Postulaty 1784301 5186

O temacie

Autor Lavius

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1784301

Odpowiedzi 5186

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Ktoś się chcę ze mną założyć, że modyfikacja DK nie wyjdzie wcześniej niż 2020?
A kto ze mną, że ona w ogole nie wyjdzie?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

gothic1210
  • Gość
A na SF forum też nic nie ma i dostaje się bany za pytania czy prace kiedykolwiek trwały. DK od 10 lat naciąga zaufanie graczy i czas przestać robić im nadzieje.
IMO większości graczy to nie boli, tylko wasze wąskie grono, ale co ja tam wiem :lol:

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
@Outlander to zróbmy ankiete komu to przeszkadza.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Nie piłem ostatnio nic pędzonego przez górali, a nie widzę SB. Why?

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

gothic1210
  • Gość
Po zmianie serwera uszkodził się główny skin. Na innych i na przeglądarce Firefox SB działa.

@Kuba Czaker to se rób. Mnie to nie interesuje.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
KzW przeciez tez zadnych materialow nie pokazal. A SF pokazalo twarze nowe i nowy system walki

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Jeśli nie zrobiło tego na naszym forum, to akurat prawie bez znacznia. Znaczenie ma przede wszystkim to że Gother powiedział że nowe materiały będą. Hejterzy będą hejcić, ale nie tak czy inaczej nikt nie może zaprzeczyć że to więcej niż zrobił KzW.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
No to faktycznie się przy tym urobili, mam nadzieję, że dożyje dni, kiedy ten "gameplay" wrzucą na YT.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Werewolf

Postulaty
#3368 2015-04-09, 20:54(Ostatnia zmiana: 2015-04-09, 21:16)
KzW przeciez tez zadnych materialow nie pokazal. A SF pokazalo twarze nowe i nowy system walki

@Mac Dun KzW pokazał o wiele wiecej materiałów Ingame niż jakies sf kiedykolwiek pokazalo. I to KzW w jednym poscie to zrobil, a tych postow bylo wiele. System walki ktory juz byl opracowany dawno (a na pewno byl, bo widzialem go na yt drogą "nastepnego filmu", teraz po prostu na nowo uploadowali) i twarze ktore grafik może zrobić w kilka godzin. ZERO INGAMINGU.

Jeśli nie zrobiło tego na naszym forum, to akurat prawie bez znacznia. Znaczenie ma przede wszystkim to że Gother powiedział że nowe materiały będą. Hejterzy będą hejcić, ale nie tak czy inaczej nikt nie może zaprzeczyć że to więcej niż zrobił KzW.

@Avallach Kiedy beda te materialy? Bo jakoś od dluuugiego czasu tak mowia, a nic takiego nie ma miejsca, a wszedlem specjalnie do dzialu dla zarejestrowanych GDZIE RZEKOMO miały być te screeny, a ostatni post z 2014.

Cytat: Kuba Czaker w Dzisiaj o 16:31A na SF forum też nic nie ma i dostaje się bany za pytania czy prace kiedykolwiek trwały. DK od 10 lat naciąga zaufanie graczy i czas przestać robić im nadzieje.IMO większości graczy to nie boli, tylko wasze wąskie grono, ale co ja tam wiem

@Outlander Wlasnie wiekszosc boli, a raczej nie boli a śmieszy, co widać to coraz bardziej rosnącym sprzeciwie dla działu DK. A na forum DK rzeczywiscie są SAMI FANI moda, bo innych banują albo sie nie rejestrują :lol2:

EDIT @Mac Dun
Wiem, że sporo KzW pokazał, ale od ostatniego posta gdzie się żegna z forum, do tej pory nic nie pokazał.

Tak jak i sf. NIC, ZERO.

Aha, to że ci się wydaje, nie oznacza że tak jest.  No ale ty wiesz lepiej od twórców  :pokerface:

Dużo razy przeglądałem kanał YT wcześniej i nie było żadnego filmu.  Ale ty oczywiście uparcie nawet nie bierzesz pod uwagi że MOGŁEŚ się pomylić  :ohmy:

Nie przyszlo Ci do glowy, że skasowali coś co już było tylko po to, aby na nowo uplołdnąć i pokazać jako nowe, nie? na macierewicza bys sie nie nadawał.

I nie sądzę że porządne tekstury z ~70 twarzy można zrobić w kilka godzin 

Można, można. Sam kiedyś zajmowalem sie teksturami twarzy (hohoho ile to lat temu było, nie wiedziales jeszcze co to themodders :lol2:). Nie twierdze, ze 5 minut jak to zrobil mrdragothic, bo wiem, że to jednak jest troche roboty, ale kilka (czyli mniej niż ~11) godzin jest.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Postulaty
#3369 2015-04-09, 21:04(Ostatnia zmiana: 2015-04-09, 21:13)
Wiem, że sporo KzW pokazał, ale od ostatniego posta gdzie się żegna z forum, do tej pory nic nie pokazał.
System walki ktory juz byl opracowany dawno (a na pewno byl, bo widzialem go na yt drogą "nastepnego filmu", teraz po prostu na nowo uploadowali) i twarze ktore grafik może zrobić w kilka godzin. ZERO INGAMINGU.

Aha, to że ci się wydaje, nie oznacza że tak jest.  No ale ty wiesz lepiej od twórców  :pokerface:

Dużo razy przeglądałem kanał YT wcześniej i nie było żadnego filmu.  Ale ty oczywiście uparcie nawet nie bierzesz pod uwagi że MOGŁEŚ się pomylić  :ohmy:

I nie sądzę że porządne tekstury z ~70 twarzy można zrobić w kilka godzin  :|

@ down - Oj tam, kilka postów jeszcze i dyskusja się skończy  ^^

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
System walki ktory juz byl opracowany dawno (a na pewno byl, bo widzialem go na yt drogą "nastepnego filmu", teraz po prostu na nowo uploadowali) i twarze ktore grafik może zrobić w kilka godzin. ZERO INGAMINGU.

I nie sądzę że porządne tekstury z ~70 twarzy można zrobić w kilka godzin  :|

Panowie to nie miejsce na takie dyskusję. W każdym razie KZW pokazał bardzo dużo, był nawet jeden trailer i drugi render z maxa co do świata (bardziej testowy chyba). Ale w każdym razie o tym debatować to raczej gdzie indziej. Pozdrawiam.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!

kaczka
RaveN Studio

Postulaty
#3371 2015-04-09, 21:33(Ostatnia zmiana: 2015-04-09, 21:39)
Ktoś się chcę ze mną założyć, że mrdragothic dostanie bana szybciej niż wyjdzie DK?

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Ja chcę o co?

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
@Aztek nie przypomina ci to o czymś?

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

@Avallach Kiedy beda te materialy?
Nie wiem i mam to w dupie. Administracja nie jest od tego żeby grzebać teamom w tworzonych projektach. Nawet jeśli przypadkiem ktoś z tej administracji coś do danego moda robił. Każdy team odpowiada za siebie. Na tm nie jest łatwo zasłużyć grupie modderskiej na zaufanie. Ale i nie traci się go łatwo.

Nie bójcie się - jeśli DK faktycznie upadły, to to kiedy dział zniknie jest tylko kwestią czasu. Bez spiny.

Ktoś się chcę ze mną założyć, że mrdragothic dostanie bana szybciej niż wyjdzie DK?
To właściwie bardzo prawdopodobne biorąc pod uwagę że premiery w rozsądnym czasie się nie doczekamy xP

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Ja z niecierpliwością czekam na stanowisko Dark'a, gdzie się podziało jego:

jak już mówiłem tutaj problemem jest długi czas oczekiwana fanów i fakt, że chce im wreszcie ten czas oczekiwania wynagrodzić.

Możesz nie wierzyć w wydanie wszystkiego, ale ja znam swoją mentalność i nigdy nie odpuszczę co powtarzam już od lat. Orcwarrior wymiękł, ale ja nie jestem Orcwarrior.

Z takimi ludźmi wiem, że ten mod wyjdzie.

Jak dobrze, że mamy takie konie pociągowe.
Ja kultywuje historię Gothica
to wy jesteście chujowi, bo nie potrafiliście wydać niczego, nawet moda
ciągle widzimy nowe efekty
Widocznie, (co jest smutne) ja i kilka innych osób jesteśmy jedynymi modderami z prawdziwą pasją i samozaparciem.
Czekam aż ta wielka osobistość, spełniająca się dzień w dzień, poświęcająca swój jakże cenny czas na "kultywowanie serii" ustosunkuje się do swoich słów po dwóch latach od ich napisania.

Dla ciekawskich, jeżeli przejrzycie temat temat "DK - dyskusje i komentarze", zauważycie że obecną sytuację przewidywano dwa lata temu, a ja z różnych powodów źle rozumiany - zostałem dość ostro zjechany, głównie przez Dark'a który wychwalał się że jemu na pewno się uda.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Sawik, to ja dodam że wtedy krytykowałem DK na równi z tobą i zostałem zjechany przez Darka co najmniej tak samo. I moje stanowisko się nie zmieniło. Nie wierzę w to że wyjdą DK2. Za DK1 niepewnie trzymam kciuki. Ale moje osobiste przekonania nie mają tu nic do rzeczy.
Jako administracja musieliśmy określić jasne i obiektywne zasady przenoszenia subforów moda między projektami aktywnymi a nieaktywnymi. Ustaliłem te warunki na możliwie najluźniejsze, bo KzW nie chciał nawet spełnić tych (wystarczyło napisać "tak, w ciągu góra pół roku będą przez kogoś prowadzone nad modem). Gdyby dać ostrzejsze, to Rzeka tym bardziej powinna być yznana za zawieszoną. Ale w większej skali to nie ważne jakie te zasady dokładnie są. Za jakiś czas zweryfikuje sie postępy prac w obu projektach. I jeśli nie będzie żadnych, to będzie można uznać to za bardzo obiektywny znak tego że są porzucone.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Proszę usunąć/zamknąć temat: http://themodders.org/index.php?topic=24128.0

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Postuluję o usunięcie panzpisowi funkcji moderatora naszego tajnego działu, ponieważ nie jest już członkiem grupy.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Postuluję o usunięcie panzpisowi funkcji moderatora naszego tajnego działu, ponieważ nie jest już członkiem grupy.

A nie wystarczy, że usuniesz go z grupy?

0 użytkowników
Do góry