Gra która was pozytywnie zaskoczyła... 18652 62

O temacie

Autor Harris

Zaczęty 17.12.2010 roku

Wyświetleń 18652

Odpowiedzi 62

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Nie mam zamiaru cię zjeżdżac! Szanuję tych, którzy nie lubią cs-a. Uważam po prostu, że nie mają racji.

Mam gdzieś niektórych z was, fanów CS-a

Czy to, że gram w CS-a czyni mnie gorszym?

Jeszcze jedną grą, która mnie pozytywnie zaskoczyła, był UT 2004. Myślałem, że to kolejny Quake, ale zobaczyłem tryb Onslaught i zakapowałem, że to nie o to tu chodzi :wink:  .

makin' bacon

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Gra która was pozytywnie zaskoczyła...
#21 2010-12-23, 22:25(Ostatnia zmiana: 2010-12-23, 22:26)
wybacz, ale żeby musieć ruszyć głową w csie to trzeba naprawdę mieć tę głowę na średnim poziomie :lol:

ponadto rozjebała mnie na kawałeczki cała seria metal gear solid, szczególnie jedynka i trójka z przewagą trójki, gdzie po śmierci pewnej - w dodatku teoretycznie i przez całą grę złej - postaci było mi autentycznie smutno :D

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka

Celowo napisałem "większość".

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
gra która z Shitu stała się Najlepsza? - GOTHIC. parę lat temu bodajrze w 2005 roku kupiłem gothic 1. załączyłem i...mówie- nudy. niewiedziałem nawet jak zbierać przedmioty z ziemi, jak handlować, ledwo umiałem się poruszać. przestałem grać. kilka dni później byłem u kumpla i widziałem jak ciśnie w Gothic2. nauczył mnie ocb. w te klocki. od tej pory gothic wciągnoł mnie do dziś.

biszkoptex

biszkoptex

Użytkownicy
posty81
Propsy4
  • Użytkownicy
Mnie pozytywnie zaskoczył Mass Effect 2. Najpierw mnie nie obchodził, potem jak zobaczyłem u znajomego spodobało mi się. Następnie poszedłem do sklepu, kupiłem ME, przeszedłem, kupiłem ME2, przeszedłem, wkurzyłem się, że DLC są do dupy bo trzeba je ściągać przy słabym łączu. Teraz seria ME jest na 1 miejscu w moim rankingu RPG i gier w ogóle.

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
Red Faction: Guerrilla. Nie uważałem że to shit, bo prostu słyszałem tylko o Geo Modzie. Nic więcej. Nie czytałem żadnych recenzji, zapowiedzi, zero filmideł itd. A tu nagle promocja na steamie za 2,50 ojro no to bach ją do biblioteki. Zaskoczyła mnie pozytywnie, gra się przyjemnie (rozwalanie wszystkiego naokoło of korz). Tanie jak gołąbki bez zawijania, a dobre jak tradycyjny bigos :ok:

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
Tibia, myślałem, że to kolejna pikselówa. Jednak te kolejne kłótnie z noobami, faceci przedstawiający się jako kobiety, "kture chcom sie poruhac za dp", czy noobki: "ej dasz cos or hanted". To tworzy klimat tej gry
Poza tym Gothic, Worms, Half-Life

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Cytat: Harris link=topic=12389.msg124123#msg124123#msg124123#msg124123 date=1292616836
Jaka jest gra która was pozytywnie zaskoczyła choć z początku wydawała się WIELKIM shitem.
Dla mnie taką grą jest World of Goo.
Shitem? Ta gra jest lepsza od polowy #msg124123#msg124123#msg124123#msg124123 date=1292616836]
Jaka jest gra która was pozytywnie zaskoczyła choć z początku wydawała się WIELKIM shitem.
[/quote]
Shitem? Ta gra jest lepsza od polowy wielkich produkcji#msg124123#msg124123#msg124123#msg124123 date=1292616836]
[/quote]
Shitem? Ta gra jest lepsza od polowy  które powstają w ostatnich latach.
Zajebisty pomysł, zajebiste wykonanie, grywalność zajebista.

