)
+ Niebieskie pająki
+ Glass Panel (czy jakoś tak)
+ Kamienne cegły
+ Generator Map - jak na moje jest lepszy od tych z Alphy
+ Melony
+ Arbuzy
+ Stackowanie fooda, teraz chleb stracił na wartości (zboże da się stackować)
+ Tło w menu
+ Owce mają depresje :lol:  
zajebiście by było, gdybym mógł tego doświadczyc...
pnącza -.-

Ile rdzeni ma twój procesor?
1 rdzeń, 1.4 GHz :lol:

makin' bacon

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Wąwozy :ok:

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
wąwozy w multiplayerze są ewidentnie złe.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka

Faren
RaveN Studio

Minecraft
#56 2011-09-17, 22:46(Ostatnia zmiana: 2011-09-17, 23:17)
Ok, trafiłem na spawnpoint w biomie, gdzie pnączy nie ma i mogłem wziąć się do roboty.
Rzeczywiście, 1.8 jest zajebisty. Wąwozy wyglądają epicko, znalazłem też wioskę, ale nie ma w niej mieszkańców. A na wiki napisali że są. To jakiś bug czy wiki się myli?
I mam jakby wrażenie że diamenty występują częściej ;)

wąwozy w multiplayerze są ewidentnie złe.
why?

[mod=mea]zagraj z wąwozem to się dowiesz, jak ci spali chatkę, kutas :C[/mod]

makin' bacon

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Mam takie pytanie... Próbował ktoś postawić server w nieoryginalnym minecrafcie 1.8 na hamachi? bo chciałem dziś z kumplem odpalić, a wyskakuje mi że nie mam premium. Wie ktoś coś na ten temat?

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Podeślij treść ustawień serwera, sam zrobiłem kiedyś kumplowi i chyba jeszcze pamiętam co i jak ale bym musiał zobaczyć.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Podeślę jutro jak będę miał problemy, ponieważ server stawia mój kolega ze względu na lepszy sprzęt

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry