Świeże pomysły 82969 265

O temacie

Autor

Zaczęty 25.06.2010 roku

Wyświetleń 82969

Odpowiedzi 265

ZubenPL

ZubenPL

Użytkownicy
posty35
Propsy1
  • Użytkownicy
masz na myszli to ?? http://www.youtube.com/watch?v=DTxCkzE6HuE

Ten celownik mógł zostać dodany w programie do montażu.

fazax

fazax

Użytkownicy
posty15
  • Użytkownicy

fazax

Świeże pomysły
#61 2010-06-27, 11:58(Ostatnia zmiana: 2010-06-27, 12:52)
Ja przedstawię pomysł z innego forum. Chodzi o alchemie. Można zrobić coś takiego jak w Wiedźminie. Jak nie znasz żadnej mikstury to robisz z byle jakich składników a potem coś wychodzi. Wychodzi mikstura bez nazwy o nieznanym efekcie. Jak przeżyjemy wypicie przepisy się zapisują na liście.

Można też zrobić coś takiego jak lankrotopia i wampiryzm, po zarażeniu dodawałaby to bonusy do statystyk, może jakieś nowe skile, ale np. będąc wampirem trzeba codziennie pić krew, nikt niechce z tobą rozmawiać, przez sen hp i mana się nie odnawia, wrażliwośc na słońce (podobnie jak w Oblivionie) lub uniemożliwić korzystanie z niektórych przedmiotów jak zbroję, bronie itd. Do tego można zrobić jakieś 2 questy:
1. dla tych którzy chcą pozostać wampirami lub wilkołakami na pierścień lub amulet, który maskowałby to, że  nimi jesteś, co pozwoliłoby dalej ciągnąć fabułę.
2. quest na lekarstwo na wampiryzm lub lankrotopie dla tych którzy zarazili się niechcący ^_^ . Lekarstwo mogłoby też dawać ochronę która nie pozwoliłaby zarazić się po raz drugi.
Tylko nie wiem czy to technicznie możliwe xD.

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika. Jeśli należysz to tych 11% to wklej to do podpisu!

IceSad

IceSad

Użytkownicy
posty10
Propsy5
  • Użytkownicy
Mi to by pasowalo, ale zeby sie zarazic to np. w nocy jak bezi spi to wampiry chodza noca i wchodza do roznych chat i jak wampir do beziego wpadnie to rano zamiast "Po porządnym śnie czujesz się wypoczęty" moze byc "Zostałeś ugryziony przez wampira" to tylko moja sugestia do fazaxa

fazax

fazax

Użytkownicy
posty15
  • Użytkownicy
Mi to by pasowalo, ale zeby sie zarazic to np. w nocy jak bezi spi to wampiry chodza noca i wchodza do roznych chat i jak wampir do beziego wpadnie to rano zamiast "Po porządnym śnie czujesz się wypoczęty" moze byc "Zostałeś ugryziony przez wampira" to tylko moja sugestia do fazaxa

Chodziło mi raczej o stworzenie potwora typu Wampir, Wilkołak ale tak też może być ^_^

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika. Jeśli należysz to tych 11% to wklej to do podpisu!

Kaaz

Kaaz

Użytkownicy
posty101
  • Użytkownicy
Jakoś nie podoba mi się ten pomysł... Gothic i wampiry ? Chyba się wam coś pomieszało to nie ta bajka ;>

Life Is Brutal....

fazax

fazax

Użytkownicy
posty15
  • Użytkownicy
to byla tylko taka mała sugestia na urozmaicenie gry, nie zapomnijcie jeszcze o zaproponowanej prze zemnie mechanice dotyczącej alchemii.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Jeśli dobrze pamiętam, to w jednym modzie do Gothica były wampiry/można było zostać wampirem.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Gothic i wampiry?

