Project Gothic 4.0 - skyrim creation engine total conversion 179682 391

Ankieta

Czy chcesz aby w grze/modzie Project Gothic 0.4 pojawił się dodatkowy wątek fabularny związany ze smokami?

Tak
35 (71.4%)
Nie
14 (28.6%)

Głosów w sumie: 48

O temacie

Autor Zagłoba

Zaczęty 30.04.2014 roku

Wyświetleń 179682

Odpowiedzi 391

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Rewelacyjną rzeczą w Skyrimie jest to, że animacje skalują się razem z modelem, to jest po prostu petarda i pozwala na pełną nonszalancję przy tworzeniu modów.

Masz na myśli ragdoll physics? Owszem, fajna sprawa, wszystko sprawia wrażenie bardziej realistycznego, ale w Skyrimie to jest najzwyczajniej gówno (przykładowo jak kogoś atakujesz z zaskoczenia za pomocą łuku to jego zwłoki lecą 30 metrów dalej albo lecisz hen do nieba jak zginiesz od maczugi giganta), chyba że się ma Realistic Ragdolls and Force.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Zagłoba

Zagłoba

FatDragon Game Dev.
Jestę Hrabią Burkina Faso
posty428
Propsy308
ProfesjaNierób
  • FatDragon Game Dev.
  • Jestę Hrabią Burkina Faso
Nie Yasiu, mialem na mysli skalowanie animacji razem z modelem, nie ragdolls.

Avallach - duza czesc potworow ktora opisales jako wybitnie nie gothicowa wystepuje w g3 ;-) 

Tanio sprzedam używaną  k.graficzną Nvidia GTX650 4096mb.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Przyszedł mi na myśl jeszcze na przykład Wąż błotny (wiadomo na bagnach, G1,G2NK)

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Gothic 3 jako gra, sama w sobie nie jest zła. Rzeklbym, że dosyc fajna. Ale jesli chodzi o sage Gothic, to trzecia czesc tej gry nie ma prawa sie do niej zaliczac.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Zagłoba

Zagłoba

FatDragon Game Dev.
posty428
Propsy308
ProfesjaNierób
  • FatDragon Game Dev.
Panowie nie widzę żadnych przeciwskazań w dodaniu kilku nowych, nieco mniej klasycznych potworów do gry ( oczywiście nie będe dodawał dziwadł typu niedźwiedzio-wilkołak z włosami na klacie ) ale, np. taki gargulec z g3 bardzo mi się podobał  http://www.gothicitalia.it/download.aspx?file=gothic3%2fg3_bestiario%2fgargoyle.jpg , natomiast Ja dałbym go w wersji skyrimowej, bądź zmiksował ze sobą oba modele http://kingtoko.files.wordpress.com/2012/06/elder-scrolls-v-skyrim-dawnguard-gargoyle.jpg

Pamiętajcie o tym, że wciąż mało wiemy o uniwersum Gothica, w przeciwieństwie do LOTR nie było na ten temat książek, jedynie krótkie wzmianki tu i tam. Piranha Bytes wciąż publikuje swoje gry, w gameplayu z Risen 3 widziałem dużo nowych, nigdy wcześniej nie widzianych potworów - zatem nie wiemy jakie potwory umieściliby w swojej grze gdyby jednak zbudowali kolejnego gothica.

Post połączony: 2014-05-14, 13:09
Panowie - kolejne pytanie za 100 punktów. Czy w modzie chcielibyście mieć możliwość wyboru wyglądu głównego bohatera ( zmiana twarzy, fryzury, koloru brody itp. ) czy trzymamy się sztywnego schematu wyglądu bohatera z drugiej części gothic ?

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A nie można by zostawić starej gęby z opcją jej zmiany?

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
System walki zamierzasz zmienic, czy zostawic ten z skyrim?  :) O ile da sie to zrobic :F

Zagłoba

Zagłoba

FatDragon Game Dev.
posty428
Propsy308
ProfesjaNierób
  • FatDragon Game Dev.
System walki będzie skyrimowy, choć ulepszony istniejącymi modami, mimo to zamierzam samemu jeszcze trochę go podrasować w kierunku zwiększenia realizmu ( zwiększony efekt ogłuszenia, nowe dźwięki walki i cierpienia )

Testy polegające na połączeniu następujących modów dały mi bardzo fajne efekty oraz pełną stabilność gry:

-Deadly Combat
-TK HitStop
-TK Dodge Mod
-Lock On
-Immersive Animations
-Improved Combat Sounds
-DSpSoB - Dual Sheath plus Shields on Back

RiPPerMAN

RiPPerMAN

Użytkownicy
FapTeam Studios
posty222
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • FapTeam Studios
No czekać na moda, nowego kompa, Skyrima i można pykać 

"Nie żałuj umarłych, żałuj żywych, a szczególnie tych, którzy żyją bez miłości"
~ Albus Parcival Wulfryk Brian Dumbledore

Atak Dzieci NEO
http://themodders.org/index.php?topic=21709.0

Xardas47

Xardas47

Użytkownicy
Mhroczny charakterek
posty249
Propsy150
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Mhroczny charakterek
Gothic 3 jako gra, sama w sobie nie jest zła. Rzeklbym, że dosyc fajna. Ale jesli chodzi o sage Gothic, to trzecia czesc tej gry nie ma prawa sie do niej zaliczac.

