Filmy/Seriale 607929 1647

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 607929

Odpowiedzi 1647

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Też widziałem wczoraj Hobbita. Ogółem to przytakuję w pełni ŻGS (no może oprócz tej morii). Reżyser baardzo "uepicznił" powieść.

makin' bacon

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Oj spierdalaj już pomyliło mi się

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta
Byliśmy ostatnio klasowo na OCTOBERBABY. Muszę przyznać że film spoko. Godny polecenia :ok:

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Przed chwilą widziałem tych słynnych "Szpiegów w Warszawie" - a raczej początek, bo długo nie wytrzymałem.
Nieudolny dubbing (kuhwa ja bym zagrał niektóre role lepiej), głupie dialogi i wymuszona epickość. I ta ziejąca głupota. I niekonsekwencja. Dejcie spokój, ja dziękuję.

makin' bacon

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
a kanał roja to ze śmiechu można czasem umrzeć  :ok:

[media]
https://www.youtube.com/watch?v=3OxGQFGS0Bo
[/media]

No naprawdę beka w chuj :facepalm:

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Smolo

Filmy
#585 2013-01-16, 23:15(Ostatnia zmiana: 2013-01-16, 23:23)
Właśnie przed paroma minutami zaczął się film "Scarface", czyli "Człowiek z Blizną" na TVN7. Wg mnie jeden z najlepszych, jak nie najlepszy film gangsterski(Ojciec Chrzestny aż tak bardzo nie przypadł mi do gustu). Film, który można oglądać wiele razy, a jeśli ktoś nie widział to zdecydowanie polecam nadrobić zaległości...

Elo

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

jono

Filmy
#586 2013-01-20, 11:48(Ostatnia zmiana: 2013-01-20, 11:51)
Strike Back, pol: Kontra: Operacja Świt, obejrzałem 3 sezony, serial generalnie najlepszy pierwszy sezon, drugi i trzeci taki typowo już hamerykański, ale da się popatrzeć (momentami mam wrażenie, że scenarzysta naoglądał się za dużo Gry o tron). Niedługo ma wyjść 4. Generalnie polecam. Gra tam sporo znanych postaci, choćby Andrew Lincoln grający Ricka Grimesa w TWD, Richard Armitage - Thorin z Hobbita czy stary Lannister z GoT.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Obejrzałem wczoraj Django, niesamowite widowisko :D  Jeden z najlepszych filmów, jakie dane mi było w ostatnich czasach obejrzeć - pewnie przejdzie do klasyki. Medal dla Christopha Waltza, który wskoczył w buty dr. Kinga Schultza. Wyobraźcie sobie rolę Hansa z Bękartów Wojny, tylko taką, dla której jest znacznie więcej miejsca w scenariuszu.
Ten zresztą jest przesiąknięty świetnymi dialogami i barwnymi postaciami, odgrywającymi genialne sceny. Ogółem widzi mi się, że film dostanie za niego sporo nagród :D
Rozczarowało mnie tylko zakończenie... film cały czas miał rozmach i spodziewałem się czegoś, co by nadal siedziało w mojej głowie po wyjściu z kina.
Na osobną uwagę zasługuje też montaż, dorzucającymi od czasu do czasu staroświeckimi metodami - szybkie, płynne przybliżenia, sposób przedstawienia sytuacji za pomocą napisów ze starych westernów.
Ścieżka dźwiękowa świetnie wpasowana w film i otoczkę... poza wstawkami murzyńskiego rapu, psuło mi to klimat niemiłosiernie.

Podsumowując: nie żałujcie kasy na kino :D

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
ostatnio ogladalem Lot, Now Is Good i Dziewiąte wrota.
te 2 pierwsze moge polecic, chociaz jakies za specjalne nie byly :D

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Obejrzałem właśnie "Hot Fuzz" ("Ostre Psy"). Jedna z najbardziej absurdalnych komedii jakie widziałem, jednocześnie chyba najbardziej brytyjski film, jaki kiedykolwiek powstał :D  Połączenie humoru z makabrą rozpierdala, a szczególnie ostatnie pół godziny. Jestem zachwycony, 9/10 :D

