Tarrok prosi o zaprojektowanie nowego Ulu-mulu! 41593 91

O temacie

Autor Wowoz

Zaczęty 16.07.2013 roku

Wyświetleń 41593

Odpowiedzi 91

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szczerze powiem że jak dla mnie najlepszy był projekt Sir Lothergiema,  chociaż wyszło z tego gówno, z kolei Jedaitha wygląda najgorzej, chociaż jako jedyny trzymał się projektu i coś z tego jest.

Valeyard

Valeyard

Użytkownicy
posty39
Propsy182
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Ja też muszę zrezygnować bo mój model mi się nie podoba i nie zdążę go poprawić i namalować tekstur. Pokaże jedynie ostatnią wersję już poza konkursem.

gothic1210
  • Gość
Po chuj ja robiłem na szybko jak teraz wszyscy zrezygnowali. ;/ 

TO PRZEZ BRAK PUCHARKÓW!

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
TO PRZEZ BRAK PUCHARKÓW!
A kto powiedział, że ich nie będzie?  :blink:

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Prosze o oddanie prac wg. regulaminu. Do dzisiaj!

YetoKnight

YetoKnight

Użytkownicy
posty125
Propsy114
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Szkoda, że tak mało prac, może jednak ktoś coś dorobi w dzień/dwa?
Co z ankietą?

Ja się nie znam, to chętnie się wypowiem.
https://www.youtube.com/user/YetoKnight

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Na ankietę chyba za mało prac.

Powtórzcie bitwę (lub zróbcie podobną), ale nie wymagajcie concept artu, w ten sposób osoby które zmienią wizję, lub po prostu nie będą chciały robić conceptu wezmą udział.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
Czyli wyszło jak zwykle :lol2:

Propsy Jed za to ze wszystko skończyłeś

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Jak nie oddacie prac do dzisiaj, anuluje całą bitwe.

YetoKnight

YetoKnight

Użytkownicy
posty125
Propsy114
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jak nie oddadzą (spoko, że się deklarowali) to może chociaż dla tych 3 prac?

Ja się nie znam, to chętnie się wypowiem.
https://www.youtube.com/user/YetoKnight

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit
No to załóż temat z ankietą i tyle, nie ma co się na nikogo oglądać.  :)

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
A według mnie, takie chujostwo jak "Nie oddam bo wstyd" powinien byc karany małym warnem. Bo tu tak zrobi, zrobi w nastepnej bitwie i tak bedzie ciagle. Skoro zadeklarowalo sie ileś tam osob to ileś tam osob powinno to zrobic. Mieli na to duzo czasu. To tak jak z dniem screena. "Nie bierzemy udziału, bo Rzeka i tak wygra" a juz jakas grupa (której nazwy zapomnialem) kiedys wygrala z rzeką.

Ludzie, nie robicie tego nie wiadomo po co. Kazdy tu praktycznie sie zna, i nikt nikogo nie bedzie jebał czy toczył beke "Bo jego model wyglada tak, tamtego wyglada srak". Kazdy tu robi, zeby sie sprawdzic, a przy okazji wprowadza lekką nutke rywalizacji, a jak wiadomo dobra rywalizacja jest zdrowa i pomaga samemu sie rozwijać (co sprawdza sie praktycznie wszedzie, w prawdziwym zyciu, na treningach, w grach, w game dev itd).  Model wypadł słabo? Trudno, poprzeglądaj wiecej tutoriali, pomysl troche bardziej, rozwin wyobraznie, nastepnym razem wyjdzie o wiele lepiej. Zreszta, zawsze to "słabo" jest wiecej niz osoby (takie jak ja) które nie biorą udziału w ogole.

Najbardziej podoba mi sie praca Jedaitha. Wiadomo, słabo sie trzyma, ale jak to ktos napisal (chyba Sawik) ta bron jest ceremonialna, ma pokazywac i budzic szacunek noszącego ją, a nie uzywac do walki.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry