Ok, dobrywieczór przedewszystkim. Wiem, że updateu długo nie było (za długo), ale było to spowodowane brakiem czasu (standardowa wymówka

). Ale też dużo się działo. Może tego nie będzie widać na screenach, ale pokazuje to co mam na chwile obecną, żebyście widzieli, że projekt jest kontynuowany. I bedzie skonczony, bo czerpie z niego bardzo wiele radości, i zajmuje mi czas
Na chwilę obecną plan wioski (albo zajazdu, jak kto woli), został przerobiony 3 razy. Za każdym razem z uzyciem WorldMachine. Obecny wygląd terenu zostanie.
Drzewa robię od nowa. Mam teraz 3 drzewa jakieś standardowe lisciaste. Dojdą do tego brzozy, sosny i świerki. Poza tym trawa będzie zrobiona od nowa. Po mojemu.
Bo to co teraz zobaczycie to efekt moich obserwacji, jak Redzi zrobili trawę do Wiedzmina 3-go. Tam mniej wiecej tak wygląda:
Zwykły plane, dosyć wąski, i dosyć dużo tych pojedynczych meshow porozsiewanych po poziomie. Sprobowalem tak zrobić, i to jest wogole nie efektywne (moze nie mam doswiadzczenia, albo cos, nie znam sie tak na technikaliach). A po drugie nie wygląda tak dobrze jak u Redów

Brak skilla.
Jedyne co mnie boli jeśli chodzi o Cryengine z systemem PBR to tekstury terenu. 3 dni spedzilem nad terenem. Zrobilem chyba z 25 tekstur, i zostalo moze z 5, ktore w tej chwili sa na screenach. I fakt, jest zbugowany ten teren, ze znajomym zrobilismy tablice na Trello z pomyslami i bugami, ktore community podsuwa Crytek'owi. Moze wezma to pod uwage, zainteresowala sie tym administracja CryDev'u.
Assetow mam wiecej, sa dopiero w fazie teksturowania (chyba z 7 assetow jest do poteksturowania, a bedzie ich wiecej).
Sorry za sciane tekstu, kto przeczytal: congratulations. Pewnie nic nie pokaze przez nastepne 2-2,5 tygodnia, dlatego tak duzo tego tekstu.
As always: porady, overpaint, sugestie mile widziane.