Trójka jest naprawdę bardzo przyjemna. A widoczki w grze cały czas mnie zachwycają. PB zresztą uznaję tę część, czego nie można powiedzieć o dodatku i części czwartej. To jest dopiero porażka.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Porównaj klimat G1 i G3 :D Ten pierwszy jak dla mnie naprawdę wyróżniał się na tle pozostałych fantasy rpg. Ale trójka? Takich gier jest mnóstwo :D Jak dla mnie choćby Oblivion miał podobny (ale właściwie lepszy) klimat.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
PB zresztą uznaję tę część, czego nie można powiedzieć o dodatku i części czwartej. To jest dopiero porażka.

Może dlatego że PB robiła g3, a g3 zb i arcanie robiło inne studio  :F

A widoczki w grze cały czas mnie zachwycają.

Oceniać grę na podstawie grafiki  :blink:

gothic1210
  • Gość
Nie ocenił gry na podstawie grafiki. Napisał, że mu się podobały widoki.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Two Worlds jest takze niesamowicie podobnym tworem klimatycznym co Gothic 3. Oblivion ma lepszy klimat, aczkolwiek ta przejaskrawiona, bajkowa kolorystyka (szczegolnie postaci) troszke wkurzala.

Ogolnie fajnie by bylo jakby zrobili remake Gothic'a 1 albo np. Morrowinda. I nie chodzi mi tu, dzisiejsze standardy, o grafike. Tylko chociazby od strony mechanicznej, skryptowej, technicznej. Gdzie np. w Gothicu nie mozna zrobić dialogu miedzy kilkoma osobami (trzeba sie bawic w jakies ikarusy, lego klocki itd) a ogolnie skryptowanie jak i samo moddowanie jest dosyc trudne i wywoluje bugi i bledy (w porownaniu do chocby serii TES gdzie moddowanie jest tak proste, że tylko aby wejdziesz do TES CS albo creation kita i juz wiesz o co chodzi). Poza tym - graficznie tez chcialbym zobaczyc nowa odslone Gothic 1 czy Morrowinda wyzej wymienionego. Co prawda klimat nie do powtorzenia, ale jak dla mnie Gothic 1 - ma boski klimat - ale nie taki, jaki byc powinien. Za mało klimatu wiezenia, kolonii karnej.

Takie oto MOJE zdanie.

EDIT: @up a po czym oceniac gre? TAKZE po grafice. Nie mowie, ze inne czynniki na to wplyw nie maja, ale raczej kazdy jest wzrokowcem, musi na to patrzec, wiec chyba takze musi mu sie to podobac.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Morrowind z tego co wiem jest tworzony bądź wyszedł na silniku z Skyrima.

Xardas47

Xardas47

Użytkownicy
Mhroczny charakterek
posty249
Propsy150
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Mhroczny charakterek
No dobra przyznaje, G3 trochę zrównało się z innymi erpegami. Ale to nie zmienia faktu że gra utrzymuje standardy, a gothicowy klimat, wciąż da się w nim wyczuć. Może to już nie są te same odczucie co przy graniu w pierwszą część ale jednak.
Co do TESów, według mnie klimatem nigdy nie przebiją gothica. Morrowind - ujdzie, Oblivion - chyba jeszcze bardziej bajkowy od G4, Skyrim - pod względem mechaniki dobry, o klimacie za dużo nie wiem.
Co do Remake'a gothica, to chyba PB coś mówiło że jak Risen 3 się sprzeda, to może się za to wezmą. Tak więc kupujcie, kupujcie. :D

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Morrowind z tego co wiem jest tworzony bądź wyszedł na silniku z Skyrima.
Jest tworzony tak zwany Skywind. Ale mi chodzi o ogolny remake, najlepiej tworzony przez tworcow. A czemu? A temu, że Polskie firmy chetniej sie wezma za spolszczenie gry, remake Morrowinda, anizeli ktos spolszczy moda ;]

No dobra przyznaje, G3 trochę zrównało się z innymi erpegami. Ale to nie zmienia faktu że gra utrzymuje standardy, a gothicowy klimat, wciąż da się w nim wyczuć.

Nie, tam nie ma klimatu Gothica. Dla mnie klimat Gothica skonczyl sie na dwójce. W trojce co najwyzej mozna powiedzieć jest klimat bardziej strategiczny, chodzi mi o te odbijanie miast itd. Nie mowie juz o zadaniach, ktore sa po prostu nudne.

KOMPUTER:
Spoiler

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Klimat w g3 dopiero przywraca Conten mod 2.6 ;)

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czym go przywraca? Kilkoma teksturami? Questami przez ktore musisz zapylać po pół mapy, zeby przeczytać jedną-dwie kwestie dialogowe i sie wracac? Nie, jak dla mnie nic nie przywraca klimatu gothica w G3, żeby tam "wpleść, wpoic, wstrzyknac" klimat Gothicowy trzeba by cala gre przebudowac, przepisac itd.

KOMPUTER:
Spoiler

0 użytkowników
Do góry