Cytat: maciejh link=topic=12389.msg125338#msg125338#msg124123#msg124123 date=1293138025
Ta gra według mnie nie ma najmniejszego sensu ani przesłania. Grają w nią w większości jakieś dzieciaki. Mam gdzieś niektórych z was, fanów CS-a i możecie mnie zjechać, ale ja i tak zdania nie zmienię.
Że dzieciaki to może nie, ale mimo wszystko nie widzę powodów żeby onanizować się przed tą grą przez 10 lat. Nie rozumiem czym wszyscy nadal się zachwycają i czemu tłuka w to całymi godzinami. Kiedyś może to była świeża i ciekawa gra, ale na dzisiejszy dzień jest cała masa FPSów z multi na lanie które są dużo lepsze, grywalniejsze i nie wyglądają jak gothic.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Buła, już Ci tłumaczę:
Gra nie jest już świeża, ale ma naprawdę niespotykaną grywalność. Poza tym jest trudna, jak mało która produkcja, szczególnie biorąc pod uwagę te najlepsze. Powoli pniesz się w hierarchii statystyk, których jednak nie zdobywa się tylko "goniąc i fragując". Jak pójdziesz samemu na hordę innych graczy nie masz szans, musisz zgrać się z teamem. Powoduje to w efekcie (w tej chwili mówię tylko o sparingach klanowych) niezwykłą adrenalinę. Niezwykłą w tym sensie, że się jej kompletnie nie spodziewasz. Adrenalinę podobną do grania w reprezentacji piłki nożnej. Ja wiem, że to dziwnie brzmi, ale kto nie zagrał nigdy się nie przekona. Nie żebym was zachęcał, jak będziecie chcieli to spróbujecie.
A jak ci gothicowa (przesadziłeś!) oprawa przeszkadza to wchodzisz w przeglądarkę i pobierasz jakieś ładne modele. Albo kupujesz wersję source, która jest jednak mniej grywalna.

makin' bacon

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Racja, przesadził w cholerę. gothic przy tym jest ładny. Co "mniej grywalnego" jest w source? Ja jakoś się przy sorsie lepiej (czytaj jakkolwiek pozytywnie) bawiłem, nie jebał po oczach grafiką z deliatnie zmodyfikowanego silnika pierwszej gry oferującej trójwymiarowe modele przeciwników.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka

Faren
RaveN Studio

#30 2011-01-01, 20:12(Ostatnia zmiana: 2011-01-01, 20:15)
Chodzi mi o prędkość gry. Grałem w obydwie wersje, żeby nie było że jestem fanboyem 1.6. W starszej wersji akcja toczy się szybciej (bo postać szybciej się porusza,proste). A dynamika była jedną z części fenomenu cs-a. Poza tym source jest o wiele łatwiejszy, ale to już kwestia gustu, czy ktoś woli granie trudne czy łatwe. I jeszcze jedna rzecz mnie w nowej wersji irytowała, a mianowicie de_inferno. Ma strasznie dużo detali, przez które trudniej zauważyć przeciwnika - sprzyja to kamperom.
Edit: a może to wina tego, że na moim sprzęcie działa najwyżej w rozdzielczości 800x600? Jeżeli nikt z was się z tym nie spotkał - cofam argument.

makin' bacon

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Powoduje to w efekcie (w tej chwili mówię tylko o sparingach klanowych) niezwykłą adrenalinę. Niezwykłą w tym sensie, że się jej kompletnie nie spodziewasz. Adrenalinę podobną do grania w reprezentacji piłki nożnej. Ja wiem, że to dziwnie brzmi, ale kto nie zagrał nigdy się nie przekona.
Jak parę lat temu grałem w MTA na modach z mechaniką gry podobną do CS-a miałem to samo, więc to nic unikalnego. Sorry bardzo.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

#32 2011-01-01, 22:48(Ostatnia zmiana: 2011-01-01, 23:03)
w żadnej grze na silniku source nie miałem poniżej 20-30 fps, nawet na pececie 2.0 ghz/gf6200, chyba że próbowałem wymuszać lepsze tryby graficzne (dx9.0+). Co do dynamiki, dynamiczne to jest UT2k4, podobno quake 3, ale nie cees. Raz mówisz, że taktyka, raz że dynamika. Gra poza swoją nieprawdopodobną starością nie jest aż tak zła, ale na pewno nie jest taktyczna, a trudności nie ma co rozkminiać, bo gra może być trudna, może być łatwa - zależy od ludzi z ktrórymi grasz.

