Studia 357735 904

O temacie

Autor Klark Cent

Zaczęty 30.12.2010 roku

Wyświetleń 357735

Odpowiedzi 904

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Informatyka na uniwersytecie  :lol2:
Zrobiłbym tak samo, ale w Krakowie chyba nie ma aż tak niskiego poziomu, nawet na UJ.
W każdym razie chcę się wybrać na infę tam, gdzie będzie najmniej nauki, żeby mieć czas na uczenie się swojego fachu we własnym zakresie :D
Na UJ też biorą każdego na informatykę. Mają masę wolnych miejsc i je wykorzystują, podobno przyjmując 2-3 razy więcej osób niż oficjalnie podają ich statystyki, bo i tak większość osób odpada.
Aha, na Polibudę Krakowską na informatykę prawdopodobnie dostałbym się ze swoją maturą podstawową, bo z tego co pamiętam, to mają opublikowane statystki z tamtego roku.

No nie wiem, trzeba było pisać się na rozszerzoną matmę i fizykę
Nadal zostaje to SKP na polibudzie o którym wspomniałem, ale jeśli to nie jest kwestia samego zdania matury, ale tego że faktycznie nie leży ci tak wysoki poziom, to faktycznie mogłoby to być bez sensu.
Trzeba było, ale chodziłem do patologicznego gimnazjum, z którego nie wyniosłem nawet twierdzenia Pitagorasa. Nie spodziewałem się, że zdam do 3 klasy liceum, a jeśli już, to wątpiłem w to, czy zdam maturę. Myślałem, że ludzie po moim liceum to mózgi. Teraz wiem, że bez problemu dałbym sobie radę z matematyką i fizyką, jeśli tylko bym się do niej przygotowywał, ale jest już za późno. Trudno. Jeśli na studiach nie będzie wymagany z miejsca jakiś zakres materiału, tylko będzie realizowany od początku, to powinienem dać sobie radę.

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nie jest u mnie jakoś specjalnie dobrze (przynajmniej w porównaniu z klasą) - mam średnio 80% na maturach podstawowych z mamty i 50% rozszerzonych, na rozszerzonej fizyce było 40%
W mojej klasie na profilu mat-inf średnia z matmy podstawowej to ok 30-40%, z roz 5-10%, 16 osób nie zdało polskiego (w tym ja). Głupio uwierzyłem w bajeczke "chodź tutaj, mamy dobrą zdawalność matur" nie sprawdzając wcześniej jak chujową będe miał kadrę.

Spoiler

WAH WAH WAH.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Studia
#362 2012-04-26, 19:00(Ostatnia zmiana: 2012-04-26, 19:00)
Myślałeś, że Cię czego nauczą W SZKOLE?  :lol2:

Witamy w Polsce

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Aha, na Polibudę Krakowską na informatykę prawdopodobnie dostałbym się ze swoją maturą podstawową, bo z tego co
O ile wiem, to 70% wystarczy żeby się dostać.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Studia
#364 2012-04-26, 19:37(Ostatnia zmiana: 2012-04-26, 19:37)
Chyba z rozszerzonej.
Plus fizyka.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Studia
#365 2012-04-26, 19:50(Ostatnia zmiana: 2012-04-26, 19:51)
nie jest u mnie jakoś specjalnie dobrze (przynajmniej w porównaniu z klasą) - mam średnio 80% na maturach podstawowych z mamty i 50% rozszerzonych, na rozszerzonej fizyce było 40%
W mojej klasie na profilu mat-inf średnia z matmy podstawowej to ok 30-40%, z roz 5-10%, 16 osób nie zdało polskiego (w tym ja). Głupio uwierzyłem w bajeczke "chodź tutaj, mamy dobrą zdawalność matur" nie sprawdzając wcześniej jak chujową będe miał kadrę.
CO KURWA :lol2:
Tak dennego poziomu nie mają w moim mieście nawet technika chyba xD

Co do moich wyników to mówię poważnie, z matmy z tymi maturami jestem poniżej średniej.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
nawet technika

Ze niby technikum jest głupsze/łatwiejsze?  :ayfkm:

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
zależy od miasta

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Buła

Studia
#368 2012-04-26, 19:57(Ostatnia zmiana: 2012-04-26, 19:58)
Tak dennego poziomu nie mają w moim mieście nawet technika chyba xD
Sory, ale po czym wnioskujesz że technikum z zasady ma mniejszy poziom?
Farmazon totalny. Już o tym kiedyś tu była dyskusja, więc nie ma co jej powtarzać.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Nie pamiętam tej dyskusji, ale w moim mieście na 100% tak jest, co potwierdzają uczęszczający tam znajomi. Zresztą przecież można sprawdzić w statystykach, wydaje mi się że generalnie licea mają wyższe średnie wyniki.

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Logiczne że wypadają nieco gorzej w ogólnych przedmiotach, ale chyba cel technikum jest nieco inny niż liceum.

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Akurat to, czy zdasz (i na ile) maturę nie zależy od szkoły do której chodzisz, tylko od ciebie samego.

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po części masz racje, ale nie całkiem. Wiadomo że mat-inf który ma 7 matematyk tygodniowo i 2 infy, będzie miał mimo wszystko lepszy wynik z matmy niż technik inf który ma 3 matmy tygodniowo i 11 informatycznych.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Buła a słyszałeś o czymś takim jak samodzielność? Polegając WYŁĄCZNIE na nauczycielach nie ma szans byście ukończyli maturę z zadowalającym was efektem.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Buła a słyszałeś o czymś takim jak samodzielność? Polegając WYŁĄCZNIE na nauczycielach nie ma szans byście ukończyli maturę z zadowalającym was efektem.

Idziesz na studia, ze sie tu wypowiadasz? Chyba temat nie jest skierowany do ciebie, więc:

Wyjdz stąd.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Po części masz racje, ale nie całkiem. Wiadomo że mat-inf który ma 7 matematyk tygodniowo i 2 infy, będzie miał mimo wszystko lepszy wynik z matmy niż technik inf który ma 3 matmy tygodniowo i 11 informatycznych.
Będzie albo nie będzie. To nie jest tak, że matematyka na poziomie licealnym jest nie do opanowania samodzielnie.

Daruj sobie, Wowoz.

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Buła

Studia
#376 2012-04-29, 12:17(Ostatnia zmiana: 2012-04-29, 12:19)
Ja nie mówię o przypadkach ludzi którzy mają wyjebane na wszystko.
Jak ktoś uczy się sam, a w szkole dodatkowo ma dużo np matematyk, to chyba logiczne że wyjdzie mu to na dobre, a nie na złe. Dodatkowo jak trafi na wymagającego, ale dobrego nauczyciela to już w ogóle poziom się zwiększa.
Więc nie pieprzcie mi tu że ilość matematyk, "jakość" nauczyciela itp nie ma żadnego znaczenia, bo ma bardzo duże, pod warunkiem że sami zaczniemy coś ogarniać.

Będzie albo nie będzie. To nie jest tak, że matematyka na poziomie licealnym jest nie do opanowania samodzielnie.
Czy ja powiedziałem że nie jest? Sam ogarnałem w całości poziom podstawowy, olewając szkolną matmą na 100%. Ale sam fakt że na dobrym mat-inf przycisną z matmy na pewno bardziej niż na informatyku, na pewno ma spory wpływ na wiedzę.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Oczywiście wszystko ma znaczenie, ale wydaje mi się że ten mat-inf będzie miał lepszy wynik od tech-infa najczęściej dlatego, że po prostu lepiej sobie radzi z matematyką i dlatego wybrał (i dostał się na) taki profil.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Studia
#378 2012-04-29, 15:54(Ostatnia zmiana: 2012-04-29, 15:54)
Znam przypadki, ze w większości klasa o profilu mat-inf składa się z osób nieumiejących liczyć i mających zagrożenia i z matmy i z ifnormatyki  :ok:

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Oczywiście to też się zdarza, ale w tych przypadkach nawet to 7 matm w tygodniu ich nie uratuje, więc #373 w ich przypadku nie zachodzi.

0 użytkowników
Do góry