Mentalny upadek forum 70412 227

O temacie

Autor Dark

Zaczęty 30.11.2012 roku

Wyświetleń 70412

Odpowiedzi 227

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
@sawik nie nie przyjąłem bierzmowania i nigdy nie przyjmę, komunię miałem ale nie ode mnie to zależało więc lepiej sawiczku spierdalaj ode mnie Allach Akbar panie islamisto.
Dlatego zapytałem o bierzmowanie, bo znam sporo "ateistów" którzy przyjęli bierzmowanie, a w tym wieku już się mniej więcej ogarnia pewne sprawy i można postawić na swoim.

Rybek.
Zaczyna się, "małe płotki" zbiegają się bo widzą że znowu zaczyna się czysty hejt. Odnośnie tamtej sprawy to myślałem że już to sobie wyjaśniliśmy.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dark

Mentalny upadek forum
#182 2012-12-12, 18:16(Ostatnia zmiana: 2012-12-12, 18:17)
Dark, niestety robisz się już nudny. Pierwszy taki post jeszcze zaskakiwał swoją siłą przekazu, ale każdy żart jest zabawny tylko raz. To prowo już się wyczerpało.
Ty i Tobie podobni robicie się już nudni i żałośni z oskarżaniem mnie za każdym razem kiedy coś napiszę o prowo. Piszę o miłości? Prowo kurwa! Piszę o ewolucji? Prowo! Post z moim zdaniem o apokalipsie faktycznie pisałem z lekką dozą ironii, chociaż jestem osobą wierzącą (TAK do cholery, nawet jeśli śmieje się z kloackiego kościoła katolickiego), nie przeszkadza mi to natomiast w posiadaniu dystansu do siebie i swojej wiary. Ale jeśli ktoś wmawia mi, że pochodzę od małpy mogę tylko wstawić facepalma :facepalm:  I co, może fakt że schudłem 12kg dzięki radom Thora to też prowo? Skończcie ze swoimi teoriami spiskowymi, i jeśli nie macie nic konstruktywnego do powiedzenia to przenieście swoje gorzkie żale do kantyny, bagna czy innego gówna

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cragann

Mentalny upadek forum
#183 2012-12-12, 19:13(Ostatnia zmiana: 2012-12-12, 19:16)
Ja straciłem prawie całkiem swoją wiare po przeczytaniu tego
Nie będziecie się zwracać do wywołujących duchy ani do wróżbitów. wieszczek, guślarz, i wróżek, i czarownik
Uświadomiło mi że to ludzie wymyślili swoją wiarę, prymitywna wiara w czary, magie. Wierzę nadal w jakiegoś boga, ale chceścijaństo dla mnie odpadło, jeżeli nadal jesteście tak zapatrzeni w swoją wiarę- polecam poczytać o spirytyźmie wg. chrześcijaństwa.

A wgl. to dobre prowo nam kilka tysięcy lat temu zrobili.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Mentalny upadek forum
#184 2012-12-12, 19:43(Ostatnia zmiana: 2012-12-12, 19:50)
Huj o mnie wiesz, może mam 40 lat i lubię zabawy z małymi dziewczynkami? A może mam lat 12 i bawię się w piaskownicy gdy nie jestem na forum? Huja o mnie wiesz, więc nie próbuj mówić o mojej osobie poza łamami forum/internetu, bo gówno wiesz w tej (i wielu innych) sprawie.

I na tym polega Twój problem. Miotasz się tu jak gówno w dupie i w takim tonie możesz gadać nawet najmądrzejsze rzeczy a i tak większość będzie z ciebie gnić, bo nawet nie dajesz aby było inaczej. Z resztą, chuj tu po tych mądrościach, skoro jak sam określiłeś równie dobrze możesz mieć 40 lub 12 lat a bajkopisarzy, teoretyków i innych wynalazków w internetach nie brakuje. Wielkie grono z którym tak zażarcie próbujesz dyskutować to osoby, które w większości kojarzą się od lat z rozmów i zdjęć a niektórzy na żywo. Nie jesteśmy anonimowi i każdy wie po kim czego można się spodziewać i ile te słowa są warte. Ty możesz równie dobrze być farmazonem, do tego te wieczne wymuszone "nie znacie mnie", "ja mam wiedzę z dziedziny x" i inne pierdoły. Srać się chce od czytania takich nadętych pierdół.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Idioto, nawet nie zauważyłeś że używam waszych tekstów :facepalm:

To jest problem z tym forum, od kilku miesięcy stopniowo naśladowałem jednego z was, zmiana co tydzień/dwa, niektórzy się nawet w tym połapali, brawo ku nim, resztą jak ty jechała po mnie za każdym razem.

W sumie jako iż to mój ostatni post na tym forum w normalnym okolicznościach byłby to w huj długi post, z przeprosinami do paru osób oraz ogólnym tłumaczeniem o co kurwa chodzi, jednak mam wyjebane, szczęścia w nołlajfieniu, ja się stąd zmywam.

Ogrodnik - Nie wiem w sumie czy to przeczytasz, ale byłeś jedyną osobą z forum której danych personalnych nie znalazłem (chyba że jednak jesteś Tomaszem Pataną) oraz nie byłem w stanie Ciebie odtworzyć czy też odegrać, w sumie w moich oczach zdobyłeś uznanie, mimo że dla Ciebie huj to znaczy.

Jak pogadacie z Aztekiem i Avallachem może uda wam się co nieco zrozumieć.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Mentalny upadek forum
#186 2012-12-12, 20:03(Ostatnia zmiana: 2012-12-12, 20:03)
ale byłeś jedyną osobą z forum której danych personalnych nie znalazłem

Wyczyn godny najlepszych agentów KGB. Lubię to :ok:

Groźna szajka internetowych bandytów rozbita.

Zastanawia mnie tylko na chuj? Musisz być niezłym pokurwem, skoro kręci cię stalkowanie ludzi z zapomnianego przez świat forum o goticzku. Dla ciebie już psychiatra a nie żadne gamedevy.

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Koziek

Mentalny upadek forum
#187 2012-12-12, 20:08(Ostatnia zmiana: 2012-12-12, 20:13)
jak prawi stare przysłowie: psy szczekają a karawana jedzie dalej

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
jak prawi stare przysłowie: psy szczekają a karawana jedzie dalej

Jesteśmy mentalnie za słabi na ten poziom prowa.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Dark, niestety robisz się już nudny. Pierwszy taki post jeszcze zaskakiwał swoją siłą przekazu, ale każdy żart jest zabawny tylko raz. To prowo już się wyczerpało.
Ty i Tobie podobni robicie się już nudni i żałośni z oskarżaniem mnie za każdym razem kiedy coś napiszę o prowo. Piszę o miłości? Prowo kurwa! Piszę o ewolucji? Prowo! Post z moim zdaniem o apokalipsie faktycznie pisałem z lekką dozą ironii, chociaż jestem osobą wierzącą (TAK do cholery, nawet jeśli śmieje się z kloackiego kościoła katolickiego), nie przeszkadza mi to natomiast w posiadaniu dystansu do siebie i swojej wiary. Ale jeśli ktoś wmawia mi, że pochodzę od małpy mogę tylko wstawić facepalma :facepalm:  I co, może fakt że schudłem 12kg dzięki radom Thora to też prowo? Skończcie ze swoimi teoriami spiskowymi, i jeśli nie macie nic konstruktywnego do powiedzenia to przenieście swoje gorzkie żale do kantyny, bagna czy innego gówna

Z jakiej pały ten post dostał po 2 propsy od gothica1210 i Luka?

Popisuje się ciągle menda jedna...

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bo tak zajebisty post zasługuje na multipropsy

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ogrodnik - Nie wiem w sumie czy to przeczytasz, ale byłeś jedyną osobą z forum której danych personalnych nie znalazłem (chyba że jednak jesteś Tomaszem Pataną) oraz nie byłem w stanie Ciebie "odtworzyć" czy też "odegrać", w sumie w moich oczach zdobyłeś uznanie, mimo że dla Ciebie huj to znaczy.
Jak moje dane osobowe znalazłeś? :lol2:

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Mentalny upadek forum
#192 2012-12-12, 22:00(Ostatnia zmiana: 2012-12-12, 22:01)
Ogrodnik od kilku miesięcy na forum udostępnia swoje nagrania z yt z karabinem w ręku, zdjęcia w pozycji ruchacza drzew zwisającego z gałęzi, czy też dodaje do znajomych ludzi z the modders. Nie wiem jak mogłeś mnie nie znaleźć. W działach publicznych na pewno znajduje się wystarczająco informacji pozwalających mnie namierzyć, nawet wiem gdzie szukać.

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy274
  • Użytkownicy
Ba, niektórzy z nas namierzyli się do tego stopnia że nawet kilka razy spotkali i nie całkiem potajemnie nawiedzali nawzajem swoje wynajmowane kryjówki.

Mi tu jakimś pedalstwem zajeżdża

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc

Graveir

Mentalny upadek forum
#195 2012-12-12, 22:31(Ostatnia zmiana: 2012-12-12, 22:32)
Kucyki niszczą umysł.
Gdyby nie fakt,że z takim przekonaniem żyję od conajmniej 5 lat,to może bym się z tobą zgodził,że to przez nie podchodzę tak,a nie inaczej do tych spraw.Jednak zasadniczo najlepiej wszystkie niepowodzenia i teoretycznie zbliżający się koniec świata(którego za c**ja nie będzie) zrzucić na barki domniemanego Boga(wierzę,bo trzeba w coś wierzyć,ale fanatykiem na pewno nie jestem).A co do poglądów innych użytkowników - mam to w głębokim poważaniu,co wyznają,bo to ich prywatna sprawa i życie.The end.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Ba, niektórzy z nas namierzyli się do tego stopnia że nawet kilka razy spotkali i nie całkiem potajemnie nawiedzali nawzajem swoje wynajmowane kryjówki.

W takim razie wychodziłoby że to grupowe pedalstwo Adanosa, Azteka, Meatrikza, Fenixa, Ogrodnika i moje, zwykle w towarzystwie alkoholu i także w miejscach publicznych.

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy274
  • Użytkownicy

Siekacz

Mentalny upadek forum
#197 2012-12-12, 22:36(Ostatnia zmiana: 2012-12-12, 22:36)

W takim razie wychodziłoby że to grupowe pedalstwo Adanosa, Azteka, Meatrikza, Fenixa, Ogrodnika i moje, zwykle w towarzystwie alkoholu i także w miejscach publicznych.

Pfuj...
Żeby w miejscach publicznych się chędożyć.
Kurwa wiedziałem że z tym forum jest coś nie tak  :facepalm:

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Mentalny upadek forum
#198 2012-12-12, 22:47(Ostatnia zmiana: 2012-12-12, 22:48)

Ta, już ja słyszałem o waszym alkoholu. WPADAJ BUA BO NIE MA Z KIM PIĆ :lol2:
To mówię ja, człowiek jedno piwo na semestr.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry