Żale 7867 23

O temacie

Autor Tomek

Zaczęty 7.03.2012 roku

Wyświetleń 7867

Odpowiedzi 23

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
jak ze zmianą nicków  :lol2:

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Co mam wowoz do zmiany nicków? Kurwa opanuj się ogrodnik.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Czyli fakt że stworzyłeś bitwę stawia cię ponad innymi? Jeżeli mam być szczery to sama bitwa mało mnie obchodzi, tylko każda bitwa tak kończy - termin jest ciągle przekładany.

Czy ty zawsze musisz się do czegoś przypierdolić, szczególnie do czegoś w czym nie bierzesz udziału i nie prezentujesz żadnej pracy? Zawsze o wszystko żale i pretensje do całego świata masz TY. Miał je też Gotyk, i co? jak skonczyl?
Nie jestem przeciwko wyrazaniu swojej opinii, ale ty trollujesz już na skale masową i tylko gdybym miał uprawnienia, dawno byś poleciał za takie marudzenie jak typowy polaczek.
Jesli chcesz dyskutowac to zakladaj temat w offtopie albo na PW.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Poprosilem o pierdolone 2 dni, a nie 2 miesiace, spokojnie.
Ja prosiłem o pierdoloną zmianę nicku...

Gumen

Gumen

Użytkownicy
Niegdyś grafik 3D
posty113
Propsy355
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Niegdyś grafik 3D
ooo robi się gorąco
lecę po popcorn
zapowiada się niezłe widowisko
nie znoszę gdy kłócicie się jak dzieci

Na emeryturze modderskiej od 2013 r.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel

Sawik

Żale
#5 2012-03-07, 19:34(Ostatnia zmiana: 2012-03-07, 19:35)
WWZ jak sam napisałeś ja tylko wygłaszam swoją opinię na brak organizacji przy takich eventach. Czy gdyby ktoś z górnego forum poprosił o zmianę terminu zgodziłbyś się? Jeżeli możesz powiedzieć że tak bez kłamania to przepraszam itp itd.
Chociaż w sumie to też nie powinno mieć miejsca bo jeżeli poczekasz na jedną osobę to powinieneś poczekać na inne też czyli za dwa dni jeżeli ktoś napisze o przeniesienie terminu nie powinieneś odmówić oraz zarówno nie powinieneś się zgodzić. Sytuacja matowa jak widzisz. I o tym mówię, nie powinno być zmiany terminu bo potem wypada poczekać na każdego chętnego, a czekanie tylko na wybranych jest niesprawiedliwe.

Edit: sorry jak to pisałem nie było jeszcze usunięte poprzednie.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Oddzielam. Płaczcie dalej o nicki, tylko zawołajcie jeszcze Caesuma, bo ewidentnie go tu brakuje.
Pozdrawiam

Admin huj.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Żale
#7 2012-03-07, 19:38(Ostatnia zmiana: 2012-03-07, 19:41)
Ej no, offtop jest dopiero licząc od posta Ogrodnika:

jak ze zmianą nicków  :lol2:

Poprzednie posty które są zdecydowanie na temat bitwy wracam do prawowitego tematu :D

@down: No niech będzie oddzielone, ale to co nie było kłótnią o Wowoza i nicki :|

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Specjalnie to oddzieliłem żeby kłócić się tutaj a nie tam.

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szczególnie mam dość czytania postów takich osób jak KZW, do którego osobiście nic nie mam ale szlag mnie po prostu trafia, jak widzę że sam zgodził się na przesunięcie terminu, a dopiero jak podłapał temat nicków to zmienił zdanie, bo uznał że można po wkurwiać przy okazji trochę bułę.

Kazzmir
  • Gość
...wkurwiać przy okazji trochę bułę...

zdecydowanie stary, zgorzkniały i czerstwy xD

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Żale
#11 2012-03-07, 19:44(Ostatnia zmiana: 2012-03-07, 19:53)
WWZ jak sam napisałeś ja tylko wygłaszam swoją opinię na brak organizacji przy takich eventach. Czy gdyby ktoś z górnego forum poprosił o zmianę terminu zgodziłbyś się?

A dlaczego nie? Gdyby był na tym etapie teksturowania co ja to oczywiście. Byłem już świadkiem przedłużania bitew i nic nigdy się złego nie stało, nie wliczając bitew, które z góry były źle zorganizowane. Jak widzisz w mojej bitwie wzięło udział pare osób. Jesli chodzi o moją teksture to brakuje mi naprawde niedużo, ale NIE ROZERWE się, więc wyszedłem z inicjatywą przedluzenia bitwy. Najpierw napisalem do Bulkowskiego, ktory stwierdzil, ze wypadaloby zapytac tych, ktorzy BIORĄ UDZIAŁ w bitwie. Napisałem więc, krótkie, zwięzłe pytanie odnośnie przesunięcia terminu o tylko 2 dni i podałem racjonalne powody. Gdybym nie miał pracy w tak zaawansowanej formie jak obecnie prawdopodobnie olałbym bitwe. Część osób się zgodziła, więc traktuje to jako potwierdzenie tego, że nie tylko ja musze/mogę coś dopicować i wyglancować żeby było cacy. Niektórym osobom jest to kompletnie obojętne jak np Gumen, ktory otwarcie to powiedzial.
Ale oczywiście zaraz musi się pojawić taki sawik albo kzw i zrobić flame i rozpierdol w temacie odnośnie zmiany nicków, administratorow chujów albo innych. Chcecie to hejtujcie sobie forum i administratorów gdzie indziej, ale kuzwa nie w temacie gdzie ludzie prezentują swoje prace, albo omawiane są sprawy stricte organizacyjne - to świadczy tylko i wyłącznie o was.
Także panie Sawik, powstrzymaj swoje hejterskie zapędy...

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Buła

Żale
#12 2012-03-07, 19:45(Ostatnia zmiana: 2012-03-07, 19:46)
...wkurwiać przy okazji trochę bułę...

zdecydowanie stary, zgorzkniały i czerstwy xD
Kazz, przestań bo jak mi to mówisz to na prawdę zaczynam się o siebie martwić :lol2:  :lol2:

ja też taki byłem xD

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka

Faren
RaveN Studio

Żale
#13 2012-03-07, 19:46(Ostatnia zmiana: 2012-03-07, 19:53)
A ja mam dość usuwania postów z kucykami :(
Aztek dawaj graficzkę z JA na 100%

@Wowoz: to czemu siedzisz na forum i odpowiadasz na głupoty zamiast siedzieć i zapierdalać do sprawdzianu?

makin' bacon

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
łee, przeniesione? Teraz to nie offtop, teraz to nie trolling... idę stąd, bo straciłem zapał.

Jebać Adminów!

aaa, Buła, wskocz na gg bo mam sprawę XD

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Moje "hejterskie zapędy" nie chodzą o twoją bitwę tylko o ogólnie bitwy na forum. Dwa dni to nie dużo, ale zmienianie deadline w dniu bitwy jest bezsensu i niesprawiedliwe wobec osób które to zrobiły w terminie. Jak ktoś napisał (chyba Avallach) zrobienie takiej tekstury to parę godzin roboty, nie wiem, nie znam się to fakt, ale miałeś dwa tygodnie, mówisz że nie masz czasu dziś, a przez ostatnie dwa tygodnie jak sam napisałeś opierdalałeś się, więc do kogo (i o co) masz wąty? Gdybyś zrobił to wcześniej nie byłoby problemu.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Aztek dawaj graficzkę z JA na 100%
Już już... trzeci raz już ląduje na forum : |

Dragomir

Dragomir

Użytkownicy
Daj proposa :C
posty207
Propsy100
  • Użytkownicy
  • Daj proposa :C

Dragomir

Żale
#17 2012-03-07, 20:32(Ostatnia zmiana: 2012-03-07, 20:34)
Buła ssie
Ta, testuje (user)

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Żale
#18 2012-03-07, 20:36(Ostatnia zmiana: 2012-03-07, 20:39)
Te 'żale' są tak kiepskie, że mój mózg mówi mi, żeby je zamknąć, zanim sięgniemy dna jakiego jeszcze nie znamy :|

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Żale
#19 2012-03-07, 21:12(Ostatnia zmiana: 2012-03-07, 21:16)
tylko zawołajcie jeszcze Caesuma, bo ewidentnie go tu brakuje.
TADAM! OTO JA

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry