Jawne działy i upadek moddingu Gothica 45178 156

O temacie

Autor Buła

Zaczęty 31.12.2009 roku

Wyświetleń 45178

Odpowiedzi 156

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Jawne działy i upadek moddingu Gothica
#80 2010-01-16, 10:11(Ostatnia zmiana: 2010-01-16, 10:13)
Cytat: Adanos link=topic=8252.msg78572#msg78572 date=Jan 16 2010, 10:04 AM\'
Prosiłbym o szczerą odpowiedź na następujące pytanie: ile grup robi cokolwiek związanego z robieniem modów i na które można liczyć w "bliżej nieokreślonej przyszłości".
The Nordmarians (prace czasem są rozproszone w różnych kierunkach, jednak to co powstaje jest naprawdę świetne), The Sect (był chwilowy kryzys z powodu braku kogoś kto oskryptuje dialogi, ale już problem załatwiony i mod wyjdzie nawet w tym kwartale).
O pozostałych grupach najlepiej by było gdyby wypowiedzieli się sami koordynatorzy prac.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Cytat: Adanos link=topic=8252.msg78572#msg78572 date=Jan 16 2010, 10:04 AM\'
Prosiłbym o szczerą odpowiedź na następujące pytanie: ile grup robi cokolwiek związanego z robieniem modów i na które można liczyć w "bliżej nieokreślonej przyszłości".

hahah uważaj bo ktoś Ci odpowie. najbardziej gorliwi wyznawcy Jedynej Słusznej Gry nie wychodzą poza belkę #msgote author=Adanos link=topic=8252.msg78572#msg78572 date=Jan 16 2010, 10:04 AM\']Prosiłbym o szczerą odpowiedź na następujące pytanie: ile grup robi cokolwiek związanego z robieniem modów i na które można liczyć w "bliżej nieokreślonej przyszłości".[/quote]

hahah uważaj bo ktoś Ci odpowie. najbardziej gorliwi wyznawcy Jedynej Słusznej Gry nie wychodzą poza belkę modding gothica"

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
My nie wydajemy moda w 'bliżej nieokreślonej przyszłości', ale cały czas coś tam robimy :P .

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

#83 2010-01-16, 11:44(Ostatnia zmiana: 2010-01-16, 11:45)
hahah uważaj bo ktoś Ci odpowie. najbardziej gorliwi wyznawcy Jedynej Słusznej Gry nie wychodzą poza belkę 'modding gothica"
Hahaha. Trochę się spaliłeś. Już dwie osoby odpowiedziały. A jeśli chodzi o jedyną słuszną grę, to czy jest na tym forum grupa, która ma jakiś dział i nie modduje jedynej słusznej gry? No właśnie.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Jeśli chodzi o gniew beliara to na razie wszystko stoi.
Postanowiłem wziąć się na poważnie za grafikę na potrzeby gier, a gothic nie daje żadnych możliwości w tym kierunku.
Poza tym, może cośtam jeszcze porobię, jak nVidia wyda wreszcie poprawione sterowniki, bo na aktualnych jedyna słuszna gra nie działa.

Poza tym, nie ma innych grup moddujących inne gry i wcale im się nie dziwie.
W obecnej sytuacji jaka panuje na forum każdy team moddujący inną grę byłby wypędzany przez fanów gothica, którzy potraktowaliby go jak głosiciela herezji i zdrajcę gothicowych ideałów.

Tasilvar

Tasilvar

Użytkownicy
zwykły user
posty264
Propsy17
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • zwykły user
W moim teamie jak na razie prace zostały wstrzymane, przede wszystkim z powodu braku wolnego czasu.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
A jeśli chodzi o jedyną słuszną grę, to czy jest na tym forum grupa, która ma jakiś dział i nie modduje jedynej słusznej gry? No właśnie.

a niby po co im dział, skoro osoby takie jak lider Twojej grupy wyraźnie sygnalizują że nie są tu mile widziani?

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy274
  • Użytkownicy
Może by banować za nic nierobienie?

A co do innych gier nie zwalajcie winy na kogoś (administracje i userów). Sami sie kurwa wykażcie to przyjdą inni. Zresztą jak chciałem modować Homeworld2 to nie było chętnych.
Forum ma spory potencjał ale brakuje mu ludzi którzy wezmą sprawy w swoje ręce (nie licząc tych ze słomianym zapałem).

Ja bym dla przykładu wypierdolił wszystkie posty z offtopa, wszystkie publiczne działy modów które nie wyszły i wysadził śmietnik :P

Jeśli tak bardzo chcecie rewolucji to można wam ją załatwić

Jest tylko jedno pytanie, czy komuś jeszcze sie chce ratować forum? Znalazło by sie przykładowo 10 ludzi którzy potrafili by poświecić swój zapał?

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
No właśnie myślałem, że znajdę czas na modowanie DA. Ale doszło mi kolejne zajęcie w realu i dupa. Może kiedyś.