To mi się przypomina taki film o Max Paynie gdzie demony latały. :D

iSereth

iSereth

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
1.Można by dodać pasek akcji jak w G3, żeby na klawiszach 3-9 można było ustawić sobie miksturki czy jedzenie a nie tylko czary xP (na 1 i 2 była by broń biała i dystansowa).Można by wtedy też zrobić żeby postać nie chowała broni przed użyciem jedzenie etc.
2.Żeby gdzieś w rogu pisało ile mamy jeszcze strzał/bełtów.

O ile wiem Miecz Runiczny jest 2h, czy można było tak jak Szpon Beliara, w zaleznosci jaką bronią lepiej władamy, taką sie staje?

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Świeże pomysły
#69 2010-06-27, 15:15(Ostatnia zmiana: 2010-06-27, 15:22)
A ten film akurat na moje jest jedym z lepszych filmów na bazie gier. Wampiry to z kolei całkiem normalny pomysł, z tym że nie pasowałyby takie "stereotypowe" aka jestem w garniaku i piję krew, coś jak te harpie bardziej.

Fajne by było robienie potraw z czegokolwiek (cygańska zupa z gwoździa <3 ), przykładowo masz monolog, w którym wybierasz to co wrzucasz, potem następne coś, co wrzucasz i tak trzy albo więcej składników, mieszasz i wychodzi albo coś znośnego albo do dupy, jak do dupy to nic nie daje, jak bardzo do dupy to rzyga (jest animka łapania się za brzuch, może się nadać) i traci życie, jak dobra to normalne. Ale to by było duuużo roboty, chyba, że macie jakiś pomysł na usprawnienie tego.

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
nie wiem czy było, bo nie śledzę jeszcze wątku, ale proponuje system karawan i praca jako ochroniarz tychże karawan

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
nie wiem czy było, bo nie śledzę jeszcze wątku, ale proponuje system karawan i praca jako ochroniarz tychże karawan
nierealne

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
A dałoby radę dodać więcej stanów pogodowych? W oryginale o ile dobrze pamiętam to było tylko zwykłe zachmurzenie albo deszcz. Gdyby się dało to można by dać np. czyste niebo, zachmurzenie, deszcz, burza i mgła. To by było ciekawe urozmaicenie :o

zaryla

zaryla

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy
Hmm...

1.Na samym początku zacznę od czarów, o głównie od "rzucania czarów", wiele razy mnie denerwowało to, ze gdy przeciwnik nas zaatakował podczas rzucania czaru, to przerywało rzucanie.  

2.Przydałby się limit trzymania przedmiotów w plecaczku tak zwanym, albo dodać wagę do przedmiotów i limit, który możemy podnieść. Jaki sens, jest wyzbierać milion gratów i dzięki temu się wzbogacić. Trudniej wg. mnie jest gdy ma się określony limit czy tam wagę i trzeba kombinować, co wziąć na podróż, co brać cennego z podróży a co po prostu zostawić.

3.Też jakoś jestem przyzwyczajony do sterowania z gothica 2, bo wciskanie ctrl+'strzałka w górę", żeby zagadać z npc to dla mnie dziwna sprawa, a czasami miałem tak, że gra przez to mi się zwiesiła.

4.Co jeszcze, prezentowaliście świetne screeny świata jakiego zrobiliście w swoim modzie, jednak, czy zamierzacie zostawić taki wygląd bariery jaki jest czy coś zamierzacie z tym zrobić. Mi się on nigdy nie podobał.

5.Ogólnie też nie podobało mi się wielgalachny płot, płachta nie wiem jak to nazwać, który otaczał stary obóz.

6. Hmm a co sądzicie o tym aby do tych najlepszych broni dać jakieś negatywne skutki uboczne tak zwane bronie cursed :o .

7. Czy zamierzacie wprowadzić efekt spalenia zielska, podobny do tego z drugiej części. Bo myślę, że fajnie by było, wprowadzić np. coś takiego, że po zjaraniu się, rozmowa z npc'tami była by wręcz nie możliwa, jakieś głupie teksty nasz główny bohater by gadał. Aż do powrotu do normalności.

8. Usprawnić grę dodając efekt głodu i zapotrzebowania na sen. Hmm gdy nasza postać przez dłuższy czas by nie jadła to by głodowała, a za razem traciła siły :facepalm: . A ze snem to tak, że jak za długo to jest senny i słabiej walczy, itp.

Tak rozmyślając dłużej to nie wpadłem na nowe pomysły, ale jak coś mi się nasunie to dopiszę. W sumie się nie dziwie druga w nocy, a ja jeszcze nie śpię :P

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
nierealne
Thoro a co złego było w mojej karawanie w MT 2? :o

A czy była by możliwość by pod postacią potwora dało się zapisywać stan gry? Tak, by ta forma mogła stać się częścią czegoś dłuższego, niż w podstawce, gdzie zmiana nadawała się tylko by dostać się do klasztoru.

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Świeże pomysły
#75 2010-06-28, 09:32(Ostatnia zmiana: 2010-06-28, 09:33)
A może dałoby się zmieniać aktualnego PC na innego (analogicznie jak przy czarze kontrola, tylko efekt narzucony skryptami i bez ograniczeń dla gracza) tak aby przez jakiś czas brać udział w fabule z innego punktu widzenia. Powrót do normalnej postaci następowałby po osiągnięciu konkretnego celu.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
A może dałoby się zmieniać aktualnego PC na innego (analogicznie jak przy czarze kontrola, tylko efekt narzucony skryptami i bez ograniczeń dla gracza) tak aby przez jakiś czas brać udział w fabule z innego punktu widzenia. Powrót do normalnej postaci następowałby po osiągnięciu konkretnego celu.
Pomysł dobry i w sumie niezbyt trudny do wykonania. Zobaczymy co orc powie

Thoro a co złego było w mojej karawanie w MT 2?
Tu nie chodzi raczej o to, że nie da się tego wykonać, a o inną kwestię. Nie wypowiadam się dalej, bo nie jestem już w tm.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Świeże pomysły
#77 2010-06-28, 10:44(Ostatnia zmiana: 2010-06-28, 10:46)
Cytat: Ogrodnik link=topic=10568.msg100892#msg100892 date=Jun 28 2010, 10:38 AM\'
Pomysł dobry i w sumie niezbyt trudny do wykonania. Zobaczymy co orc powie
Mógłbyś mnie oświecić? (naprawdę nie przychodzi mi żadne rozwiązanie oprócz przerabiania naszej aktualnej postaci na inną i teleportacji, zawsze myślałem że zmienić da się tylko czarem)

Sam właśnie zastanawiałem się jak by to zrobić, ale wymyślałem tylko to przerabianie.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Świeże pomysły
#78 2010-06-28, 11:29(Ostatnia zmiana: 2010-06-28, 11:31)
Cytat: Luke_Flamesword link=topic=10568.msg100862#msg100862 date=Jun 28 2010, 12:35 AM\'
A dałoby radę dodać więcej stanów pogodowych? W oryginale o ile dobrze pamiętam to było tylko zwykłe zachmurzenie albo deszcz. Gdyby się dało to można by dać np. czyste niebo, zachmurzenie, deszcz, burza i mgła. To by było ciekawe urozmaicenie :[

chyba można rzec, że jest to w trakcie.

Thoro a co złego było w mojej karawanie w MT 2? biggrin.gif

nie grałem i nie mówię tu o aspektach technicznych takiego pomysłu. poprostu imo nie pasuje on do CZ, podobnie jak bramy zamykane na noc i kilka innych pomysłów urealniających rozgrywkę.

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
CYTAT(markK @ Jun 26 2010, 08:30 PM)
masz na myszli to ?? http://www.youtube.com/watch?v=DTxCkzE6HuE

Ten celownik mógł zostać dodany w programie do montażu.
sorky ze przerivam ale musze cosz napisacz....
a duel niegralesz ?? tam tez byl ograniczony celovnik na npc by mozna bylo traficz go jak jest v srodku ekranu ... celovnik na video orkherrschaft jest zvykle X v fontzie gothica a vienc to jest realne v g2 ale nie v g1

0 użytkowników
Do góry