Filmy/Seriale 607131 1647

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 607131

Odpowiedzi 1647

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Właśnie wróciłem z kina, byłem na

Spoiler
Hobbicie :D  Podobał mi się bardziej niż przypuszczałem, bo ciężko mi było sobie wyobrazić, co można wsadzić do prawie trzygodzinnego filmu opartego na 1/3 wcale niegrubej książki - dodatkowe notatki Tolkiena jednak zdały egzamin i wyszło naprawdę świetne widowisko. Same wprowadzenie bardzo fajnie pokazane przy udziale starego Bilba i Froda, wizyta krasnoludów chyba również co najmniej tak szczegółowa jak w samej książce - tam nie było miejsca na skracanie czegokolwiek. Bardzo rozwinięty wątek Thorina. Ogólnie krasnoludy podobały mi się tutaj nawet bardziej niż w książce, bo niestety do 12 czy 13 imion ciężko spamiętać wszystkie charakterystyki czy historie, a jak się ich widzi to jest o wiele łatwiej (przynajmniej mi). Świetnie pokazani Wargowie, lepiej niż się spodziewałem i lepiej niż wyobrażałem sobie ich czytając książkę. Podobnie trolle, skalne olbrzymy i reszta. Przeprawa przez Morię może nawet nieco za bardzo epicka, ale taka specyfika filmu. Wiele zabawnych elementów, na pewno więcej niż we Władcy Pierścieni, tak samo jak to było z książkami. W filmie pojawia się także parę elementów dotyczących bardziej Władcy Pierścieni, co stanowi ciekawe uzupełnienie poprzednich filmów. Czekam na więcej.

Zdecydowanie polecam wybrać się do kina, kiedy tylko zaczną go puszczać w Europie B :D

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

Filmy
#561 2012-12-18, 20:52(Ostatnia zmiana: 2012-12-18, 20:54)
Mógłby ktoś mi polecić filmy (sci fi, kryminalne, akcji, western) które mógłbym zabrać ze sobą na przerwę świąteczną ?

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
http://www.imdb.com/list/tNwWwtkvwDQ/

Polecam, świetne zestawienie. Kilka filmów z puli to wprawdzie fail, ale większość to solidne i dobre kino. Właśnie jadąc według tej listy nadrabiam dobre, nieobejrzane przeze mnie filmy :D  Ostatnio obejrzałem Malcolm'a X - ZAJEBISTY. Drugi film, który wprawdzie odświeżyłem, bo bylem na nim w kinie kilka lat temu to - There will be blood (az poleje sie krew). Co ciekawe, to arcydzieło wyszło spod ręki reżysera odpowiedzialnego za niedawny crap, mianowicie 'mistrza'

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Obejrzałem 40 spośród pierwszej setki, co prawda niektóre wcale mi się nie podobały, a przynajmniej nie tak bardzo jak by się mogło wydawać. Ojciec Chrzestny jest jednym z przykładów, nie wstawiłbym go nawet do pierwszej setki. Listę Schindlera wyłączyłem po może 20 minutach, bo przysypiałem.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Listę Schindlera wyłączyłem po może 20 minutach, bo przysypiałem.

Super film kurwo. Początek może faktycznie nie zachęcający, ale trudno się spodziewać kina akcji. Rola Fiennesa jedną z lepszych kreacji w kinie i choćby po to warto obejrzeć.

Natomiast Ojciec Chrzestny to dla mnie nuda i flaki z olejem podobnie jak np Łowca Jeleni. Nie jestem w stanie przebrnąć ani spuszczać się nad filmami, gdzie dynamika i rodzajowość wątków jest rodem jak z m jak miłość.

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Oglądałem dziś Hobbita - genialny film, tak dobrej ekranizacji to jeszcze nie widziałem.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Też wczoraj byłem, ale ja nieco się przejechałem. Ogółem wyszło coś jak Władca Pierścieni dla (prawie) najmłodszych. Wiarygodność filmowego świata Lord of the Rings - dojrzałego, poważnego - została poważnie naruszona. Można to zgonić na treść książki, no ale przecież ŁotR też taki ponury nie był - ot, np. postać Toma Bombadila została całkowicie usunięta - jak na moje wyszło to na dobre - i mogło tak być w Hobbicie.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Oj weź Paztor bo się nie znasz i pierdolisz

Mark Twain

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Właśnie leci film dokumentalny o LSD na "Planete", nawet fajny :)

Elo

kazzmir
  • Gość
Właśnie wróciłem z kina, byłem na

Spoiler
Hobbicie :D  Podobał mi się bardziej niż przypuszczałem, bo ciężko mi było sobie wyobrazić, co można wsadzić do prawie trzygodzinnego filmu opartego na 1/3 wcale niegrubej książki - dodatkowe notatki Tolkiena jednak zdały egzamin i wyszło naprawdę świetne widowisko. Same wprowadzenie bardzo fajnie pokazane przy udziale starego Bilba i Froda, wizyta krasnoludów chyba również co najmniej tak szczegółowa jak w samej książce - tam nie było miejsca na skracanie czegokolwiek. Bardzo rozwinięty wątek Thorina. Ogólnie krasnoludy podobały mi się tutaj nawet bardziej niż w książce, bo niestety do 12 czy 13 imion ciężko spamiętać wszystkie charakterystyki czy historie, a jak się ich widzi to jest o wiele łatwiej (przynajmniej mi). Świetnie pokazani Wargowie, lepiej niż się spodziewałem i lepiej niż wyobrażałem sobie ich czytając książkę. Podobnie trolle, skalne olbrzymy i reszta. Przeprawa przez Morię może nawet nieco za bardzo epicka, ale taka specyfika filmu. Wiele zabawnych elementów, na pewno więcej niż we Władcy Pierścieni, tak samo jak to było z książkami. W filmie pojawia się także parę elementów dotyczących bardziej Władcy Pierścieni, co stanowi ciekawe uzupełnienie poprzednich filmów. Czekam na więcej.

Zdecydowanie polecam wybrać się do kina, kiedy tylko zaczną go puszczać w Europie B :D

jaka moria?
ogólnie film przyzwoity, mało epicki ale przyzwoity. krasnoludy wyszły okropnie, thorin jak ciągle nadąsana cipa, ciągle dostają łomot. nawet solidnych toporów się nie dorobili, to nie są znane mi krasie z lotro czy innych nawet z trylogii. inna książka inne krasnoludy... trudno

ale i tak mi się podobał. wkurwia podzielenie na 3 części xD

Godefroy93

Godefroy93

Rzeka
posty289
Propsy196
NagrodyV
Profesjabrak
  • Rzeka
Film świetny i bardzo miło się go oglądało.  Nawet w kinie nikt nie mlaskał ani nie hałasował;p . Byłem na filmie z dubbingiem i według mnie najbardziej podobne głosy do oryginalnych aktorów mieli Gandalf i Gollum. Niektóre krasnoludy miały jednak trochę mało krasnoludzki wygląd.

"Pierre is enjoying his new bicycle!"

Spoiler
1.Co to są ryry?

Ryrami płynie woda

2.Obrybiacie bonk?

Tak! Obrybiamy bonk.

To nie zgydne z prywem!

3.Pierre lubi swój nowy rower!

Bardzo mnie to cieszy, a co to za Pierre?

To taki chłopak z wioski.

4.Ładna kurtka!

My alpiniści nazywamy to wiatrochronem.

Niech jej Pan pod żadnym pozorem nie zdejmuje!

Allo!,allo!

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Filmy
#572 2013-01-07, 19:04(Ostatnia zmiana: 2013-01-07, 19:05)
Mój boże...
https://www.youtube.com/watch?v=7jzdudyO1vU
https://www.youtube.com/watch?v=k39mBj2Xsqw

Naprawdę to oglądałeś?

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
jaka moria?
Sorry, pojebało mi się. Góry Mgliste.

Faktycznie Aztek, ten polski dubbing nie do zniesienia, jakby w ogóle nie z filmu tylko gdzieś zza dupy. Najgorzej głos Gandalfa, w oryginale miał dużo słabszy, typowy dla starca. Bilbo miał wyższy głos.

Wczoraj byłem drugi raz, a co sobie będę żałował :lol2:

Mark Twain

Godefroy93

Godefroy93

Rzeka
posty289
Propsy196
NagrodyV
Profesjabrak
  • Rzeka
Chodziło mi bardziej o jego glum-glum. Najbardziej lubię filmy z lektorem, jaki był na przykład. w trylogii filmowej Władcy. Faktycznie na tym filmiku brzmi to inaczej niż mi się wydawało, dlatego przepraszam.

"Pierre is enjoying his new bicycle!"

Spoiler
1.Co to są ryry?

Ryrami płynie woda

2.Obrybiacie bonk?

Tak! Obrybiamy bonk.

To nie zgydne z prywem!

3.Pierre lubi swój nowy rower!

Bardzo mnie to cieszy, a co to za Pierre?

To taki chłopak z wioski.

4.Ładna kurtka!

My alpiniści nazywamy to wiatrochronem.

Niech jej Pan pod żadnym pozorem nie zdejmuje!

Allo!,allo!

Nekron197

Nekron197

Użytkownicy
posty192
Propsy13
  • Użytkownicy
A moje ulubione to:
1. Sarah Jane Adventures (PL/ENG)
2. The Lord of the Rings trylogy (wolę oglądać z płyty z napisami  :naughty: )
3. Supastrikas (Dziecinny, ale fajny film animowany o piłce noznej)
4. Rodzina zastępcza
5. Świat według kiepskich
6. (Ewentualnie)Władcy Móch od czasu do czasu
7. Kanał ROJOV13 (Youtubowe Let's Playe)
8. Filmiki komediowe z gothica (Youtube "milo")

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Oglądałem Zero Dark Thirty, krótko i zwięźle genialny, trzeba koniecznie obejrzeć.

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
A moje ulubione to:
4. Rodzina zastępcza
7. Kanał ROJOV13 (Youtubowe Let#msg1066759s Playe)

Pogratulować gustu :pokerface:

Nekron197

Nekron197

Użytkownicy
posty192
Propsy13
  • Użytkownicy
No co?! Lubię się trochę pośmiać. Serial jest komediowy, a kanał roja to ze śmiechu można czasem umrzeć  :ok:

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba

Vierzba

Filmy
#579 2013-01-11, 14:30(Ostatnia zmiana: 2013-01-11, 14:30)
a kanał roja to ze śmiechu można czasem umrzeć :ok:  

Szkoda że to tylko metafora. : (

0 użytkowników
Do góry