Dyskusja wewnętrzna 50316 188

O temacie

Autor zOrc

Zaczęty 24.07.2010 roku

Wyświetleń 50316

Odpowiedzi 188

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Dyskusja wewnętrzna
#180 2010-08-21, 22:03(Ostatnia zmiana: 2010-08-21, 22:09)
Spoiler
<iframe src="https://spreadsheets.google.com/embeddedform?formkey=dEVCZFdoeklwWFdpWVBNWFJNWTBoelE6MQ" width="760" height="2644" frameborder="0" marginheight="0" marginwidth="0">Ładowanie...</iframe>
Niestety nie ma ŻADNEJ kontroli wielokrotnego głosowania więc raczej odpada :/

Spróbuję zrobić coś takiego standardowym systemem ankiet, ale odpowiedzi będą mniej przejrzyście wyglądały, będzie więcej roboty, no i chyba jest ograniczona ilość "pytań" (modyfikacji).

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
nie można zrobić po prostu ankiety z pytaniami dla każdego moda: podoba mi się, nie podoba mi się, nie mam zdania.
to chyba najbardziej uczciwe rozwiązanie z akceptowalnie prostych.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Tak, tylko jeszcze przed chwilą pod zwykły system ankiet było to niewykonalne (max 4 pytania na ankietę). Jednak już zmieniłem to w acp i będzie można pisać odpowiednią ankietę. Co do opcji "nie mam zdania" uważam że jest niepotrzebna - przecież byłaby liczona tak samo jak głos "nie podoba mi się" (chyba że "nie podoba mi się" byłoby głosem ujemnym, co jest według mnie złym pomysłem).

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Wydaje mi się że problem z systemem głosowania rozwiązał się sam. Otóż nawet po zwiększeniu maksymalnego limitu w acp, serwer najwyraźniej za nic nie chce zaakceptować tylu pytań każde po 10 odpowiedzi. Kiedy próbuję dodać kolejne pytania do ankiety, przy wysyłaniu posta muli, muli i wywala na główną (post oczywiście nie zostaje zapisany). W ten sposób byłoby poszkodowanych kilka teamów, w tym ifrit i jeden od moddingu Crysisa. Gdyby ktoś podejrzewał mnie o manipulacje, zapraszam wszystkich adminów do samodzielnych prób. Ankietę na razie zostawiam, brakujące teamy można skopiować z drugiej (zrobiłem tą z jedynym pytaniem i możliwością zaznaczenia wielu modów jako odpowiedzi i ona działa bez zarzutu).

sauron
  • Gość
Cytat: Avallach link=topic=10890.msg108271#msg108271#msg108271#msg108271 date=1282632307
...w tym ifrit i jeden od moddingu Crysisa...

crysisa szkoda, ale ifrit  :lol2:

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Dyskusja wewnętrzna
#186 2010-08-24, 17:17(Ostatnia zmiana: 2010-08-24, 17:20)
Screeny dali świetne :ok:  
Mogłem się dogadać z Elvansem... byśmy pomalowali pare conceptów i dzień screena należałby do nas :D

EDIT:
Mój błąd, widzę, że przybyło trochę screenów :D

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
trzeba było

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry