Ale ale ale! Przecież to będzie "Gothicowy" mod

Ps. właśnie męcze się nad zmianą mechaniki walki Skyrim [ żeby później móc użyć tego w swoim modzie ] i udało mi się wprowadzić efekt ogłuszenia dla zwykłego szybkiego uderzenia ( czyli to czego najbardziej mi brakowało ). Siła ogłuszenia "stagger" jest obecnie nieco zbyt duża jak na tak słabe uderzenie, jednak pogrzebie trochę w plikach i spróbuje dodać reakcje ogłuszenia od uderzenia tarczą, dla uderzenia bronią - bo taka reakcja jest moim zdaniem najlepsza.
Post połączony: 2014-05-13, 16:11
Panowie, Panie i inne Conchity - prezentuje oficjalną ( lecz ciągle "elastyczną" ) listę przeciwników i innych zwierząt które znajdą się w modyfikacji ( gdyby któraś z pozycji bardzo wam się nie podobała - głośno krzyczcie, istnieje możliwość zmiany ) :
1. Dzik
2. Wilk
3. Wilk samiec Alfa ( większy i silniejszy od zwykłego wilka )
4. Szkielet
5. Szkielet łucznik
6. Draugr
7. Draugr czempion
8. Gargulec
9. Kamienny golem
10. Lodowy golem
11. Ognisty golem
12. Golem burzy ( storm )
13. Olbrzymi szczur
14. Pełzacz wojownik
15. Pełzacz robotnik
16. Olbrzymia modliszka
17. Smok ?
18. Olbrzymi pająk
19. Olbrzym / ogr
20. Wiedźma
21. Lodowa zjawa
22. Troll
23. Ork ( kilka typów
24. Goblin
25. Goblin dowódca
26. Łoś ( niegroźny )
27. Jeleń ( niegroźny )
28. Lis ( niegroźny )
29. Krowa ( niegroźna )
30. Koza ( uwaga, super-mordercza )
31. Wyklęty szkielet
32. Przeklęta zjawa
33. Nieumarły kapłan
34. Lodowy wilk ?
35. Pająk
36. Leśna zjawa
37. Popiołak ( humanoidalny )
38. Bandyci
39. Kretoszczur
40. Takie chu*ostwo
http://images.uesp.net/2/2d/DB-creature-Seeker.jpg ?
41. Cieniostwór
42. Szkielet - Goblin
Chciałbym dodać jeszcze krwiopijców i ścierwojady, ale brakuje mi bazowych modeli i animacji - zobaczymy może później znajdę sposób. Potwory będą oczywiście gęsto rozmieszczone na mapie, tak jak było to w gothicach - czyli ciupamy ( nie, nie ciupciamy! ) potwory i robimy questy, a nie to co w skyrim jeden wilk co 500 metrów...
Jeżeli macie jakieś sugestie dotyczące przeciwników których chcielibyście zobaczyć w modzie, piszcie własne życzenia, a Ja ocenie czy da się je spełnić.