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

kazzmir
  • Gość
poza wstawkami murzyńskiego rapu, psuło mi to klimat niemiłosiernie.

wolałbyś polski rap? xD
faktycznie django to zajebisty film

wracając do okropnego hobbita, niedawno będąc w krakowie poszedłem znowu na ten film, 3d z dubingiem, muszę przyznać że ujdzie ten pl dubing, bałem się że zwymiotuję popkornem, być może gdyby tam były jakieś dziecięce głosy to tak by się stało. nawet parszywy gollum wyszedł przyzwoicie

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Filmy
#591 2013-02-07, 17:43(Ostatnia zmiana: 2013-02-07, 17:43)
wracając do okropnego hobbita, niedawno będąc w krakowie poszedłem znowu na ten film,
Dziecko Cię zmusiło? :lol2:

kazzmir
  • Gość
wracając do okropnego hobbita, niedawno będąc w krakowie poszedłem znowu na ten film,
Dziecko Cię zmusiło? :lol2:

kurwa, nie widziałem że w ogóle grają jeszcze, poszedłem i wziąłem to co było xD sam z własnej nieprzymuszonej woli

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
sam z własnej nieprzymuszonej woli
szacun :lol2:  z tego co widziałem (i wstawiałem wyżej) dubbing leży i kwiczy jak zarzynana świnia :D

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
polecam recenzje redlettermedia jeśli szukacie info co warto obejrzeć lub po prostu się nudzi

przykładowa recenzja plinketta:
http://redlettermedia.com/plinkett/indiana-jones-and-the-kingdom-of-the-crystal-skull/

receznja hobbita
https://www.youtube.com/watch?v=kFh6c_CwdBg

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Obejrzałem właśnie "Life of Pi", który dostał 4 Oscary. Faktycznie za efekty wizualne nie wahałbym się Oscara przyznać, jednak pod innymi względami wcale nie jest tak super. Wciąga, daje do myślenia, ale mimo wszystko jest to bajka przesycona nachalnie religią - jeden facet przychodzi do drugiego dowiedzieć się, jak odnaleźć Boga. Tak czy siak warte obejrzenia.

Mark Twain

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Ja obejrzałem dziś szwedzkie Pozwól mi wejść z 2008, teraz oglądam amerykański remake z 2010. Wbrew większości recenzji bardziej podoba mi się dzieło z usa, jak dla mnie z cięższym i bardziej wyrazistym klimatem. Podobają mi się zarówno aktorzy, ich gra jak i soundtrack. Przekaz wydaje mi się podobny jak w anime Shiki - bohaterka, początkowo pozostająca na drugim planie, jest dwunastoletnią [hide]wampirzycą, istotą która musi zabijać żeby żyć[/hide]. Bohater stopniowo poznaje jej naturę i akceptuje ją, zwłaszcza kiedy uświadamia mu ona że [hide]gdyby mógł, także być może by zabijał, i to nie jak ona dla przeżycia, ale nawet po prostu dla zemsty.[/hide]
Jestem dopiero w połowie tego drugiego, ale jeśli wierzyć jednej z recenzji które znalazłem, jego interpretacja jest nieco bardziej ponura i jak dla mnie przez to interesująca.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Szwedzką wersję oglądałem ale średnio jestem przekonany do takich produkcji.

Mark Twain

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Obejrzałem do końca wersję amerykańską, dużo bardziej mi się podobała. Wszelkie bezpośrednie zmiany (niewiele) są jak dla mnie zdecydowanie na lepsze i poprawiają spójność i przekaz scenariusza. Wymowę zmieniło trochę pokazanie jednego zdjęcia sprzed kilkudziesięciu lat, wprost nasuwające domysł który miałem już oglądając oryginalną produkcję.
Miałem bardzo poważne wątpliwości czy było warto oglądać pierwszy z filmów, z drugim już ich nie ma. Przekaz nie był może specjalnie głęboki czy interesujący, ale oglądało się całkiem dobrze.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Filmy
#599 2013-03-03, 15:32(Ostatnia zmiana: 2013-03-03, 15:33)
https://www.youtube.com/watch?v=C1pbtBX9Kok

Już ten miesiąc panowie :D

0 użytkowników
Do góry