Tarrok prosi o zaprojektowanie nowego Ulu-mulu! 41567 91

O temacie

Autor Wowoz

Zaczęty 16.07.2013 roku

Wyświetleń 41567

Odpowiedzi 91

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Nasmarowałem coś ale nie jestem pewien czy pójdę s tym dalej ...

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Ludzkie oko to najlepsza poziomica.

No to spróbuj tak coś zbudować... : p

Btw. Dalej pozostajemy przy opcji remaku czy można tak jak Avallach zaproponował?

gothic1210
  • Gość
Ciut słabo zeskanowało wiec musiałem sobie pomóc fotoszopowym filtrem.

Valeyard

Valeyard

Użytkownicy
posty39
Propsy182
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Widzę, że jest tam zamontowany róg jednorożca wiec jest to potężny wojownik.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Valeyard - wygląda jak broń zrobiona z czaszki i kręgosłupa ścierwojada :D

gothic1210
  • Gość
Gothic1210, strasznie to biedackie. To ma być ceremonialna broń pokazująca że jesteś wojownikiem tak potężnym, żeby orkowie bali się stanąć tobie na drodze, zapewnić ich szacunek.
Chciałem się ściśle trzymać słów Taroka i materiałów, które kazał zgromadzić :P To ma być gałąź, grubsza przy końcu i pusta wewnątrz. Wszystko ma być surowe i "orkowe". W sumie to myślałem też, żeby te kły ułożyć w formie takiego jakby harpuna, a u góry w tej pustej części coś wstawić np. jakiś kryształ, ale takie coś już chyba wykracza poza wymogi konkursu.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
- Wygląd nowego Ulu-mulu nie może drastycznie się zmienić. Ma być to remake odświeżający mocno wygląd, ale sam zamysł (kły na górze, zeby po bokach itp) oryginalnej broni musi zostać uwzględniony,

Trochę badziewnie to będzie wyglądać. Znowu te rogi na patyku? Najlepiej wyglądałoby zrobienie całkiem nowej, ceremonialnej broni, która faktycznie wzbudzałaby respekt. Póki co, dotychczasowy wygląd Ulu-Mulu wręcz odrzuca. Ni to ładne, ni to poręczne, czy też potężne. To po prostu wygląda jakby miało się rozsypać po zadaniu jednego uderzenia. :pokerface:

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Dobra. Pójdę na ugodę. Niech chociaż trochę je przypomina. Pasuje? :D

YetoKnight

YetoKnight

Użytkownicy
posty125
Propsy114
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Dobra nie mam tableta, choć to żadne wytłumaczenie bo i tak rysować nie potrafię ;p
Właściwie wstawiam tu mój "koncept" bo jest to wymagane, normalnie bym tego nie zrobił, bo wiem, że to jest brzydkie. Zresztą koncepcje troszkę zmodyfikuję już w 3D, uznałem, że nie ma sensu nanosić tego na te bazgroły.

Spoiler

Można cisnąć dowoli, wiem jak to wygląda ;d

Ja się nie znam, to chętnie się wypowiem.
https://www.youtube.com/user/YetoKnight

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit
Jak znajdę czas to to jakoś ogarnę, żeby był detal i żeby to starannie wyglądało. Póki co czasu nie ma ;)

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Czy ta kość na górze nie chybotałaby się za bardzo, a te gałązki to których jest przywiązana nie połamałyby się podczas walki?

Popisuje się ciągle menda jedna...

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty640
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)
Kurde myslałem ,że termin jest do 17 sierpnia postaram się coś na jutro zrobić.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Czy ta kość na górze nie chybotałaby się za bardzo, a te gałązki to których jest przywiązana nie połamałyby się podczas walki?
To nie jest broń do walki, jest to bardziej symbol.

Swoją drogą, chyba jednak nic nie pokażę, nie ośmielę się pokazać czegoś od siebie między waszymi conceptami = |

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Valeyard

Valeyard

Użytkownicy
posty39
Propsy182
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy

Jeszcze brakuje tu kilku rzeczy jak oczodoły i tym podobne;]  Aztek dzięki za podpowiedź :D

Edit:
Po prostu uznałem ze to ciekawy pomysł aby tak kręgosłup i czaszkę z drewnem połączyć;]

To teraz juz normalnie.

Myśle jeszcze nad inną koncepcją, bardziej prostą to mozliwe ze wkrótce ją wykonam.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
raczej sie nie wyrobie, ale bitwe poprowadze

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Spoiler
Jeszcze brakuje tu kilku rzeczy jak oczodoły i tym podobne;]  Aztek dzięki za podpowiedź :D
Jestem przeciwnikiem nie konstruktywnej krytyki. Ale tutaj jedyne konstruktywne co potrafię napisać to serio, zrób coś innego. To nie wygląda powalająco. Potężny wojownik, którego nie waży się zaatakować armia orków gdyż jest on... pogromcą ścierwojada? Nie wiem jaka była intencja Azteka, ale jestem bardzo zaskoczony że zinterpretowałeś to jako zachętę i wskazanie obiecującego kierunku.

To jest prawie tak chujowe jak grzyb Wowoza (http://themodders.org/index.php?topic=39.msg1093145#msg1093145), chociaż w trochę innym sensie.

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy

I tłumaczenie.

To na samej górze to jebutne coś cieniostwora jest nawiercone i w to wciśnięto trzonek i ten jakiś róg czy to kieł z góry dodatkowo jest to przyklejone żywicą a cały róg przywiązany. Z jednej strony służy jako młot a z drugiej jest spiłowany. Niżej dwa ozdobne kły czy cos bo to wymóg nawoza.

Aktualnie tyle.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry