Właściwie to skrytykował go chyba tylko Sawik,
a i to delikatnie No dobra, przeczytałem to jeszcze raz, jednak specjalnie delikatne to nie było

Ja napisałem
Mam wrażenie że jakby Sawik przekonwertował asc i doprowadził je do używalności w Unity (ja się animacji nie tykam) to moglibyśmy dość szybko go przegonić.
Ale to przecież też jest dość zdystansowane i nieagresywne (i swoją drogą w 100% zgodne z prawdą - to że dość szybko byśmy go przegonili jest realną możliwością).
Współpraca!
Sawik, chcesz mieć murzyna od pierdół*? Bo w sumie bym się pouczył tego całego Unity, a Ty coś chyba umiesz. Niby też jakieś podstawy ogarniam, skryptowałbym w C#.
*ale optymalnie jakichś fajnych pierdół, nie wiem, system interakcji na dotyk, sterowanie multitouchowe, inne gówna
O, tego posta nie widziałem.
Generalnie sytuacja jest taka, że ja bym też się w to pakował o ile Sawik dostarczy gotowe do użycia modele i animacje. Nie chciałbym mieszać naszego kodu, bo jesteśmy na różnym poziomie zaawansowania, ale wydaje mi się że rozsądnym rozwiązaniem byłoby wspólne przemyślenie i zdefiniowanie interfejsów i potem dzielenie się implementacją (tak że jak np nie podoba mi się twoja implementacja, to mogę pracować na branchu w którym zastępuję ją własną, zarazem nie psując zgodności mojego kodu z resztą).
Pamiętam że ogarniasz animki (te słynne Goticzkowe duale xD) - co na pewno by się przydało. Z tym że prawdopodobnie chodziłoby o konwersję animacji / napisanie adaptera który by je zbijał do kupy bez ręcznego ich przerabiania. Chodzi o sytuacje typu: postać pompuje miechem w kuźni. Wymaga to zgrania animacji miecha i postaci i odpowiedniego ustawienia ich względem siebie. W Zenginie odpowiadał za to asc animacji + mds + jakiś kod w silniku. Trudno mi uwierzyć że po zaimportowaniu do Unity to działoby "tak z pudełka".