Na razie pomagam tylko przy CZ.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy274
  • Użytkownicy
To lipa Sher, ja właśnie obecnie mam trochę czasu :P

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
mnie już od dawna nie kręci modding, w cz uczestniczę bo czuje się zobowiązany i w pewnym stopniu odpowiedzialny a poza tym mam to szczęście że moja praca nie dotyczy działań stricte modderskich. od dawna nie bawi mnie już granie, uważam że większość "hitów" to tak naprawdę zwykłe powielnictwo i droga na skróty, dzieła ludzi, którym się coś wydaje.

nowego stalkera byłem w stanie przejść tylko raz a jest to gra wybitna, na tle tego nowego gówna typu cod mw, dragon age i innego shitu na którego marketing wydaje się więcej niż na samą produkcje. nudzi mnie to, ale jeśli chodzi o modding jest to chyba jedyna gra którą z chęcią, odpowiedzialnością i zobowiązaniem mógłbym się podjąć, bezkompromisowo urealistyczniając tą grę do granic możliwości nawet kosztem spadku "grywalności" dla cipowych graczy. zero kompromisów.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
No mnie namawiają, żebym na wójta kandydował :P  Ale raczej się nie zdecyduję, za to zajmuję się kampanią wyborczą kumpla, którego namówiłem do startu - roboty z tym w cholerę.

Tak, że raczej ten rok odpada.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

#92 2010-01-16, 16:52(Ostatnia zmiana: 2010-01-16, 16:53)
poruszyłeś istotny aspekt: jakie kolwiek działania twórcze w realu są 100000% lepsze bardziej ekscytujące i satysfakcjonujące niż modding czy dumanie na jakimś zapiżdziałym forum w 8 galaktyce internetu :P

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mozna też moddowac Far Cry :)  Nawet  Ubisoft dał w ręce fanów edytor.Na oficialnym Polskim forum Far Cry są modderzy.Ale nie wiem czy ludzie [themodders] przywitają modderów gier w innych "epokach"  :P  (Niż Wiedźmin,Gothic itp)

@A wszyscy się po tym dziwią że nie ma modderów innych gier na forum [patrz post Thoro] :P
@Buła.Można też 2 moddowac,w 2008 wyszła.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
poruszyłeś istotny aspekt: jakie kolwiek działania twórcze w realu są 100000% lepsze bardziej ekscytujące i satysfakcjonujące niż modding czy dumanie na jakimś zapiżdziałym forum w 8 galaktyce internetu :P
Tak, jeszcze podejmijmy fascynującą dyskusję, że nolife jest niefajny i że życie jest tak piękne że lepiej wywalić komputer.

jendrzejs:
FarCry wyszedł wcześniej niż Noc Kruka.
Nie przechodźmy z jednego starocia w drugi.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Jak miałbym być szczery to wolałbym robić mody. Ale akurat teraz mam możliwość, żeby przyczynić się do istotnych zmian tam gdzie mieszkam, więc trzeba spróbować. Stąd stowarzyszenie i pchanie własnego kandydata na wójta. Byleby się w politykę nie mieszać bo to szambo straszliwe.

Reasumując: róbcie mody bo warto, to jak dla mnie możliwość kreatywnego spędzenia czasu.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Mozna też moddowac Far Cry :)  Nawet  Ubisoft dał w ręce fanów edytor.Na oficialnym Polskim forum Far Cry są modderzy.Ale nie wiem czy ludzie [themodders] przywitają modderów gier w innych "epokach"  :P  (Niż Wiedźmin,Gothic itp)

no to moduj. po co takie sugestie? sądzisz, że kogoś oświecisz swoją "błyskotliwą" ideą?

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Kolejna dyskusja zmierza w niewłaściwym kierunku. Zamiast merytorycznie pogadać, sprzeczacie się o pierdoły. Jak ktoś ma modować, niech moduje. Forum i tak przez jakiś czas będzie utrzymywane (wydanie CZ i później support) więc miejsce macie. Reszta zależy od was.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

#98 2010-01-16, 17:05(Ostatnia zmiana: 2010-01-16, 17:05)
sher ta cała dyskusja to mantra mamuta, która się tu przewija cyklicznie  co 7miesięcy/rok/1,5 roku i zawsze do niczego nie prowadzi mimo że wspólny wniosek jest taki sam. ja tu dyskutuje dla sportu, oczywistym jest że nikt nikogo nie zmusi ani zmotywuje do pracy nad czymśtam. ja zajmuje się cz i mnie to interesuje i puki uczestniczę przy tym projekcie nie jestem zainteresowany niczym innym. co będzie później się zobaczy, być morze pewna część forum dojrzeje do pewnych zmian i decyzji bądź zyska motywacje.

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy274
  • Użytkownicy
Kierunek może być ustalany przez moderatorów. Zaraz sie zbanuje jednostki które nie parafią odpowiednio sie wypowiadać. A co do Thora jeszcze jeden post z powiewem marnej jakością ironii i banuje na 24.
Konkretnie panowie. Co trzeba zmienić i co tak naprawdę chcecie?

Chciałbym by zadeklarowały się osoby które naprawdę chcą coś zrobić dla forum.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry