Jawne działy i upadek moddingu Gothica 45315 156

O temacie

Autor Buła

Zaczęty 31.12.2009 roku

Wyświetleń 45315

Odpowiedzi 156

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Jawne działy i upadek moddingu Gothica
#60 2010-01-02, 16:57(Ostatnia zmiana: 2010-01-02, 16:57)
zanim coś powiesz czytaj dokładnie wiadomości innych:
w takim razie rób te "wielkie historię", życzę powodzenia. zanim ty skończysz jedną jebitną lokacje to na sandboxie czy chrome ed zrobiłbyś już cały świat.

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mówiliśmy o normalnych silnikach, a nie pierdółkach pomocniczych.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
a wiesz w ogóle do czego służy chromed? ja od początku mówiłem o platformach modderskich a nie o "normalnych silnikach" więc się mi nie wpierdalaj.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
No nie, Thoro, Chrome najnowszego nie dostaniesz tak po prostu, poza tym program, dzięki któremu można było dostać Chrome, jest już zawieszony.
"Czasowo" nie jest równoznaczne z "już".

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Pobijcie się i pogryźcie.
A co do reszty to użyjcie czasem "musku" debile a będziecie mieli co chcecie a jak byście byli dostatecznie mądrzy spokojnie mieli byście już robotę ale wy kompletni imbecyle wolicie kisić jajca w tanim gothicu którego olano z góry na dół.

A i czy czasem nie udostepniono jakiś dupereli do Unreala za free?
http://www.thegnomonworkshop.com/store/product/694/ dla chętnych z pomysłem i myślącymi "muskiem" a nie hujem

LordSmarkula

LordSmarkula

Użytkownicy
posty141
Propsy1
  • Użytkownicy
Mam pytanie, czy ChromEd nie jest stricte do ścigałek? I co sądzicie o UDK? Ja na razie ściągam UDK, zobaczę jak to wygląda, na razie gówno umiem, ale chyba lepiej zacząć naukę na Unreal Engine 3 niż na Gothicu. Może ktoś zna tutoriale polskie do UDK, później pobawię się po angielsku, jednak po polsku było by łatwiej i więcej ludzi można byłoby zachęcić. Jak już pisałem we wcześniejszym poście, nastawienie (z tego co widzę) zmieniło się i zaproszenie modderów innych gier mogłoby mieć sens. Dobrym pomysłem było by tłumaczenie angielskich tutoriali, zachęci to sporo osób.

Down. Aha, spox, ściągnąłem manuala do Chromed i tam było tylko o ścigałkach.

Ludzie zamienili religię na telewizję. Teraz telewizja daje lepsze efekty w manipulowaniu ludźmi.

Znakiem bogatej młodzieży nie wiedzącej co zrobić z pieniędzmi nie powinien być banan, a nadgryzione jabłuszko.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Mam pytanie, czy ChromEd nie jest stricte do ścigałek?

http://www.youtube.com/watch?v=e_1ahH01DOk

LordSmarkula

LordSmarkula

Użytkownicy
posty141
Propsy1
  • Użytkownicy
Thoro, a co myślisz o UDK?

Ludzie zamienili religię na telewizję. Teraz telewizja daje lepsze efekty w manipulowaniu ludźmi.

Znakiem bogatej młodzieży nie wiedzącej co zrobić z pieniędzmi nie powinien być banan, a nadgryzione jabłuszko.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
nie miałem z tym doczynienia

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Dobrym pomysłem było by tłumaczenie angielskich tutoriali, zachęci to sporo osób.
Zrobisz to?

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

#70 2010-01-03, 01:01(Ostatnia zmiana: 2010-01-03, 01:11)
Ja miałem do czynienia z tym udk - może nie za długo, ale zdążyłem zobaczyć, że to dość sympatyczny edytorek. Potem przerzuciłem się na te "półśrodki", konkretnie Irrlichta - tworzenie niemal od zera daje mi więcej frajdy.

A co do tłumaczenia angielskich tutków, to dobrze, jak osoba tłumacząca umie zrobić to, co jest w tutku - mniejsze prawdopodobieństwo błędu. A jak już umie, to chyba lepiej napisać samemu.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Cytat: Żelazko link=topic=8252.msg76870#msg76870 date=Jan 3 2010, 06:25 AM\'
Skoro Kazzmir odszedł, zastanawiam się kto będzie teraz opłacał forum i czy by zamknęli jakby się je nie opłacało. Z tego co wiem, bo rozmawiałem z gościem, który ma konto na opalnet, to ci idioci za bardzo uwagi takiej nie przykuwają, ale nie wiem na jakim hoście stoi themodders.
A to Kazzmir aktualnie opłaca serwer?

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Oczywiście, że Zdunek. Wszystko stoi na tym samym serwerze co ifotos itd.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Cytat: Żelazko link=topic=8252.msg76871#msg76871 date=Jan 3 2010, 06:26 AM\'
Skoro Kazzmir odszedł, zastanawiam się kto będzie teraz opłacał forum i czy by zamknęli jakby się je nie opłacało. Z tego co wiem, bo rozmawiałem z gościem, który ma konto na opalnet, to ci idioci za bardzo uwagi takiej nie przykuwają, ale nie wiem na jakim hoście stoi themodders i jak to się wogólę ma. Boo to dobry host, bo tani, ale wieczorami są jakieś przeciążenia i często mają coś spiedolnego z serwerami, czasami nie da się wejść na swoją domenę. Ewentualnie pozostaje jakiś darmowy host jak cba albo yoyo.

EDIT: Sorry, za podwójnego posta jakoś się wcisnęło. Proszę usunąć tego u góry.

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy

Zdunek
Administrator

#75 2010-01-03, 13:52(Ostatnia zmiana: 2010-01-03, 14:35)
Cytat: Dark link=topic=8252.msg76881#msg76881 date=Jan 3 2010, 10:21 AM\'
Oczywiście, że Zdunek. Wszystko stoi na tym samym serwerze co ifotos itd.
Zgadzam się że ja, ale nie zgadzam się że na tym co ifotos :lol2:  
iFotos stoi na dedyku z OVH, do którego ja mam #msgote author=Dark link=topic=8252.msg76881#msg76881 date=Jan 3 2010, 10:21 AM\']Oczywiście, że Zdunek. Wszystko stoi na tym samym serwerze co ifotos itd.[/quote]
iFotos stoi na dedyku z OVH, do którego ja mam częściowy dostęp#msgote author=Dark link=topic=8252.msg76881#msg76881 date=Jan 3 2010, 10:21 AM\']Oczywiście, że Zdunek. Wszystko stoi na tym samym serwerze co ifotos itd.[/quote]
iFotos stoi na dedyku z OVH, do którego ja mam  czyli miejsce na dysku bazy danych podstawowa konfiguracja przez plesk i tyle

tM stoi na tym serwerze co http://creaweb.pl, http://poziomkaz.pl oraz http://staragorzelnia.pl(strona klienta)
stoi tam, jeszcze forum Darka i chyba jeszcze jakieś...

z czego theModders ściąga najwięcej transferu :lol2:
Koszt opłaty serwera to jakieś 500 zł per rok, tylko ważne jest to że serwer jest niezawodny i nie padają bazy :P  (główny powód przeniesienia)

Szkoda że Kazz wywalił reklamy, bo zawsze byłoby więcej kasy na serwer, prawdę mówiąc nie mam w tym momencie całej kwoty, a opłata jest za trochę ponad miesiąc, tylko tu się zrobi ew. zrzutę(oczywiście zrzuta jakaś drobna część kwoty 100 zł max) oraz dogadam się z Darkiem
gdybym miał w tym momencie kasę tobym całe wyłożył...

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Szkoda że Kazz wywalił reklamy, bo zawsze byłoby więcej kasy na serwer

Kazz nie żyje. Z resztą sam wiesz.

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Ale w testamencie chyba nic nie pisał o tym że nie możemy ponownie dać reklam?

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Jemu forum już zwisa, nie chce o nim słyszeć więc zdunek może absolutnie wszystko włącznie z wsadzeniem tu najgorszych reklam :lol2: .

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Prosiłbym o szczerą odpowiedź na następujące pytanie: ile grup robi cokolwiek związanego z robieniem modów i na które można liczyć w "bliżej nieokreślonej przyszłości".

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry