Bitwa 8a - Mob 135804 377

O temacie

Autor Jedairusz

Zaczęty 5.07.2011 roku

Wyświetleń 135804

Odpowiedzi 377

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!

mgr Fartuess

Bitwa 8a - Mob
#180 2011-07-31, 14:44(Ostatnia zmiana: 2011-07-31, 14:44)
Ja jestem za przedłużeniem. Po raz pierwszy to ja potrzebuję więcej czasu :P

Popisuje się ciągle menda jedna...

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Do środy? Ja jeszcze mam drobne rzeczy do zrobienia.

Jedairusz

Jedairusz

Moderator działu
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Moderator działu
  • Grafik 3D w Boombit

Jedairusz
Moderator działu

Bitwa 8a - Mob
#182 2011-07-31, 19:56(Ostatnia zmiana: 2011-07-31, 19:57)
Ja nie mam nic przeciwko. Screeny jakieś dorzucę później.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Musiałbym ostro przychrunchować, żeby mieć szansę się wyrobić do środy.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Musiałbym ostro przychrunchować, żeby mieć szansę się wyrobić do środy.
Dokładnie. Nie ma się co spieszyć z zakończeniem bitwy. Chodzi przecież o to, by każdy dokończył swoją pracę, prawda?

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Tak, ale jeśli nie będzie konkretnego terminu, to i mobilizacji zabraknie. Myślę, że w tydzień każdy da radę.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
mimo wszystko nie wiem...  

nogami już dochodzę do w miarę satysfakcjonujących mnie efektów. Proporcje powoli zaczynają mi pasować. Ale za to będę musiał jeszcze skorygować proporcje korpusu. Trzeba zrobić HP do nóżek, zUVmapować te cholerstwa. Uporządkować wszystkie kawałki UV mapy. Ponakładać na siebie tam gdzie trzeba, co pewnie będzie w niektórych momentach naprawdę problematyczne (szczególnie przez różniące się między sobą pary nóżek). Potem mam bake'owanie i nie wierzę, żeby tam mi się nic nie *ebło. A na tekstury będę potrzebował też nieco czasu.

Teraz nie jestem w stanie powiedzieć na kiedy to wszystko będzie gotowe, więc powiedzmy, że termin będzie do niedzieli z możliwym obsuwem. W czwartek/piątek pewnie będę wiedział, czy się wyrobię, czy nie.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Jak aż tyle roboty, to może lepiej zrobić coś prostszego przez ten tydzień, a potem tamto dokończyć?

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Na razie 806 trójkątów. Muszę jeszcze rozkminić, jak zrobić dloń i ogólnie wygładzić model.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
to chyba wip wipa wipa, nie?

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zrobi się ładną normalkę.

Wiktor Suworow, Akwarium

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Jak aż tyle roboty, to może lepiej zrobić coś prostszego przez ten tydzień, a potem tamto dokończyć?

Nie ma opcji. Zanim bym wszystko wymyślił i rozkminił to bym już na tyle czasu stracił, że to co bym stworzył byłoby mocno niedopracowane. Zresztą nie chcę robić byle jakiego modelu na szybko. To nie w moim stylu :P

Konserwa

Konserwa

Użytkownicy
posty63
Propsy23
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No to skończyłem. Brakuje mu jakiejkolwiek broni. Miał być jeszcze hełm (salada była już prawie gotowa), ale ostatecznie ch*j z tym. Na model nie mogę już patrzeć i najprawdopodobniej nie będę już mieć możliwości dokończenia. W trakcie pracy wyszły złe nawyki do zbytniego upraszczania geometrii i brak przemyślenia tricountu. Model mi się nie podoba, wielu elemontom przydałoby się więcej trisów. Tekstury kończone na szybko przez brak czasu. W sumie nie wiem, do jakiej gry miałoby to trafić, bo nie pasuje do niczego.

soft: blender + gimp
6389 trisów
tekstury: diffuse, normal, specular - 1024x1024 każda

i bonusowo (poza bitwą) sculpt głowy

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Sculpt kozacki  :ok:  Najlepsza część całego modelu  ;p

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Nooo ryło ze swoim sculptem robi wrażenie, szkoda tylko że ma taki brzydki wyraz twarzy. Ponadto proporcje (on ma strasznie krótkie nóżki imo) no i faktura metalu :/.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
LP

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
KZW, jak na moje, to niepotrzebna ta faktura materiału, której i tak w sumie widać nie będzie, a psuje efekt elementów, gdzie normalka być widoczna powinna.

Konserwa model fajny, sculpt nawet bardzo, ale tekstury, szczególnie głowy już gorzej. On chyba nigdy nie był na słońcu ;d  No proporcje idealne może nie są, jak dla mnie też trochę za "patyczkowaty" (może to przez model mojego grubasa  :lol: )

Konserwa

Konserwa

Użytkownicy
posty63
Propsy23
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy

On chyba nigdy nie był na słońcu ;d

Zdaje się, że gość z refki jest grafikiem  :D

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Bitwa 8a - Mob
#198 2011-08-03, 22:25(Ostatnia zmiana: 2011-08-03, 22:28)

Wygląda mi to na koniec modelu, teraz high poly. 996 trójkątów.
//edit: lepszy render.

Wiktor Suworow, Akwarium

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
czemu to takie brzydkie? to jakiś zbieg okoliczności że ujebało mu CAŁĄ jedną rękę i CAŁĄ jedną nogę? odpal se choćby starego vietconga i porozwalaj wrogów granatami, nawet w tak starej grze jest to lepiej zrobione
po co ci high poly, dla normalki? nawet to placów nie ma.

stopa brzydka fhuj

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry