Gra która was pozytywnie zaskoczyła... 19390 62

O temacie

Autor Harris

Zaczęty 17.12.2010 roku

Wyświetleń 19390

Odpowiedzi 62

Harris

Harris

Użytkownicy
Give me your soul... Please
posty183
Propsy80
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Give me your soul... Please
Jaka jest gra która was pozytywnie zaskoczyła choć z początku wydawała się WIELKIM shitem.
Dla mnie taką grą jest World of Goo. Z początku myślałem że układanie jakiegoś glutowatego gówna nie może być fajne, ale gdy odpaliłem i ułożyłem pierwszą wieże...Ta gra naprawdę jest świetna i układanie glutów sprawia wiele radości.
A najlepsze są odgłosy wydawane przez sweetaśne gluciki.
A jak było z wami???

A na koniec fajny soundtrack z gry :]
https://www.youtube.com/watch?v=VPIiFWbJSXE

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
arcania. nie wytrzymałem nawet 5 minut grając w nią. bo mi się komputer wyłączył po ujrzeniu kilkunastu bugów

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z pewnością Dragon Age... wcześniej nie interesowałem się specjalnie grą, ale potem się do niej dorwałem no i... teraz jest jednym z najlepszych RPG w jakie grałem :D
Hmm... no jakby nie patrzeć to jeszcze Gothic I. Miałem płytę z Playa bodajże i w menu gra nie wyglądała jakoś specjalnie, dopiero sąsiad mi powiedział, że u niego w klasie w to grają i gierka całkiem przyjemna. Włączyłem... ale doświadczony już wujek musiał mi tłumaczyć sterowanie :D
Dead Space też zrobił na mnie całkiem pozytywne wrażenie mimo iż przyjmowałem go na kompie niczym themodders nołnejma.

Mnie nie można zaskoczyć!

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Cytat: Harris link=topic=12389.msg124123#msg124123#msg124123#msg124123 date=1292616836
Jaka jest gra która was pozytywnie zaskoczyła
Cytat: Mlekor link=topic=12389.msg124125#msg124125#msg124123#msg124123 date=1292616946
arcania
?!?

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Ściągając shanka i minecrafta spodziewałem się czegoś dobrego i tyle, a okazało się zajebiste.

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
mnie gry zaskakują w odwrotną stronę... chcę odpalić coś fajnego a tu się okazuje ,że to jakiś shit :blink:

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To dlatego bo jesteś emo.

Mnie tylko zaskoczył Daggerfall. Myślałem, że będzie nudny, a tu się okazało, że lepiej mi się grało niż w wątek główny Obliviona(ale psikus!).

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
A mnie M&B.
Jak widziałem jak wto kumpel grał to wydawało mi się słabe.
Zagrałem, zobaczyłem, nie skończyłem jeszcze grać.
Pierwsza taka gra. Świetny system walki(tylko te animaje :facepalm:  ).
Gra mi się tak bardzo spodobała że zaczołem ją moddować.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk
Wiem, że zostanę zbesztany ale mnie dosyć pozytywnie zaskoczył Risen ;d  Czytałem wiele opinii o nim i prawie wszystkie były jaka to ta gra chujowa nie jest, ale gdy ją włączyłem i pograłem dłużej zaczęło mi się nawet podobać ;]

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
Może to dla Was dziwnie zabrzmi, ale Gothic :)  przed erą Gothica w moim życiu byłem maniakiem GTA, Warcrafta III i kilku innych gierek, albo nawalanki, albo dobre strategie, pierwsza część w którą zagrałem to GII no i jak widać, zostało mi :D

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Deus Ex. Oczekiwałem średniaka dla zabicia czasu, dostałem czystą, nagraną na płytkę zajebistość.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Ściągając shanka
Podbijam ziom

I jeszcze TW2, myślałem że to gówno, pierwsze minuty = gówno, ale nawet fajnie sie napierdala

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Mnie pozytywnie zaskoczyła gra "Życie" wiecie chodzenie do szkoły itp xD

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
po prostu ominąłem słowo "pozytywnie". co do szkoły - elvans, zagraj w bullyego, będzie lepsze od reala :D

Logan

Logan

Użytkownicy
posty21
  • Użytkownicy
Cytat: Maybe link=topic=12389.msg124150#msg124150#msg124150#msg124150 date=1292625088
Deus Ex. Oczekiwałem średniaka dla zabicia czasu, dostałem czystą, nagraną na płytkę zajebistość.

Taaa Stary dobry JC Denton ;p  
Mnie nie ciągnęły gry takie jak:
Half-Life2 ( serio)
Prince of Persia SOT (Sands of time)
Chrome (mój stary awatar)
Panzers faza 1

Ale po kilku godzinkach Grałem dalej i powiem wam szczerze że mnie niesamowicie wciągnęły
(Zwlaszca Half-Life 2 i POP SOT)

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
No to tak będzie:

Counter-Strike!
Myślałem że to gówno, w które grają tylko gimbusy "bo to jest zajebiste i sie w psów (chodzi o policję) szczela i tak fajnie sie glowy rozpierdalajom". Ale kiedy zacząłem grac (nie tylko w klanach, ale i na zwyczajnych serwerach FFA) potrzebne jest rozwinięte myślenie taktyczne. No i gra po prostu wciąga jak dobra czarna dziura.

Cube2: Sauerbraten
Kiedy patrzyłem na filmiki, myślałem, że to będzie kolejna bezmyślna napierdalanka. Ale kiedy poznałem jej gigantyczne możliwości edycji, wsiąknąłem na dłużej. Szkoda że mój Wielki Powietrzny Labirynt zaginął w czeluściach formata :(.

Hobbit: Wstęp do Władcy Pierścieni.
Na screenach, recenzjach i filmikach - gówno.
Dostałem oryginalną na prezent świąteczny, bo rodzice wiedzieli, że uwielbiam tę książkę (to było dobre kilka lat temu, hobbita dawno przebiły inne tytuły - ale wciąż jest to bajeczna opowieść do której zawsze można z przyjemnością wrócić). Prosta zręcznościówka odstraszająca grafiką, ale jednak uparłem się i przeszedłem. I mam naprawdę dobre wspomnienia.

Portal:
Myślałem, że będzie fajnie.
Było ZAJEBIŚCIE! Nad portalem to się mogę spuszczać przez wieki :3
Znalazło by się tego więcej, ale musiałbym duuuużo pisać. A nie chce mi się.

makin' bacon

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
potrzebne jest rozwinięte myślenie taktyczne
:lol:

god of war mnie bardzo pozytywnie zaskoczył. Miałem nadzieje na siekankę, dostałem siekankę z zajebistą fabułą.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Counter-Strike!
Myślałem że to gówno, w które grają tylko gimbusy "bo to jest zajebiste i sie w psów (chodzi o policję) szczela i tak fajnie sie glowy rozpierdalajom". Ale kiedy zacząłem grac (nie tylko w klanach, ale i na zwyczajnych serwerach FFA) potrzebne jest rozwinięte myślenie taktyczne. No i gra po prostu wciąga jak dobra czarna dziura.

Myślenie taktyczne? Przecież cs to pod względem rozgrywki praktycznie cały quake. Zagraj sobie w dowolnego OFP, czy ARMA a nie jakąś arcadową popierdółkę do gimbusów z infantylnymi mapami i rozgrywką, która z realizmem a tym bardziej "myśleniem taktycznym" na tyle wspólnego co call of duty z brakiem liniowości.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Myślenie naprawdę jest potrzebne, szczególnie na mapach "imba", na przykład de_aztec.
Poza tym pokonać klan o większym skillu można wyłącznie taktyką.

makin' bacon

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Counter-Strike!

Ta gra według mnie nie ma najmniejszego sensu ani przesłania. Grają w nią w większości jakieś dzieciaki. Mam gdzieś niektórych z was, fanów CS-a i możecie mnie zjechać, ale ja i tak zdania nie zmienię.

0 użytkowników
Do góry