I to było zabawne:
Powoli pniesz się w hierarchii statystyk, których jednak nie zdobywa się  tylko "goniąc i fragując". Jak pójdziesz samemu na hordę innych graczy  nie masz szans, musisz zgrać się z teamem.
no córka rybaka, za to w innych grach pójście na hordę innych graczy zawsze kończy się dobrze :lol:

A ściągnięcie nowych modeli czy tekstur dalej nie zmieni tego, że w tej grze oświetlenie się kończy na latarce i dx6.0. Nie uładnisz, nie da się. Na pocieszenie source też jakiś cudowny graficznie nie jest, ale cóż, on jest na jakimkolwiek poziomie.

btw, jak będziesz miał tego sorsa i dalej będzie ci działał jakby nie działał to uruchom go z atrybutem -dx7 albo -dx6, nie wiem jak to zadziała ale powinno zdecydowanie pomóc. I obrzydzić grafikę tak przy okazji.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Props mea, mi by sie nie chcialo odpowiadac na tak glupie argumenty :lol2:

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
jak to było? arkejdówka dla debili? :lol2:

nie lubię CS'a, jest wiele innych, lepszych gier do napierdalania na multi; nawet przy starym UT99 bawiłem się z Wami przedniej, choć lamiłem jak skurwysyn :lol:

Harris

Harris

Użytkownicy
Give me your soul... Please
posty183
Propsy80
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Give me your soul... Please
@Buła
Z początku tak myślałem układanie jakiś srakowatych glutów(!?) na pewno nie jest fajne. Nie patrzyłem wtedy na wykonanie i oprawę, choć muszę przyznać że gra ma bardzo fajną grafikę która się nie zestarzeję i OLBRZYMIĄ grywalnoś, i należy dodać że jest robiona przez małe niezależne studio:ok:

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
no córka rybaka, za to w innych grach pójście na hordę innych graczy zawsze kończy się dobrze :lol:  

Quake 3 - gonisz sam po mapie a i tak ciągle nabijasz fragi.

Jeżeli taktyka w ceesie jest obecna, a znowu mówię że nie znajdziecie jej na FFA, ogranicza się don zaplanowania działań. Potem akcja toczy się już szybko.

A ściągnięcie nowych modeli czy tekstur dalej nie zmieni tego, że w tej grze oświetlenie się kończy na latarce i dx6.0. Nie uładnisz, nie da się. Na pocieszenie source też jakiś cudowny graficznie nie jest, ale cóż, on jest na jakimkolwiek poziomie.

Czy myślisz że gdybym miał lepszy komputer, grałbym w ceesa? Od razu przerzuciłbym się na jakieś bad company albo kupował gry do singla. Ale po zagraniu we wszystkie ważniejsze tytuły z datą wydania < 2005 które mają szansę mnie zainteresować, trzeba gdzieś osiąść albo przestać grac. Ja jako że grac lubię, najpierw szukałem w quake'u - wydał mi się za prosty, potem kupiłem UT 2004 - podoba mi się, ale jakoś takoś mnie nie wciągnął, spróbowałem cs source, w którego grałem na wspomnianej rozdzielczości pokazem slajdów, a i po pewnym czasie valve wydało jakąś łatkę, której za cholerę nie mogłem ściągnąc na non-steama (sory, steam kosztuje jakieś 80 zł) co spowodowało zakończenie moich rozgrywek w sieci. Jako że równolegle przypomniałem sobie o half lajfie jedynce i właśnie w tą gierkę grałem gdy internet był za wolny, postanowiłem że spróbuję jednak ze starszym bratem cs:s, wspomnianą 1.6. Wciągnęło mnie cholernie i mimo że było trudniejsze od młodszego krewniaka, dośc szybko ogarnąłem inny odrzut, a to że mapy były łatwiejsze, mniej skomplikowane (oprócz de_nuke) przyczyniło się tylko do jeszcze szybszego zagłębiania się w grze.

Stary CS 1.6 wygrał u mnie z sorsem, UT2004, Q3, Crossfirem, BF 1942 i Tactical Ops dzięki grywaności, dynamice i świetnym designie map.

Pewnie nikomu się nie chce tego czytać, ale rybakowac to.

I tak lepsze od ceesa są Portal i HF2 (mimo tego, że wymagania mają podobne do sorsa, działają bez zarzutu ^^  ) oraz niezrównany The Neverhood.

makin' bacon

PMWho

PMWho

Użytkownicy
posty6
Propsy1
  • Użytkownicy
Nie trawie nowych gierek, jedyna gra która mnie pozytywnie zaskoczyła to Warcraft III. Jedyna z nowszych, w którą mogę dłużej grać niż pół tygodnia  :lol2:

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk
Ale przecież Warcraft III jest w chuj stary ;d

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
Według mnie CS to fajna sprawa, a gra która lasuje w muskach to

Spoiler
zło >> TIBIA <<zło

to tu rozpleniają się teksty

-ale urwał
-ale to było dobre
-jestem hardcorem

NIEPOLECAM !!   :lol:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry