Two Worlds jest takze niesamowicie podobnym tworem klimatycznym co Gothic 3. Oblivion ma lepszy klimat, aczkolwiek ta przejaskrawiona, bajkowa kolorystyka (szczegolnie postaci) troszke wkurzala.
Ogolnie fajnie by bylo jakby zrobili remake Gothic'a 1 albo np. Morrowinda. I nie chodzi mi tu, dzisiejsze standardy, o grafike. Tylko chociazby od strony mechanicznej, skryptowej, technicznej. Gdzie np. w Gothicu nie mozna zrobić dialogu miedzy kilkoma osobami (trzeba sie bawic w jakies ikarusy, lego klocki itd) a ogolnie skryptowanie jak i samo moddowanie jest dosyc trudne i wywoluje bugi i bledy (w porownaniu do chocby serii TES gdzie moddowanie jest tak proste, że tylko aby wejdziesz do TES CS albo creation kita i juz wiesz o co chodzi). Poza tym - graficznie tez chcialbym zobaczyc nowa odslone Gothic 1 czy Morrowinda wyzej wymienionego. Co prawda klimat nie do powtorzenia, ale jak dla mnie Gothic 1 - ma boski klimat - ale nie taki, jaki byc powinien. Za mało klimatu wiezenia, kolonii karnej.
Takie oto MOJE zdanie.
EDIT: @up a po czym oceniac gre? TAKZE po grafice. Nie mowie, ze inne czynniki na to wplyw nie maja, ale raczej kazdy jest wzrokowcem, musi na to patrzec, wiec chyba takze musi mu sie to podobac.